10 κόλπα για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Τα κουνούπια μπορούν να χαλάσουν ακόμα και την καλύτερη μέρα. Παρ’ όλο που είναι πάρα πολύ μικρά αυτά τα έντομα, η καταπολέμησή τους μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη μερικές φορές.
Μοιραζόμαστε μαζί μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο.

Αιθέρια έλαια 

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι τα έλαια λεβάντας, βαλεριάνας, ευκαλύπτου, γερανιού, γλυκάνισου, θυμαριού, μέντας, δέντρου τσαγιού, καμφοράς και κέδρου.
Μέθοδοι εφαρμογής:
Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ένα από τα παραπάνω αιθέρια έλαια και τοποθετήστε το βαμβάκι κοντά στο παράθυρο ή στο μαξιλάρι.
Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο της επιλογή σας με την κρέμα σας και εφαρμόστε το μείγμα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος σας.
Φυτά εσωτερικού χώρου
Ο Δυόσμος, η μυρτιά, το δεντρολίβανο και το γεράνι, είναι μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν με την έντονη μυρωδιά τους να απωθήσουν τα κουνούπια. Επίσης τα φύλλα ντομάτας απομακρύνουν σφήκες, κουνούπια, μύγες, ψύλ­λους και κοριούς.
Λεμόνι με γαρύφαλλα
Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και καρφώστε πάνω του τα γαρυφαλλάκια. Τοποθετήστε το λεμόνι δίπλα στο κρεβάτι και μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα με το παράθυρο ανοιχτό.
Αυτοσχέδια παγίδα κουνουπιών
Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη μαγιά και το σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργείται από το κάλυμμα του μπουκαλιού προσελκύουν τα κουνούπια. Το ζαχαρόνερο τα κάνει να κολλάνε και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.
Κουκουνάρια και κλαδιά κέδρου
Στην εξοχή μπορείτε εύκολα να καταπολεμήσετε τα κουνούπια ρίχνοντας μερικά κουκουνάρια ή κλαδιά κέδρου στην φωτιά και η μυρωδιά τους θα απωθήσει τα έντομα.
Σορβιά
Αν βρίσκεστε στην εξοχή μπορείτε να τρίψετε τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας με φύλλα σορβιάς και τα κουνούπια θα σταματήσουν να σας πλησιάζουν.
Κρεμμύδι ή σκόρδο
Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πάνω από την πληγείσα περιοχή. Συντρίψτε μια σκελίδα σκόρδο και ανακατέψτε το σκόρδο σε λίγο νερό. Βουτήξτε ένα στεγνό πανί στο μείγμα και εφαρμόστε το στην περιοχή του τσιμπίματος.
Σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι η πιο απλή και πιο συνηθισμένη λύση για την ανακούφιση από τον κνησμό. Αναμείξτε 3 κ.γ μαγειρικής σόδας με 1 κ.γ νερό μέχρι να προκύψει μια πηχτή πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο τσίμπημα, αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε την περιοχή με νερό.
Χυμός λεμονιού
Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο λεμόνι στην περιοχή του τσιμπήματος για την ανακούφιση από τον κνησμό.
Αρωματικά κεριά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καμφοράς. Όταν θερμαίνεται το λάδι καμφοράς, βγάζει μια έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή του τσιμπήματος λίγο λάδι καμφοράς, με αυτόν τον τρόπο ο κνησμός και το φούσκωμα θα φύγει γρηγορότερα.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)