Κάθε τι στη ζωή σου είναι ζήτημα ψυχολογίας. Της γνωστικής ψυχολογίας που συνδέεται με τον εγκέφαλο σου και πως θα πλασάρεις κάτι. Για παράδειγμα αν σου φαίνεται βουνό να τρέξεις δέκα χιλιόμετρα, ο οργανισμός σου θα το δεχτεί πιο εύκολα αν απλώς βάζεις έναν ορατό στο μάτι σου στόχο. Και κάθε φορά θα τον αναπροσαρμόζεις. Αυτό όμως το ήξερες. Ίσως να μην ξέρεις κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω 15 ψυχολογικά τρικ.
Ορισμένα από τα 15 ψυχολογικά κόλπα είναι και ωραία tips για να πάρεις το πάνω χέρι σε μια κατάσταση ή να αλλάξεις την εικόνα που εκπέμπεις στους άλλους.
1.Κάθε φορά που είσαι σε μια παρέα και γελάτε, κοιτάς ασυναίσθητα αυτόν που αισθάνεσαι πιο κοντά σου και ότι θα αντιληφθείτε με τον ίδιο τρόπο το αστείο.
2. Όταν κάνεις κάτι που σου προκαλεί άγχος και εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο μάσα μία τσίχλα ή φάε κάτι. Ο εγκέφαλος έχει συνδέσει το φαγητό με μια κατάσταση ασφάλειας, οπότε θα απελευθερώσει «τοξίνες ηρεμίας».
3. Όποτε νευριάζει κάποιος και υψώνει υπερβολικά τη φωνή του, προσπάθησε να μείνεις ήρεμος. Εκείνος θα εκνευριστεί περισσότερο, αλλά μετά από λίγο θα αντιληφθεί ότι ξεπέρασε τα όρια και θα ζητήσει συγγνώμη από ντροπή.
4. Αν πάλι θες να αποφύγεις εντελώς τις φωνές, πήγαινε να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αυτός που σου μιλάει θα βλέπει τον εαυτό του και κανείς δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο και με τις άσχημες γκριμάτσες των νεύρων.
5. Μια απάντηση που δεν σε ικανοποιεί μπορείς πάντα να την αλλάξεις, αρκεί να κοιτάς σιωπηλά και με ανοιχτά μάτια αυτόν που σου απαντάει. Ακόμα κι αν η απάντηση σε καλύπτει μπορείς να παίξεις ωραίο κόλπο. Κάτι τέτοια μας κάνουν και στις προφορικές εξετάσεις και νιώθουμε λες και έχουμε πει τη μεγαλύτερη βλακεία.
6. Μπορείς εύκολα να νιώσεις ένα συναίσθημα που θες. Για να νιώσεις χαρούμενος, απλώς χαμογέλα σαν τον Τζόκερ. Αν θες λύπη...γιατί να θες λύπη;
7. Οι λέξεις «πιστεύω» ή «κατά την άποψη μου» στην αρχή του λόγου σου δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι διατηρείς αμφιβολίες και φοβάσαι για την άποψη σου. Όταν λοιπόν έλεγες στα προφορικά του Proficiency «In my opinion/belief» μάλλον γι΄αυτό σε έκοβαν.
8. Σε συνεντεύξεις για δουλειά που θεωρείς ότι είναι πολύ δύσκολες και σου προκαλούν εφίδρωση, φτιάξε στο μυαλό σου ένα σενάριο ότι γνωρίζεις τον συνεντευκτή. Έτσι θα νιώσεις άνετος και θα νιώσει άνετα και αυτός.
9. Ο ενθουσιασμός ή η αδιαφορία που αποπνέεις στους ανθρώπους γίνεται αμοιβαίος. Έτσι όταν σε ξαναδούν θα είναι κι αυτοί το ίδιο ενθουσιώδεις ή αδιάφοροι και ίσως να μην αλλάξεις πότε άποψη για αυτούς.
10. Για να καταφέρεις να σου κάνουν τη χάρη που θες, φρόντισε να ζητήσεις πρώτα δύο μεγαλύτερες χάρες. Θα στις αρνηθούν, οπότε θα τους κάνεις πιο δύσκολο να πουν και τρίτο όχι.
11. Το στρες και η αγαλλίαση είναι δύο έννοιες κοντινές μέσα σου. Αν μετατρέψεις μια στρεσογόνο κατάσταση σε πρόκληση, τότε το άγχος θα γίνει ικανοποίηση.
12. Η διαφορά μεταξύ ευφυίας και σιγουριάς είναι μια λεπτή γραμμή και δύσκολα μπορεί ο άλλος να σε κατατάξει. Αν έχεις τρομερή αυτοπεποίθηση, τότε είναι πιθανό να σε θεωρήσουν και ευφυή. Αν δεν έχει καθόλου, τότε δεν πα να έχεις και ντοκτορά, θα φαίνεσαι «λίγος».
13. Αν ξέρεις ότι το αφεντικό έχει ετοιμάσει μίτινγκ για να σε κατσαδιάσει, υπάρχει τρόπος να τον αφοπλίσεις. Κάτσε σε διπλανή του καρέκλα και θα τον κάνεις να χάσει όσα σκεφτόταν να σου πει και ιδίως τον επιθετικό του τόνο.
14. Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, υπάρχει τρόπος να σε συμπαθήσει. Ρίξε έντονο βλέμμα στα μάτια τους εστιάζοντας στο χρώμα. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν αυτούς που τους προσέχουν τόσο πολύ.
15. Ό,τι κάνεις στο πρώτο ραντεβού θα σε κουβαλάει ως συναίσθημα και στο επόμενο. Οπότε φρόντισε να την/τον πας σε κάτι πολύ ιδιαίτερο ή να το μετατρέψεις εσύ σε ιδιαίτερο και θα εντυπωθείς στο μυαλό του/της όπως θες.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.