Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ και ανακαλύψτε πολλά για τον εαυτό σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


1)Περπατάτε στο δάσος και ένας νάνος σας δίνει ένα κλειδί.
Τι κάνετε;

2) Όπως περπατάτε βλέπετε ένα φυτό. Τι είναι;

3) Το παίρνετε μαζί σας;

4) Βλέπετε μπροστά σας ένα οίκημα. Τι είναι; Περιγράψτε το.

5) Σε ένα δωμάτιο σκοτεινό υπάρχει ένα μπαούλο. Το ανοίγετε; Και αν ναι, τι έχει μέσα;

6) Βγαίνετε και βρίσκεστε μπροστά σε έναν όγκο νερού. Τι είναι;

7) Μετά από λίγο συναντάτε μια αρκούδα. Τι κάνετε;

8) Στο τέλος του δάσους συναντάτε έναν πολύ ψηλό τοίχο. Τι κάνετε;

Απαντήσεις 
1) Ο νάνος αντιπροσωπεύει την εξουσία και πώς την αντιμετωπίζεται...Με σκεπτικισμό, χωρίς κουβέντα, με απόρριψη κλπ.. Η σχέση με την εξουσία εξαρτάται και από το αν τελικά πήρατε το κλειδί, αν το αγνοήσατε κλπ..

2) Το φυτό αντιπροσωπεύει  την οικογένειά μας. Τα ζωντανά χρώματα, οι έντονες μυρωδιές δείχνουν καλύτερη σχέση με αυτήν. Τα λουλούδια με αγκάθια δείχνουν προβλήματα και πιέσεις.

3) Δείχνει το πόσο ενωμένοι είμαστε με την οικογένειά μας και αν την "κουβαλάμε" μαζί μας, αν υπολογίζουμε πάνω της στις δύσκολες στιγμές κτλ..

4) Το σπίτι αντιπροσωπεύει τον εαυτό μας. Σχετικά με τα υλικά: το ξύλο δείχνει προσγειωμένο χαρακτήρα, ενώ το τσιμέντο/τούβλα πιο άκαμπτο και ισχυρογνώμων. Το αν είναι παλιό ή καινούργιο δείχνει πράγματα για την αυτοεκτίμηση μας. Πώς νιώσατε στη θέα του σπιτιού; Αυτό θα σας δείξει την αυτοαντίληψη σας...

5) Το σκοτεινό δωμάτιο με μπαούλο αντιπροσωπεύει  το υποσυνείδητό μας. Το συναίσθημα που σας ήρθε στο μυαλό δείχνει την επαφή με το υποσυνείδητό σας. Ίσως να μην μπορέσατε να φανταστείτε το περιεχόμενο πράγμα που δείχνει ότι δε σας έχει απασχολήσει αρκετά το ζήτημα... Αναλύστε το περιεχόμενο και δείτε αν σημαίνει κάτι παραπάνω για εσάς. Μήπως βλέπετε πράγματα που θέλουν επανεξέταση και απαιτούν περισσότερη σκέψη;

6) Το νερό αντιπροσωπεύει  τη σεξουαλικότητα μας. Η ορμητικότητα του νερού σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα σας. Νιώσατε την ανάγκη να κοιτάξετε το νερό, να κολυμπήσετε ή σας φόβισε; Επίσης, αν για παράδειγμα είδατε μια λίμνη η ερμηνεία έχει να κάνει και με το αν ήταν ήρεμη,ταραχώδης, βαθιά κλπ..

7) H αρκούδα είναι τα προβλήματα μας και πώς τα αντιμετωπίζουμε. Το βάλατε στα πόδια; Την αντιμετωπίσατε; Προσπαθήσατε να την αγνοήσετε; Όλα αυτά δείχνουν την αντίδραση σας στα προβλήματα και τις εντάσεις.

8) Ο τοίχος είναι ο θάνατος και πώς τον αντιμετωπίζουμε. Η θέα του τοίχου σας ανάγκασε να βρείτε εναλλακτική διαδρομή; Αγχωθήκατε στην έλλειψη επιλογών; Τον αψηφήσατε και συνεχίσατε την πορεία σας; Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον φόβο του θανάτου και το πόσο σας επηρεάζει.

Οι ερμηνείες χρειάζονται την δική σας συμβολή. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να αναζητήσει απαντήσεις και επεξεργαστείτε περισσότερο τις εικόνες που σας ήρθαν και τις προεκτάσεις. Βλέπετε συνδέσεις;

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)