14 τέλεια παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




1. Οι μικροί παλαιστές




«Κλέψτε» δύο παλιά t-shirts του μπαμπά για να οργανώσετε ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για τα παιδιά. Η εκτέλεση είναι απλή. Αφού τα φορέσουν τα παιδιά, δώστε τους να «τυλίξουν» γύρω τους μαξιλάρια. Δεν χρειάζεται να τα στερεώσετε γιατί το t-shirt θα τα συγκρατήσει. Αν όχι, μπορείτε να βάλετε μια ζώνη του μπαμπά. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν κανονικοί Σούμο και ν’ αρχίσουν την ακίνδυνη πάλη τους.





2. Ας παίξουμε μουσική!





Κι όμως τα καλαμάκια μπορούν να παράγουν μουσικούς ήχους, αν τα εκμεταλλευτείτε σωστά! Για έναν «αυλό», θα χρειαστείτε έξι με οκτώ καλαμάκια, ψαλίδι, σελοτέιπ και μια χρωματιστή ταινία (προαιρετικά). Αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο, δείξτε του πώς να κόψει τα καλαμάκια (ανά δύο στο ίδιο μήκος) και μετά πείτε του να τα ενώσει με σελοτέιπ, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. 





Μην βάλετε στη θέση τους τα καλαμάκια. Κρατήστε τα και για την επόμενη χειροτεχνία…



3. Αυτοσχέδιος λαβύρινθος




Πάρτε το πάνω μέρος από ένα χάρτινο κουτί και μετά «συναρμολογήστε» τα καλαμάκια βάζοντας την άκρη του ενός μέσα στην άκρη του άλλου. Αφού φτιάξετε το λαβύρινθο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν έναν αγώνα με βόλους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να «δραπετεύσουν» οι βόλοι απ' τον λαβύρινθο.



4. Χάρτινες τσουλήθρες 






Κρατήστε τα ρολά από χαρτί υγείας, που κανονικά θα πετάγατε, για μια ξεχωριστή κατασκευή. Αν θέλετε να πετύχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας, θα χρειαστείτε έντεκα ρολά, αυτοκόλλητη ταινία, μπογιά, κόλλα και το πάνω μέρος από ένα χάρτινο κουτί για βάση.







Αρχικά, ενώστε τρία-τρία ρολά για κάθε πυργάκι με την αυτοκόλλητη ταινία και κόψτε τετράγωνες τρύπες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.‘Επειτα, βάψτε τα είτε με χρώμα σε σπρέι είτε με τέμπερα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο. Μετά, κολλήστε τα στη χάρτινη βάση και συναρμολογήστε όλα τα κομμάτια. Μπορείτε να οργανώσετε αγώνες βόλων ή μικρών αυτοκινήτων.



5. Ένας… γλυκός καταπέλτης






Αν στο ντουλάπι με τα γλυκά έχετε marshmallows, χρησιμοποιήστε τα διαφορετικά. Εκτός απ’ αυτά, θα χρειαστείτε ξύλινα στικς (όπως αυτά που βάζουμε στα σουβλάκια), ένα πλαστικό κουτάλι, ένα λαστιχάκι και ταινία διπλής όψης για να δέσετε το κουτάλι στο καλαμάκι. Η κατασκευή του είναι τόσο πολύ απλή, που το παιδί θα καταφέρει να τη φτιάξει χωρίς τη βοήθειά σας.



6.  Το πιο ξεχωριστό κουκλόσπιτο






Αν το κοριτσάκι σας σας ζήτησε ένα κουκλόσπιτο για το Πάσχα, κάντε της έκπληξη με το να φτιάξετε μαζί μια μοναδική κατασκευή για τις κούκλες της. Θα χρειαστείτε κουτιά από παπούτσια, αυτοκόλλητη ταινία, σελοτέιπ, αυτοκόλλητα χαρτόνια και κόλλα. Αρχικά, ενώστε τα κουτιά με την αυτοκόλλητη ταινία όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και μετά ντύστε τα με τα αυτοκόλλητα χαρτόνια της επιλογής σας.










Στο τέλος, αφήστε την κόρη σας να το διακοσμήσει όπως θέλει.



7.  Παίξτε με τα γράμματα στο μπάνιο






Το μόνο που χρειάζεστε είναι σφουγγάρια και ένας μαρκαδόρος. Απλώς, γράψτε πάνω στο κάθε σφουγγάρι από ένα γράμμα και παίξτε ένα αυτοσχέδιο Scrabble που θα επιπλέει την ώρα του μπάνιου!



8.  Ζωγραφίστε το φαγητό






Θα χρειαστείτε γάλα, καθαρά, καινούρια πινέλα και χρώμα ζαχαροπλαστικής και λευκό ψωμί του τοστ. Για να φτιάξετε την μπογιά, βάλτε αρκετές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέσα σε ένα μικρό βαζάκι ή κουτάκι με γάλα. Ανακατέψτε το και μετά αφήστε το παιδί να παίξει με το φαγητό του, ζωγραφίζοντας το ψωμί όπως θέλει. Στο τέλος, μπορεί ακόμα και να φάει τις… δημιουργίες του.






9.  «Γλάστρες» από χωνάκια






Βοηθήστε το παιδί να φτιάξει τον δικό του… κήπο με μικρά φυτά που θα φυτέψει σε «γλάστρες» από χωνάκια παγωτού. Αν κάνει την αρχή και του αρέσει, μπορεί να φτιάξει μια ωραία σύνθεση που θα στολίσει στο παράθυρό του ή στο μπαλκόνι σας. Φυσικά, θα είναι εκείνο υπεύθυνο για τη φροντίδα τους.



10. Χρωματιστό φίδι






Θα χρειαστείτε: ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι, μια κάλτσα, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και κρεμοσάπουνο.

Πώς θα το κάνετε:
Κόψτε τη βάση του μπουκαλιού και βάλτε μέσα την  κάλτσα, που θα στερεώσετε γύρω απ’ το μπουκάλι με αυτοκόλλητη ταινία. Έπειτα, βάλτε πάνω στην κάλτσα λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και βουτήξτε την μέσα σε νερό με σαπούνι. Αφού το παιδί φυσήξει, θα σχηματιστεί «μαγικά» ένα χρωματιστό φίδι. Αυτή η απλή κατασκευή μπορεί να κρατήσει τα πιτσιρίκια απασχολημένα περισσότερο απ’ ότι φαντάζεστε.



11. Ώρα για πλέξιμο







Μυήστε την κόρη σας στο πλέξιμο χωρίς να χρησιμοποιήσετε βελόνες! Περνώντας εναλλάξ την κλωστή (κατά προτίμηση σχετικά χοντρή για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία) ανάμεσα στα δάχτυλά της, μετά από λίγο θα σχηματίσει το δικό της πλεκτό.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στο βίντεο:




12. Σπιτικό Μπόουλινγκ







Βάψτε έξι πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά με ένα χοντρό πινέλο και τέμπερα και έπειτα τοποθετήστε τα σε τριγωνικό σχηματισμό. Μια οποιαδήποτε μικρή μπάλα θα αντικαταστήσει την βαριά μπάλα του μπόουλινγκ.



13. Μικρό ποδοσφαιράκι







Και για να μην αφήσουμε τα αγόρια παραπονεμένα, έχουμε τη λύση! Για να φτιάξετε ένα ποδοσφαιράκι στα μέτρα τους θα χρειαστείτε ένα κουτί παπουτσιών, ξύλινα μανταλάκια, δυο ξύλινα καλαμάκια, μια πένσα και μια μικρή μπάλα. Αρχικά, υπολογίστε σε ποιο ύψος θα κάνετε τις τρύπες, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετό χώρο για να περνάει η μπάλα κάτω απ' τα μανταλάκια-ποδοσφαιριστές.
Για να ξεχωρίζουν τα παιδιά τις δύο ομάδες μπορείτε να βάψετε τα μανταλάκια σε δύο διαφορετικά χρώματα. Στη συνέχεια, κάνετε με ένα ψαλίδι τις τρύπες, περνάτε από μέσα τα καλαμάκια και κρεμάτε πάνω τους τα μανταλάκια. Κόβετε τα δύο «τέρματα» και το ποδοσφαιράκι σας είναι έτοιμο.






14. «Απόδραση» στο διάδρομο



 


Όσο δύσκολο και αν είναι να διασχίσεις το διάδρομο με τις κορδέλες , τόσο εύκολο είναι να τον φτιάξεις. Θα χρειαστείτε γκοφρέ χαρτί και ταινία διπλής όψης. Κόβετε το χαρτόνι σε λωρίδες και στη συνέχεια κολλάτε τις άκρες της κάθε μιας στους δύο απέναντι τοίχους με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Απλώς προσπαθείτε να τον κάνετε όσο πιο πολύπλοκο μπορείτε.


Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)