10 κακές συνήθειες των γονιών που πρέπει να αποφεύγετε μπροστά στα παιδιά σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Όταν στην εξίσωση μπαίνουν και τα παιδιά, οι λέξεις παίρνουν άλλη διάσταση. Ακόμη και η σοκολάτα ή οι οθόνες ή ακόμη και ο καλλωπισμός μπορεί να αποβούν αρνητικά υπό δεδομένες συνθήκες.
Ας δούμε 10 πράγματα που οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν μπροστά στα παιδιά τους:
  1. Εξάρτηση από την τεχνολογία: Κάθε οικογένεια έχει τη δική της φιλοσοφία για την ώρα που περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι η διαρκής χρήση δεν κάνει καλό. Με αυτό στο μυαλό, κρίντε και τον εαυτό σας. Μην είστε όλη μέρα με το κινητό στο χέρι, μην τσεκάρετε διαρκώς τα μαιλ σας. Θα είναι δύσκολο να πείσετε τα παιδιά σας να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.
    Your Tech Addiction

  2. Καλλωπισμός. Με όρια και όχι μπροστά στα παιδιά. Μην βάφεστε μανούλες με τις ώρες μπροστά στα παιδιά, μην αφιερώνετε μπροστά στα παιδιά ατελείωτο χρόνο με κρέμες και καλλυντικά, για τις ρυτίδες, τα στίγματα, ακόμη και για το βάρος σας. Μην τους κάνετε κοινωνούς της εξαντλητικής δίαιτας που κάνετε. Αντίθετα, δώστε βάση στο πόσο δυνατοί νιώθετε επειδή τρώτε σωστά και υγιεινά.
  3. Σοκολατες. Δύο ντόνατς δεν είναι γεύμα. Αν εσείς επιλέξετε να το φάτε γιατί δεν προλαβαίνετε, μην το μάθουν τα παιδιά σας. Προσπαθήστε και κάντε και τη δική σας διατροφή υγιεινή, αλλά αν δε μπορείτε, τουλάχιστον μην τρώτε ανώφελα είδη μπροστά στα παιδιά.
    Calling This a Meal
  4. Αγένεια: Μην είστε αγενής, μην κουτσομπολεύετε μπροστά στα παιδιά άλλους ανθρώπους ή τις πράξεις τους. Μάθετε τα παιδιά σας να είναι αξιοπρεπή και ευγενικά, και αν εσείς θέλετε οπωσδήποτε κάτι να πείτε κάντε το με ενήλικους φίλους και φίλες σας. Και φυσικά μη μιλάτε άσχημα για κανέναν μπροστά τους. Ακόμη κι αν ένας συγγενής ή η δασκάλα τους σας έχει κάνει έξω φρενών, συγκρατηθείτε.
  5. Ταχύτητα: Μην τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα στο αυτοκίνητο. Θα κάνουν το ίδιο έχοντάς σας για παράδειγμα και θα χτυπάτε το κεφάλι σας...
    Speeding
  6. Βρισιές: Μη βρίζετε όσο κι αν είστε κολλημένοι στην κίνηση ή σας έβρισαν ή σας πήγε όλη η μέρα στραβά. Μη βρίζετε και μην κοπανιέστε. Το να τους δείχνετε πώς διαχειρίζεστε εσείς μία κακή κατάσταση, τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο. Επιλέξτε τον τρόπο.
  7. Παραπάνω ύπνος. Μπορεί να είστε κουρασμένοι αλλά πρέπει να βρείτε δύναμη. Αν τα παιδιά σας βλέπουν να κοιμάστε παραπάνω και να τρέχετε το άλλο πρωί, αυτό τους γίνεται νόρμα. Το να μπαίνουν κάθε μέρα αργοπορημένα στη τάξη σίγουρα δεν τους είναι ευχάριστο. Ξεκινήστε τη μέρα σας νωρίς για να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας.
  8. Τηλεόραση: Μην την αφήνετε όλη μέρα ανοιχτή. Πολύς θόρυβος, πολλές εικόνες. Θα αποχαυνωθείτε οικογενειακά.
    Turning On the TV — and Leaving It On All Day
  9. Πολλή ώρα στον ήλιο. Ωραία είναι να πηγαίνετε όλοι μαζί στην παράλια, αλλά καλυφθείτε και προστατευθείτε. Μην κάνετε με τις ώρες ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό και καπέλο. Αφενός κάνετε κακό στον εαυτό σας, αφετέρου θα μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο και τα κακά της ηλιακής ακτινοβολίας είναι αμέτρητα.
    Too Much Fun in the Sun

  10. Αθώα ψεματάκια: Μην βάζετε τα παιδιά να λένε αθώα μικρά ψεματάκια σε κανέναν επειδή εσείς βαριέστε να κάνετε κάτι ή να τα πάτε κάπου. Και αν εσείς εν τέλει πείτε, μην το αποκαλύψετε στα παιδιά. Τα παιδιά δε μπορούν να διαχωρίσουν ποιο ψέμα είναι μικρό, αθώο και αποδεκτό και ποιο όχι. Μάθετε τα να είναι πάντα ειλικρινή.

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)