Θέλει και το διάβασμα τον τρόπο του!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Όταν διαβάζετε ένα μάθημα πολλές ώρες αλλά δεν έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην απόδοσή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε πως ίσως φταίει ο τρόπος ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβάζετε. Παρακάτω, αναφέρονται κάποιες από τις αιτίες που ίσως  ευθύνονται για τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη απόδοση.
  1. Ησυχία!
Στο χώρο που διαβάζετε έχετε την κατάλληλη ησυχία;  Η ησυχία στο χώρο της μελέτης βοηθά στη συγκέντρωση και στο να απορροφούνται περισσότερες πληροφορίες, αφού είστε αποκομμένοι από άλλα ερεθίσματα. Γι’ αυτό λοιπόν τηλεοράσεις, υπολογιστές, κινητά- κλειστά όταν διαβάζουμε!
  1. Διαβάστε δυνατά!
Όταν μιλάμε δυνατά, ο εγκέφαλός μας συγκεντρώνεται περισσότερο. Επίσης, βάζουμε στο παιχνίδι της εκμάθησης και την ακοή με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να επεξεργάζεται καλύτερα αυτό που λέμε.
  1. Επανάληψη
Τα διαβάσατε μία φορά και τα καταλάβατε; Νομίζετε! Εντάξει, υπάρχει περίπτωση αλλά είναι σπάνια! Η Μάθηση έχει μητέρα και αυτή είναι η επανάληψη. Οπότε, μέσα στον περιορισμένο χρόνο που έχετε, είναι απαραίτητο να βρίσκετε χρόνο για επανάληψη!
  1. Προσοχή στο μάθημα
Πηγαίνετε σχολείο και φροντιστήριο. Οπότε σίγουρα θα τα ακούσετε 2 φορές. Αν είστε προσεκτικοί στο μάθημα τότε θα είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στο διάβασμά σας. Επίσης, προσπαθήστε να δημιουργείτε  εικόνες με τους καθηγητές σας, όταν περιγράφουν μία πληροφορία. Αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τη μνήμη σας.
Αυτές είναι κάποιες συμβουλές που, αν τις ακολουθήσετε, πιθανότατα να βελτιώσετε τα αποτελέσματα του διαβάσματός σας. Αν δε δείτε αποτελέσματα, μην ανησυχείτε. Απευθυνθείτε στους καθηγητές του φροντιστηρίου μας και με την κατάλληλη υποστήριξη  θα βρούμε μια λύση μαζί!
Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)