Μικρά βιβλία για να διαβάσετε σε μίνι αποδράσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


της Ηρώς Κουνάδη

Δεν θέλουν όλοι να κουβαλούν 600σέλιδα αστυνομικά μυθιστορήματα στην παραλία –ειδικά όταν μιλάμε για τα πρώτα σαββατοκύριακα στον ήλιο, και όχι για διακοπές διαρκείας. Μερικές φορές, θέλεις απλά μαζί σου στην εκδρομή ένα καλό βιβλιαράκι που θα τελειώσει ανάμεσα σε δυο βουτιές, ή καθώς ο ήλιος θα δύει πίσω από το βουνό. Σαν αυτά που συγκεντρώσαμε παρακάτω. 

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει του Λουίς Σεπούλβεδα
Σελίδες: 154
Εκδόσεις Opera

Ο Ζορμπάς είναι ένας γάτος του λιμανιού που μπλέκεται, μαζί με την παρέα του, σε μια απίστευτη ιστορία: Δίνει τον λόγο του σε μια γλαροπούλα που πεθαίνει ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαρόπουλο, και θα του μάθει και να πετάει. Γλυκύτατο, αστείο και συγκινητικό, το μικρό βιβλιαράκι του χιλιάνου συγγραφέα διαβάζεται άνετα σε μία μέρα. 

Το βιβλίο κόλαση του Κάρλο Φραμπέτι
Σελίδες: 109
Εκδόσεις Opera

Η κόλαση του Δάντη είναι εδώ μια… βιβλιοθήκη. Και ο πρωταγωνιστής μας καλείται, σε κάθε κεφάλαιο, να λύσει και από ένα πρόβλημα λογικής που του βάζει ο διάβολος-βιβλιοθηκάριος, για να περάσει από τους εννέα κύκλους της κόλασης και, τελικά, να σωθεί. Απολαυστικό και ευφυέστατο, έργο του ιταλού συγγραφέα-μαθηματικού Κάρλο Φραμπέτι.

Τζαμίλια του Τζινγκίς Αϊτμάτοφ  
Σελίδες: 90
Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος 

Το βιβλιαράκι που ο Λουί Αραγκόν χαρακτήρισε την «ωραιότερη ερωτική ιστορία του κόσμου» εκτυλίσσεται στις στέπες του Κιργιστάν, όπου γεννιέται ένας απαγορευμένος έρωτας. Τον διηγείται, μέσα από την παιδική του ματιά, ένας πιτσιρίκος που όταν μεγαλώσει θα γίνει ζωγράφος. 

Δρ. Τζέκυλ και Κύριος Χάιντ του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον
Σελίδες: 166
Εκδόσεις Αίολος

Ακόμα και αν την (μισο)ξέρετε την ιστορία –είναι, άλλωστε, μια από τις πιο γνωστές στον κόσμο– η σκοτεινή ατμόσφαιρα, οι περιγραφές των χαρακτήρων και ο σπουδαίος συμβολισμός που είναι για την ανθρώπινη φύση η αντίθεση ανάμεσα στον ευυπόληπτο δόκτωρ Τζέκυλ και το τέρας στο οποίο μεταμορφώνεται, κάνουν το βιβλίο του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον να αξίζει μια θέση στη βαλίτσα σας.

Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς 
Σελίδες: 192
Εκδόσεις Οξύ

Ένα από τα πλέον στοιχειωτικά, ατμοσφαιρικά θρίλερ που μπορείτε να διαβάσετε, το Στρίψιμο της Βίδας είναι η ιστορία μιας γκουβερνάντας και δύο μικρών παιδιών, τα οποία προσπαθεί να προστατεύσει από μεταφυσικές δυνάμεις, οι οποίες μπορεί να είναι προϊόν της φαντασίας της, ή μπορεί και όχι. Δεν θα το μάθετε μέχρι το τέλος. 


in2life.gr

Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)