Κρατήστε τα παράσιτα μακριά από τα φυτά σας και βοηθήστε να αναπτυχθούν γρηγορότερα με αυτήν τη θαυματουργή συνταγή!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα άλατα epsom κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι κάνουν το ίδιο και στον κήπο! Αντί να ξοδέψετε μια περιουσία σε ακριβά φάρμακα και εργαλεία για τον κήπο, πάρτε μια σακούλα με άλατα epsom και δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Θα πάθετε πλάκα από το πόσο αποτελεσματικά είναι!
Κρατήστε τα παράσιτα μακρυά από τα Φυτά σας και βοηθήστε να αναπτυχθούν γρηγορότερα με ΑΥΤΗ τη θαυματουργή Συνταγή!
1. Τριαντάφυλλα: Μπορεί να νομίζετε ότι τα τριαντάφυλλα θέλουν πολλή δουλειά, αλλά το μυστικό είναι στην προετοιμασία! Πριν φυτέψετε τα τριαντάφυλλα σας, βουτήξτε τις ρίζες σε μισό φλιτζάνι άλατα epsom διαλυμένο σε 3,5 λίτρα νερό. Μόλις ανθίσουν, ρίχνετε μια φορά το μήνα μια κουταλιά άλατα στο χώμα κοντά στην βάση του φυτού.
2. Ζωντανέψτε τα κιτρινισμένα φύλλα: Όταν τα φυτά σας αρχίσουν να βγάζουν κίτρινα φύλλα, το μόνο που χρειάζονται είναι δυο κουταλιές άλατα epsom διαλυμένες σε 3,5 λίτρα νερού. Ψεκάστε τα φυτά σας για να τα ανανεώσετε. Έτσι, τα φύλλα θα πάρουν το μαγνήσιο που χρειάζονται.
3. Πείτε αντίο στα αγριόχορτα: Παρ’όλο που τα άλατα epsom βοηθάνε τα φυτά να μεγαλώσουν, κάνουν κακό στα αγριόχορτα όταν αναμιγνύονται με άλλα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι. Σε 3,5 λίτρα λευκού ξιδιού ανακατέψτε δύο φλιτζάνια άλατα epsom και 1/4 φλιτζανιού υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα. Βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψεκάστε τα αγριόχορτα. Το ξίδι και το αλάτι θα τα κάνουν να ξεραθούν, ενώ το απορρυπαντικό θα βοηθήσει το μίγμα να μείνει πάνω στα φυτά.
4. Γρασίδι: Η άνοιξη είναι εδώ, άρα είναι καιρός να φυτέψετε το γρασίδι σας. Όταν είστε έτοιμοι να ρίξετε τους σπόρους, ανακατέψτε τους με μερικά φλιτζάνια άλατα epsom.
5. Δέντρα: Τα άλατα epsom είναι ιδανικά για τους φοίνικες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε 1-2 φλιτζάνια άλατα στην βάση του δέντρου για να μην κιτρινίσει στη ζέστη.
Κρατήστε τα παράσιτα μακρυά από τα Φυτά σας και βοηθήστε να αναπτυχθούν γρηγορότερα με ΑΥΤΗ τη θαυματουργή Συνταγή!
6. Ενισχύστε το χώμα: Τα φυτά χρειάζονται μαγνήσιο και θείο και αυτά ακριβώς περιέχουν τα άλατα epsom. Ρίχνοντας άλατα epsom στα φυτά σας, θα τα βοηθήσετε να απορροφήσουν το φως του ήλιου και έτσι να πάρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το χώμα.
7. Απομακρύνετε τα έντομα: Πολλά έντομα και σαλιγκάρια μισούν το αλάτι. Ρίχνοντας λίγα άλατα epsom γύρω από τα φυτά σας, τα προστατεύετε από τα παράσιτα. Αν θέλετε να απομακρύνετε και τα έντομα που πετάνε, αναμίξτε 3,5 λίτρα ζεστού νερού με 2 κουταλιές άλατα epsom και ψεκάστε τα φυτά σας.
8. Λαχανικά: Τo θειικό μαγνήσιο στα άλατα epsom βοηθά τα λαχανικά να απορροφήσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και ήλιο και έτσι μεγαλώνουν περισσότερο και γίνονται πιο νόστιμα.
9. Γλυκά φρούτα: Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα. Οι φράουλες γίνονται πιο γλυκιές, τα σταφύλια καλύτερα και θα είναι λες και βρίσκεστε στον παράδεισο.
10. Φυσική λύση για τις άμυνες της φύσης: Τα άλατα epsοm είναι αποτελεσματικά και για την αντιμετώπιση κάποιων αμυντικών μηχανισμών τη φύσης. Από τσιμπήματα μέλισσας, εγκαύματα μέχρι και δηλητηριώδη κισσό τα άλατα epsom βοηθάνε στα πάντα. Για άμεση ανακούφιση, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με δύο κουταλιές άλατα. Βουτήξτε στο μίγμα ένα πανί και ακουμπήστε το πάνω στην ερεθισμένη περιοχή.
Κρατήστε τα παράσιτα μακρυά από τα Φυτά σας και βοηθήστε να αναπτυχθούν γρηγορότερα με ΑΥΤΗ τη θαυματουργή Συνταγή!
Μάθετε περισσότερα για την χρήση των αλάτων epsom στον κήπο στο παρακάτω βίντεο:


Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)