Πού να πάτε με τα παιδιά στις διακοπές του Πάσχα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Βόλτες στη φύση

Ο καιρός είναι ιδανικός για βόλτες στη φύση και τα πάρκα μας που έχουν στολιστεί με τα ανοιξιάτικά τους μας περιμένουν για βόλτες, ποδήλατο και πικ νικ! Έτσι, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων, για πρωινή βόλτα με το παιδί δίπλα στη λίμνη, ενώ αν βρεθεί εκεί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον χώρο της Οργάνωσης Γη όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν κάτω από τις μουριές και να ξεναγηθούν στο λαχανόκηπο, το οινοποιείο και τον ελαιώνα. Ακόμα πιο οργανωμένο το πασχαλινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αν ζείτε στα νότια, που ειδικά για τα παιδιά έχει προετοιμάσει -δωρεάν πάντα- ημέρες δημιουργικής απασχόλησης (στις 11/4, 12 και 13/4), καθώς και Πασχαλινό Κυνήγι Θησαυρού, το Σάββατο 15/4. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας έχει τη δική του ενδιαφέρουσα πρόταση, με την έκθεση «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» να «τρέχει» για δεύτερη χρονιά, στην οποία στις 17/4 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τον Τυραννόσαυρο Ρεξ και όλη την παρέα του.  Στο δε Περιβόλι της Βάρης θα πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια των διακοπών camp με συγκεκριμένο πασχαλινό πρόγραμμα, ωστόσο μπορείτε να βρεθείτε οποιαδήποτε μέρα θέλετε με το παιδί σας εκεί, για ελεύθερο φυσικό παιχνίδι, καφέ και φαγητό, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου (Το Περιβόλι θα παραμείνει κλειστό από Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα).

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση στο εμπορικό κέντρο AVENUE

Και επειδή Πάσχα χωρίς shopping δεν γίνεται, ο ιδανικός προορισμός για να πραγματοποιήσετε τις πασχαλινές αγορές σας, αλλά και να διασκεδάσετε παρέα με τα παιδιά, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο των γονιών εμπορικό κέντρο AVENUE, στη Λεωφ. Κηφισίας, με το δωρεάν parking, τα δεκάδες καταστήματα παιδικών ειδών και τον τεράστιο παιδότοπο! Το AVENUE, ειδικά για τις διακοπές του Πάσχα έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες.


Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 έως τις 15 Απριλίου, το AVENUE μετατρέπεται σε… Bunnyland και προσκαλεί τα παιδιά  να διαβούν την Πύλη της Λαγουδοχώρας, για να μπουν σε ένα μαγεμένο σκηνικό που θα τα ξετρελάνει! Εκεί θα ακούσουν την ιστορία του λαγού M-Easter Bunny που έχασε τα αυγά και έτσι θα μεταμορφωθούν σε «αυγοκυνηγούς» για να τα βρουν! Επίσης, θα παίξουν «αυγογκόλφ», θα κάνουν πασχαλινές κατασκευές και θα κερδίσουν δώρα! Η Λαγουδοχώρα θα περιμένει καθημερινά έως και το Μεγάλο Σάββατο τα παιδιά -δείτε εδώ αναλυτικά τις ώρες των εκδηλώσεων.
Την επόμενη εβδομάδα, από τις 18 έως και τις 22 Απριλίου, το AVENUE στρέφει το βλέμμα του στη φύση και προσκαλεί τα παιδιά κάθε απόγευμα να γίνουν… μικροί κηπουροί! Οι μικροί επισκέπτες, λοιπόν, θα καλωσορίσουν την Άνοιξη, με ιστορίες, μύθους και παραμύθια, θα γνωρίσουν τα ανοιξιάτικα λουλούδια μέσα από ιστορίες για τη φιλία, τη συνεργασία, την διαφορετικότητα, αλλά και την αγάπη προς το περιβάλλον. Η γιορτή αυτή της Άνοιξης, θα κορυφωθεί το Σάββατο 22 Απριλίου, όπου μαζί με τη Greenpeace, το AVENUE θα γιορτάσει την Ημέρα της Γης. Αν βρεθείτε εκεί τη συγκεκριμένη μέρα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις πρακτικές της Βιώσιμης Γεωργίας και θα μάθετε ακόμα και να καλλιεργείτε τα δικά σας λαχανικά στον κήπο ή στο μπαλκόνι!

Σινεμά για… ό,τι χάσατε τους προηγούμενους μήνες

Αν οι αμέτρητες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών δεν σας επέτρεψαν να απολαύσετε με τα παιδιά τις νέες ταινίες που βγήκαν φέτος στον κινηματογράφο, μόλις βρήκατε πώς θα γεμίσετε τα απογεύματά σας τις δύο επόμενες εβδομάδες: Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Τα Στρουμφάκια και το Χαμένο Χωριό, το Τραγούδα και η Βαϊάνα συνεχίζουν τις προβολές τους, ενώ μόλις «βγήκε» και η πολυαναμενόμενη ταινία «Αρχηγός από Κούνια», η οποία αναμένεται ξεκαρδιστική!

Στα παιδικά μουσεία που οργανώνουν προγράμματα με πασχαλινό θέμα

Κι αν θέλετε να χαρίσετε μια πιο… καλλιτεχνική εμπειρία στο παιδί αυτές τις μέρες, αξίζει να αναφερθούμε και στα πασχαλινά προγράμματα των παιδικών μουσείων της πόλης που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Έτσι, δύο ενδιαφέροντα πασχαλινά camp διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και από το Μουσείο Πειραμάτων, τα οποία ωστόσο μπορείτε να επισκεφθείτε μεμονωμένα όποια μέρα προτιμάτε. Ωστόσο, αν οι μέρες σας περισσεύουν, περάστε μια βόλτα και από το Μουσείο Συναισθημάτων που θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα την περίοδο των διακοπών, για να παίξετε μαζί με τα παιδιά στην εξαιρετική διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!», αλλά και να συμμετέχετε στα πασχαλινά εργαστήρια.

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις

Την τιμητική τους, τέλος, έχουν και οι μικροί θεατρόφιλοι αυτές τις μέρες. Παρόλο που οι περισσότερες παιδικές παραστάσεις της χρονιάς κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων, έχετε ακόμα την ευκαιρία τις Κυριακές 9 και 23 Απριλίου να απολαύσετε κάποιες εξαιρετικές παραγωγές, όπως: «Το όνειρο και το θαύμα» της Κάκιας Ιγερινού, πλημμυρισμένο με μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, στο θέατρο της Ημέρας και τον «Κώδικα του κοντού Δράκου», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Αν θέλετε, όμως, να κάνετε πραγματικά ξεχωριστά τα Σάββατα των παιδιών, μην χάσετε τις απολαυστικές παραστάσεις του Καραγκιόζη, στον Πολυχώρο Άγκυρα, από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθω Δανέλλη. Έτσι, το Σάββατο 15 Απριλίου θα γιορτάσετε την «Πασχαλιά στη γειτονιά του Καραγκιόζη» με ένα, όμως, αδειανό πασχαλιάτικο τραπέζι, ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου, ο Καραγκιόζης γίνεται «Γιατρός με το ζόρι» και μπλέκει σε νέες περιπέτειες με τον Βεζύρη!
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)