10 τρόφιμα που θα «εκτοξεύσουν» τον μεταβολισμό σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι καθένας μας έχει διαφορετικό μεταβολισμό. Η τακτική άσκηση, ο καλός ύπνος και αρκετό νερό είναι τα 3 πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας. Βέβαια, μπορείτε να τον ενισχύσετε ακόμα περισσότερο με τα σωστά τρόφιμα.
Δείτε παρακάτω 10 τρόφιμα που θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σας.
1.Καυτερές πιπεριές.

© PIXABAY
Μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 25%.
Τα καυτερά φαγητά μας κάνουν να ιδρώνουμε περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω της καψαϊκίνης, μια ένωση που διεγείρει τους υποδοχείς του πόνου στο σώμα. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολικό ρυθμό, κάνοντας το σώμα να καίει περισσότερο λίπος και πιο γρήγορα.
2.Δημητριακά ολικής αλέσεως: βρώμη και μαύρο ρύζι.

© PIXABAY
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν θρεπτικά συστατικά και σύνθετους υδατάνθρακες που επιταχύνουν το μεταβολισμό με τη σταθεροποίηση των επιπέδων της ινσουλίνης.
Να θυμάστε, ότι τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης δεν είναι καλό, γιατί η ανισορροπία αυτής της χημικής ουσίας λέει στο σώμα, ότι χρειάζεται περισσότερο λίπος.
3.Μπρόκολο.

© PIXABAY
Το μπρόκολο μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σας λαχανικό, αλλά είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ, και Α.
Μια μερίδα μπρόκολο έχει σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος, φυτικές ίνες και μια ποικιλία αντιοξειδωτικών.
4.Σούπες.

© PIXABAY
Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν, ότι η κατανάλωση σούπας είναι συνδεδεμένη με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Στις περισσότερες δίαιτες αυτό το φαγητό ενσωματώνεται πριν από το κυρίως γεύμα. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι που αρχίζουν με σούπα καταναλώνουν λιγότερη στερεά τροφή στο κυρίως γεύμα τους.
5.Καφές και πράσινο τσάι.

© PIXABAY
Πολλές μελέτες έχουν δείξει, ότι ο καφές και το πράσινο τσάι επιταχύνουν τον μεταβολισμό και έχουν και άλλα οφέλη για την υγεία: είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στο κάψιμο λίπους. Επίσης, μειώνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας.
6.Μήλα και αχλάδια.

© PIXABAY
Τα μήλα και τα αχλάδια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στην διαδικασία απώλειας βάρους, όχι μόνο λόγω του χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου τους, αλλά και επειδή αυτά τα δύο φρούτα μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό μας. Αυτό υποστηρίζεται από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία επιβεβαιώνει, ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τρία μήλα ή μικρά αχλάδια την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος από γυναίκες που δεν έτρωγαν.
7.Μπαχαρικά.

© PIXABAY
Τα μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, οι σπόροι μουστάρδας, η σκόνη σκόρδου και το τζίντζερ μπορούν να κρατήσουν τα ποσοστά του μεταβολισμού σας σε υψηλά επίπεδα. Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι άνθρωποι που ενσωματώνουν τα μπαχαρικά στη διατροφή τους μπορούν να κάψουν έως και 1000 θερμίδες περισσότερες ημερησίως.
8.Εσπεριδοειδή.

© PIXABAY
Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και στην διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, λόγω της υψηλής ποσότητας σε βιταμίνη C,  τα εσπεριδοειδή ρυθμίζουν το επίπεδο της ινσουλίνης.
9.Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.


© PIXABAY
Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί επιβεβαίωσε, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεταξύ 1.200 και 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα χάνουν το διπλάσιο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες.
10.Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

© PIXABAY
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται κυρίως στα ψάρια, αλλά και στου ξηρούς καρπούς.
Αυτά τα τρόφιμα επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας, επειδή μειώνουν την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται λεπτίνη, μιας φυσικής χημικής ουσίας που επιβραδύνει το μεταβολισμό μας.
Περισσότερα θέματα για το αδυνάτισμα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)