11 πανέξυπνες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Πλαστικό αυγό για το γλειφιτζούρι

11 πανέξυπνες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη
(φωτο: mamabee.com)

«Μαμά μου το κρατάς;», σας λέει προκειμένου να σκαρφαλώσει στην τσουλήθρα κι εσείς μένετε με το γλειφιτζούρι στο χέρι, σαστισμένη και ανήμπορη. Όχι πια! Φυλάξτε τα πλαστικά οβάλ κουτάκια που βρίσκονται συνήθως μέσα στα σοκολατένια αυγά, κάντε τους μια τρυπούλα και δημιουργήστε έτσι την τέλεια θηκούλα για γλειφιτζούρια!

Καλάθι μπουγάδας για το μπανάκι

(φωτο: brightside.me)

Όταν το μωρό δεν χωρά πια μέσα στο ειδικό μπανάκι, το ενδιάμεσο στάδιο πριν τη μπανιέρα θα μπορούσε να είναι το καλάθι που χρησιμοποιείτε για τη μπουγάδα, το οποίο όχι μόνο συγκρατεί επαρκή ποσότητα νερού για πλατσούρισμα, αλλά και όλα τα πλαστικά παιχνίδια που στη μπανιέρα «φεύγουν» και δυσκολεύουν το μωρό στο να τα πιάσει.

Ρολόι για να μπαίνει το παιδί σε «πρόγραμμα»

(φωτο: mamabee.com)

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα μικρό παιδί να ορίσει μόνο το καθημερινό πρόγραμμά του. Ένα ρολόι όπως αυτό, όμως, θα σας βοηθήσει όλους να γλυτώσετε τις γκρίνιες, γιατί θα λειτουργήσει ως οικογενειακός κανόνας: π.χ. Στο κίτρινο παίζουμε και στο κόκκινο κάνουμε μπάνιο.

Βραχιολάκι ασφαλείας

Καλοκαίρι έρχεται, τα παιδιά μας όλο και περισσότερο χρόνο θα περνούν εκτός σπιτιού, σε παιδικές χαρές, παραλίες και πάρκα, κάποια από αυτά μπορεί να βρεθούν κάποιες μέρες μακριά μας, π.χ. στην γιαγιά και στον παππού, οπότε ένα βραχιολάκι όπως το παραπάνω, στο οποίο θα «περάσετε» χαντρούλες με το τηλέφωνό σας και θα φορά διαρκώς στο χεράκι του, είναι ό,τι πρέπει.

Γαντζάκι για τη σαλιάρα

Να πού μπορείτε να κρεμάτε τις σαλιάρες του μωρού, για να μην τις χάνετε και να μη λερώνονται.

Χάρτινο πιατάκι ως βάση για το παγωτό

Ώστε το λιωμένο παγωτό… να μην κολλάει στο χέρι!

Σεντονάκι αντί κουνουπιέρας

Αν δεν έχετε κουνουπιέρα, τοποθετήστε πάνω από το πάρκο ένα σεντονάκι με λάστιχο, το οποίο θα δημιουργήσει και σχετική σκιά, και αφήστε ο μωρό να παίζει άφοβα στο πάρκο του, όσο είστε στη φύση.

Τα παλιά τουβλάκια αποκτούν νέο ρόλο

Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε, αν το παιδί δεν παίζει πια με αυτά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως θήκες για τα καλλυντικά σας.

Ζώνη για το ποτηράκι του

Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να μην του πέφτει διαρκώς το ποτηράκι από τα χέρια, όταν είστε στο σούπερ μάρκετ.

Ασφάλειες για τα ντουλάπια

Επειδή δεν είναι δυνατόν σε όποιο σπίτι κι αν βρεθείτε να κουβαλάτε τις ειδικές ασφάλειες για τα ντουλάπια, ένα λαστιχάκι μαλλιών ή αυτοί οι κρίκοι από παιχνίδια, αποδεικνύονται εξίσου αποτελεσματικοί.

Λαβύρινθος από χαρτόκουτα

(φωτο: dailymail.co.uk)

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα παιχνίδι-έκπληξη που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας;

Πηγή: Buzzfeed.com, mashable.com, mama365.gr
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)