5 υπέροχα μέρη της Αθήνας για ανοιξιάτικο καφέ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Όσο οι ώρες που ο ήλιος φωτίζει την Αθήνα αυξάνονται και ο καιρός μυρίζει άνοιξη, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η επιθυμία όλων για έναν απολαυστικό καφέ σε μέρη που εμπνέουν χαλάρωση σε όμορφο περιβάλλον. Ελάτε μαζί μας να τριγυρίσουμε σε μερικά από αυτά.
Νομισματικό Μουσείο, για απόδραση από το κέντρο
Οι άνθρωποι του κέντρου, που αναζητούν μια ανάσα από την πολυκοσμία και τη φασαρία, αρκεί να περάσουν το κατώφλι του Νομισματικού Μουσείου και να κατευθυνθούν προς τον πανέμορφο κήπο του μουσείου στο Ιλίου Μέλαθρον, όπου βρίσκεται το αναψυκτήριο. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι όλη η ένταση του κέντρου χάνεται και το μέρος μοιάζει κατά πολύ με μια μικρή όαση. Μην παραλείψετε, βεβαίως, να επισκεφτείτε και το μουσείο, για να γνωρίσετε την ιστορία του νομίσματος, καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Info:Πανεπιστημίου12, Αθήνα, 210 3610067.
Zafiro Experience, για θέα στην πόλη
Στα Τουρκοβούνια, μέσα στη φύση και με θέα όλη την Αθήνα, στο Zafiro θα απολαύσετε καφέ, έχοντας την πόλη να ξετυλίγεται μπροστά σας. Η αυλή είναι γεμάτη δέντρα και σκιές, δημιουργώντας ένα πολύ χαλαρωτικό περιβάλλον, ειδικά αν το πετύχετε χωρίς πολύ κόσμο και όσο το φως της ημέρας πέφτει, το τοπίο γίνεται πιο ρομαντικό και ο καφές μετατρέπεται σε ποτό… Info: Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, 2106930586.

Fragma Coffee Restaurant, για παρέα με τη λίμνη
Αν αγαπάτε το υγρό στοιχείο, ξεκινήστε με κατεύθυνση τον Μαραθώνα και αφού κάνετε τη βόλτα σας στο καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη, καθίστε για καφέ στο Fragma, με θέα την ήρεμη λίμνη και τη φύση που την περιβάλλει. Κι αν η πείνα σας… χτυπήσει την πόρτα, ρίξτε μια ματιά στο μεσογειακό μενού του και κάντε τις επιλογές σας για ένα εξίσου χαλαρωτικό και νόστιμο γεύμα. Info: Φράγμα Λίμνης Μαραθώνα, 210 8143415.

GIORGOS SFAKIANAKIS
Cycladic Café, για επαφή με τις Κυκλάδες
Το Κολωνάκι είναι μια από τις περιοχές που αποτελεί συχνά meeting point στο κέντρο, για καφέ, κουβέντα κ.ο.κ. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά café και να βάλετε λίγο πολιτισμό στη βόλτα σας, στη Νεοφύτου Δούκα σας περιμένει τοΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο μόλις σας συστήσει με τον κυκλαδικό πολιτισμό με μια από τις σημαντικότερες και πληρέστερες συλλογές κυκλαδικών αρχαιοτήτων στον κόσμο, σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε στο υπέροχο Café του. Σε έναν χώρο που πλημμυρίζεται από φως και μοιάζει με… αστική όαση, το Cycladic café είναι μια ανάπαυλα δροσιάς, απαλού φωτός και ζωηρής βλάστησης, αποκολλημένη, από την πολύβοη σκηνή του κέντρου της Αθήνας. Info: Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, 210 72 28 321-3.

Μέντα, για βόλτα στα βόρεια
Στην Αγ.Θεοδώρων, σ’ ένα παλιό πέτρινο κτίριο που περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός, σήμερα στεγάζεται η Μέντα, ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων τσαγιού και φρεσκοστυμμένων χυμών. Στο μενού υπάρχουν και διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, σάντουιτς, μπρουσκέτες, αλμυρές τάρτες, αλλά και γλυκά φτιαγμένα όλα στη Μέντα, με μεράκι και αγνά υλικά, το ατού του, όμως, είναι ο κήπος του, ο οποίος είναι πραγματικά παραμυθένιος, με λουλούδια και δέντρα.Info: Αγ.Θεοδώρων 10, Κηφισιά, 210 8080193.


clickatlife.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)