Ιδιοφυείς ιδέες για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Υπάρχουν κάποια σημεία στο σπίτι που καθαρίζουν δύσκολα επειδή είναι λίγο δυσπρόσιτα. Σε αυτά τα σημεία είναι αφιερωμένο αυτό το άρθρο και μέσα από αυτό θα δείτε έξυπνες ιδέες για να καθαρίσετε τουλάχιστον 10 δύσκολες επιφάνειες και σημεία του σπιτιού σας.
Τα κενά των παραθύρων Πάρτε την ηλεκτρική σκούπα, σφηνώστε μέσα της ένα μαδρέν, τσαλακώστε λίγο το μαδρέν για να χωράει στο κενό του παραθύρου σας και σκουπίστε εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο όλη τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί εκεί μέσα.

Εύκολο τρικ που θα καθαρίσει τα κενά στα παράθυρά σας.
Το στρώμα του κρεβατιού Πάρτε μαγειρική σόδα σε σκόνη, ρίξτε την πάνω στο στρώμα σας και αφήστε τη να δράσει για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε τη μαγειρική σόδα. Κάθε μικρόβιο θα εξαφανιστεί εύκολα με αυτό το έξυπνο τρικ. 

Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να λάμψετε το στρώμα σας!
Κενό ντουζιέρας Υπάρχει ένας μαγικός συνδυασμός που θα κάνει τα κενά στη ντουζιέρα σας να λάμψουν! Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού και βάλτε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε το κενό, αφήστε το μείγμα να δράσει για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Με αυτό το κολπάκι ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία της ντουζιέρας σας θα καθαριστούν.
Τα άλατα στις βρύσες Πάρτε μαγειρική σόδα και μια οδοντόβουρτσα και τρίψτε καλά τις βρύσες σας. Με αυτό το κόλπο θα πείτε μια και καλή «αντίο» στα επίμονα άλατα που δημιουργούνται σε αυτό το σημείο της κουζίνας ή του μπάνιου.

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα!
Διακόπτες ρεύματος Αφού κλείσετε την παροχή ρεύματος καθαρίστε τους διακόπτες του σπιτιού με ένα απολυμαντικό σπρέι. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε σπρέι απολύμανσης ανακατεύοντας 3 φλ. νερό, 1 φλ. ξίδι, 1/2 κ.γ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα και λίγο λεμόνι.

Προσοχή όταν καθαρίζετε διακόπτες. Καθαρίστε μόνο τη γύρω γύρω επιφάνεια και όχι το σημείο όπου τοποθετείται η πρίζα.
Ντουζ Ανακατέψτε 1/3 φλ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. ξίδι και απλώστε το μείγμα στο ντουζ. Δέστε μια πλαστική σακούλα με ένα λαστιχάκι πάνω στο ντουζ και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη σακούλα και καθαρίστε με νερό.

Ένα πολύ έξυπνο τρικ.
Καθαρίστε τα κενά ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου Για να κάνετε τα κενά λαμπίκο θα χρειαστείτε οξυζενέ, μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων. Ανακατέψτε τα τρία αυτά υλικά, απλώστε τα στα κενά και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Δείτε το πριν και το μετά.
Τρύπες καλοριφέρ Αυτό το τρικ είναι τόσο απλό και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε ολοκληρωτικά το καλοριφέρ σας. Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα βρεγμένο λεπτό πανάκι με απορρυπαντικό πάνω σε ένα μαχαίρι. Περάστε το μαχαίρι από τις τρύπες του καλοριφέρ και καθαρίστε το.

Με ένα πανάκι και ένα μαχαίρι μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε το καλοριφέρ σας.
Βούρτσες και χτένες Καθαρίστε τις χτένες και τις βούρτσες σας με λίγη μαγειρική σόδα και νερό. Βάλτε σε ένα μπολ ζεστό νερό με μαγειρική σόδα και βουτήξτε μέσα τις χτένες και τις βούρτσες σας. Έτσι εύκολα θα καθαρίσουν και θα απολυμανθούν. Προσοχή! Πριν τις βάλετε μέσα στο μπολ πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε όλες τις τρίχες που έχουν μπλεχτεί στα «δόντια» τους.

Καθαρές χτένες με μια κίνηση.
Πεντακάθαρο γκριλ Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βάλτε το γκριλ σας σε λειτουργία και μόλις ζεσταθεί πάρτε ένα κρεμμύδι που θα έχετε κόψει στη μέση και καθαρίστε με αυτό όλη την σχάρα. 

Καθαρίστε το γκρι τρίβοντάς το με κρεμμύδι.

Περισσότερα θέματα για το σπίτι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)