10 επιτραπέζια για τον πολλαπλασιασμό

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να γίνει παιχνιδάκι! Πώς; Με ένα επιτραπέζιο! Συγκεκριμένα με 10 επιτραπέζια,
ένα για κάθε προπαίδεια των αριθμών 0 έως 10 (οι πολλαπλασιασμοί του 0 και 1 συνδυάστηκαν γιατί είναι πολύ εύκολοι). Στο αρχείο θα βρείτε 10 διαφορετικά επιτραπέζια ταμπλό για εξάσκηση. Αν και έγχρωμα, μπορείτε να τα εκτυπώσετε και ασπρόμαυρα σε χρωματιστές κόλλες ή χαρτονάκια  και να πλαστικοποιήσετε για μεγαλύτερη αντοχή.

Σε κάθε ταμπλό υπάρχουν οι οδηγίες που καλούνται να διαβάσουν οι μικροί παίχτες. Αναφέρονται τα υλικά και ο τρόπος που πρέπει να παίξουν για να κερδίσουν. Με εξαίρεση το ταμπλό με τον πολλαπλασιασμό του 3, όλα τα υπόλοιπα προϋποθέτουν και ένα ζάρι. Μια καλή ιδέα για περισσότερη εξάσκηση είναι να χρησιμοποιήσετε ζάρι με λιγότερους από 4 αριθμούς, ώστε να προχωρούν αργά και να απαντούν σε περισσότερους πολλαπλασιασμούς. Μπορείτε να βρείτε πολυεδρικά ζάρια στο εμπόριο ή να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ξύλινους κύβους που θα χρωματίσετε και θα γράψετε τους αριθμούς 1,2,3, σε δυο έδρες τον καθένα.



 Στο ταμπλό με τον πολλαπλασιασμό του 3 απαιτείται ένα συνδετήρας και ένα μολύβι τα οποία γίνονται ένα ωραιότατο αυτοσχέδιο “σπίνερ”  για τη συγκεκριμένη εκδοχή του γνωστού παιχνιδιού Bingo. Αρκεί να τοποθετήσετε το μολύβι  και τον συνδετήρα, όπως δείχνει η εικόνα και να στριφογυρίσετε με το χτύπημα του δακτύλου σας τον συνδετήρα.


 Τα παιδιά μπορούν να ελέγχουν τις απαντήσεις τους αυτόνομα χρησιμοποιώντας τον πυθαγόρειο πίνακα πολλαπλασιασμού ή με μια αριθμομηχανή τσέπης.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα 10 επιτραπέζια παιχνίδια πολλαπλασιασμού πατήστε εδώ.


Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)