Μια γιαγιά αποκαλύπτει ποια 10 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να πετάμε και πώς μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: εκείνοι που κρατούν τα παλιά πράγματα με την ελπίδα να τα επαναχρησιμοποιήσουν και εκείνοι που απλώς τα πετούν όταν δεν έχουν πλέον χρήση. Τώρα, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα πράγματα που έχουμε κρατήσει!
Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 10 από τα αγαπημένα μας αντικείμενα που μπορούν να αναβαθμιστούν με επιτυχία. Δεν θα πιστέψετε με πόσους τρόπους μπορεί καθημερινά να επαναχρησιμοποιηθεί ένα παλιό αντικείμενο!

1. Εφημερίδες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας εφημερίδες για να βελτιώσετε την εμφάνιση του γρασιδιού σας. Το πιστεύετε ή όχι, η τοποθέτηση ορισμένων υγρών εφημερίδων κάτω από το βρύα θα εμποδίσει πραγματικά τα ζιζάνια από το να δουν το φως της ημέρας. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, βοηθούν στη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για τον κήπο σας.

2. Παλιά σεντόνια

Τα παλιά σας σεντόνια θα κάνουν θαύματα στην καθαριότητά σας. Από το να καθαρίσετε το πάτωμα μέχρι και τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Είναι πραγματικά ανθεκτικά και δεν κόβονται εύκολα, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά.

3. Μπουκάλια μπύρας

Μπορείτε απλά να τα αξιοποιήσετε! Αυτά τα ανακυκλώσιμα μπουκάλια, μπορούν εύκολα να επαναχρησιμοποιηθούν ως ποτήρια.

4. Φλούδες από πορτοκαλί

Μια γιαγιά αποκαλύπτει ΠΟΙΑ 10 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να πετάμε και ΠΩΣ μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε!
Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν πολλές, πολλές εναλλακτικές χρήσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της μούχλας, ως φυσικά απωθητικά κουνουπιών, ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον σφουγγάρι και ακόμη και για τη λεύκανση δοντιών!

5. Κέλυφος αυγών

Οι κηπουροί είναι ήδη καλά ενήμεροι για τα πλεονεκτήματα αυτών των αναρίθμητων πλούσιων σε ασβέστιο κελυφών για τα φυτά τους. Επίσης, τα κελύφη αυγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν το δέρμα σας να λάμψει και να κάνουν τον καφέ σας να χάσει την πικρία του.

6. Απορρίμματα κουζίνας

Μην πετάτε τις φλούδες πατάτας. Εάν εποχιακά τις βάλλετε στο φούρνο, θα καταλήξετε με ένα γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε άμυλο και λιπαρά.

7. Σωληνάριο οδοντόκρεμας

Προσθέστε μερικές κουταλιές καρυκεύματος σε ένα χρησιμοποιημένο μπουκάλι οδοντόπαστας. Έτσι το προϊόν δεν θα έχει την τάση να συσσωρεύεται στις γωνιές από το βαζάκι. Ακούγεται περίπλοκο, αλλά η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά!

8. Βάζα κεριών

Αντί να πετάξετε το χρησιμοποιημένο βάζο από το κερί σας, κάνετε το διακοσμητικό μπάνιου ή βάλτε μέσα τα κοσμήματά σας.

9. Παλιά λάμπες

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοναδικά αγγεία, ηλιακά φώτα και ακόμη και ως στολίδια για την σπιτική σας διακόσμηση.

10. Κέρματα

Μια γιαγιά αποκαλύπτει ΠΟΙΑ 10 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να πετάμε και ΠΩΣ μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε!
Σίγουρα θα έχετε ένα βάζο γεμάτο με τα κόκκινα μικρά κέρματα να κάθεται κάπου στο ντουλάπι σας. Σκεφτείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λάμψη στη επόμενη χειροποίητη δημιουργία σας. Τα αποτελέσματα θα είναι υπέροχα! 

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)