Προσφυγές στο ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα νέα Προγράμματα Σπουδών  των  Θρησκευτικών, κατατέθηκαν από γονείς   και την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
Οι ανώτατοι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν  για τη συνταγματικότητα η μη υπουργικών αποφάσεων για τα Θρησκευτικά του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη.
Οι γονείς και οι ΠΕΘ ζητούν από το ανώτατοι δικαστήριο να κηρύξει  άκυρες τις υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος , ενώ περιέχουν και τα Προγράμματα Σπουδών, υποστηρίζοντας πως  είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες με τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρώμης και αντίθετες με προγενέστερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Στις προσφυγές τονίζεται «με το νέο πρόγραμμα σπουδών, το μάθημα των θρησκευτικών μετετράπη σε ιδιότυπη θρησκειολογία, στην οποία αναμειγνύονται η Ορθόδοξη Πίστη με τα υπόλοιπα δόγματα και θρησκεύματα, δημιουργώντας σύγχυση στους μαθητές, οι οποίοι λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, κατά κανόνα αγνοούν και τα βασικότερα σημεία της πίστης στην οποία ανήκουν, ως βαπτισμένοι».
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)