Πού να πάτε με το παιδί όταν έχει καλό καιρό

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πού να πάω με το παιδί όταν έχει καλό καιρό


Για λόγους εντελώς άγνωστους, η καλοκαιρινή/ανοιξιάτικη βόλτα στη Λίμνη Βουλιαγμένης, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους Αθηναίους κι είναι κρίμα, αφού πρόκειται για μια μικρή όαση δροσιάς και πρασίνου που μπορεί άνετα να συνδυαστεί τόσο με καφεδάκι όσο και με βουτιές.


(Φωτογραφία: kathimerini.gr)

Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα φτάσετε στον μικρό Παράδεισο της Βουλιαγμένης.

Βόλτα για να δείτε τα ζωάκια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


(Φωτογραφία: 4.bp.blogspot.com)

Σε έκταση 200 στρεμμάτων και με περισσότερα από 2.000 ζώα –προερχόμενα από 350 διαφορετικά είδη- εκτείνεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Το πάρκο έχει κλείσει 17 χρόνια ζωής έχοντας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε χιλιάδες οικογένειες και πιτσιρίκια που είδαν από χιμπατζήδες και λύκους, έως βασιλικούς πύθωνες και αλιγάτορες. Aνοίγει καθημερινά τις πύλες του στις 09.00 και τις κλείνει μία ώρα πριν τη δύση του ήλιου.

Ο καιρός είναι ακόμη ιδανικός για να απολαύσετε από εκπαιδευτικά προγράμματα θαλάσσιων θηλαστικών και πτήση αρπακτικών πτηνών έως βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής μάθησης για παιδιά από 5 ετών –εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα. Το Πάρκο διαθέτει και καφέ, το ZooCafe Restaurant όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή φαγητό, όσο τα παιδιά θα παίζουν σε ασφαλή χώρο με θέα την Αφρικανική Σαβάνα.

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα πάτε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κι εδώ τις τιμές των εισιτηρίων.


Δίπλα και στη θάλασσα αλλά και στο κέντρο, επί της Ποσειδώνος, στη Γλυφάδα βρίσκεται ένα café-παράδεισος για τη μέση οικογένεια: το χτυπάει το κύμα, έχει θέα, έχει άπλα κι έχει και ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο για τα παιδιά –το διάσημο Baluxaki, που φιλοξενεί το παιχνίδι παιδιών από ενός έως δώδεκα ετών.

Το Balux Café, βρίσκεται στην Λ. Ποσειδώνος (μπορείτε εδώ να δείτε πού ακριβώς) και σας περιμένει να χαλαρώσετε στις σαιζ λονγκ του.

Λίγο έξω απ’ την Αθήνα, αλλά πολύ κοντά στα Δυτικά προάστια, στο Πέραμα, βρίσκεται ο παιδότοπος Bubble Park, ένας χώρος που απλώνεται σε έκταση 1.500 τ.μ., γεμάτος παιχνίδια που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς μικρούς επισκέπτες. Φουσκωτά, τραμπολίνο, τοίχος αναρρίχησης και πολλά ακόμη παιχνίδια βρίσκονται σε χώρο ασφαλή, όπου μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε μερικές ώρες χαλάρωσης.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Bubbles Park από τη σελίδα του στο Facebook και δείτε εδώ πού ακριβώς βρίσκεται.

Ανοιξιάτικη βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου
Η Μαρίνα Φλοίσβου μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η Μέκκα των οικογενειών κυρίως των νοτίων προαστίων. Έκτος απ’ την κλασική «περατζάδα» στον πεζόδρομο πλάι στη θάλασσα και τις «βαρκούλες» (ναι, τα εισαγωγικά είναι ειρωνικά, καθώς πρόκειται για θαλαμηγούς), η βόλτα στον Φλοίσβο έχει ένα σωρό επιλογές για καφέ και παιχνίδι.


Ενδεικτικά, εμείς ξεχωρίζουμε για τις ημέρες με λιακάδα το παιχνίδι στον Πρότυπο υπαίθριο παιδότοπο στο Πάρκο Φλοίσβου, που εγγυάται ότι θα ενθουσιάσει κάθε πιτσιρίκι, αφού υπάρχει η επιλογή ανάμεσα στον παιδότοπο για παιδιά από δύο έως πέντε ετών και στον παιδότοπο για παιδιά έως δώδεκα χρονών.


Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε καφεδάκι όσο τα παιδιά ξεσαλώνουν στο Volta Fun Town. Τραμπολίνο, ψάρεμα, παιχνιδομηχανές, βαρκούλες και μια γιγάντια παιχνιδοκατασκευή-καράβι είναι μερικοί απ’ τους λόγους να το προτιμήσετε. Δείτε εδώ περισσότερα και πού ακριβώς βρίσκεται.

Βόλτες στη (κοντινή) φύση: Επισκεφτείτε τον Βοτανικό Κήπο


Δεν χρειάζεται να πάρετε τα βουνά για να απολαύσετε λίγο αέρα πρασίνου. Στο κοντινό μας Χαϊδάρι, θα βρείτε τον Διομήδειο Κήπο -την τέλεια επιλογή αν τα παιδιά είναι μικρά γιατί όλα τα μονοπάτια του είναι εύκολα (με βαθμό δυσκολίας 1). Εκεί, δεν θα χορτάσετε μόνο πράσινο, αλλά και μια απίστευτη παλέτα χρωμάτων από τα απίστευτα πολλά λουλούδια και φυτά που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Η είσοδος στον Κήπο είναι δωρεάν και ο χώρος παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη Δύση του ηλίου. Δείτε εδώ πώς θα πάτε. 
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)