Τεστ: Τι δηλώνει ο τρόπος που σας αρέσει να κάθεστε για τον χαρακτήρα σας;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Συχνά παρατηρούμε ότι μας αρέσει να καθόμαστε σε μια συγκεκριμένη θέση – αυτήν που είναι πιο άνετη και βολική για εμάς. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η στάση που επιλέγουμε να καθίσουμε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον χαρακτήρα μας. Δείτε παρακάτω τι αποκαλύπτει ο τρόπος που επιλέγετε να καθίσετε, για την προσωπικότητά σας. 


Όρθια στάση





Είστε ένας άνθρωπος με ισχυρή θέληση και αυτοπεποίθηση, που δεν έχει σχεδόν ποτέ αμφιβολίες για τις πράξεις και τις ενέργειές του. Σας αρέσει να έχετε πάντα τον έλεγχο των καταστάσεων. Ταυτόχρονα, είστε πολύ αξιόπιστοι στην επικοινωνία σας με τους συγγενείς και τους συναδέλφους σας και τους στηρίζετε σε δύσκολες στιγμές. 

Γέρνετε προς τα πίσω






Είστε ευαίσθητοι και συμπονετικοί άνθρωποι και δε μένετε ποτέ αδιάφοροι στα προβλήματα των άλλων. Κατά κανόνα, είστε πολύ προσεχτικοί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και πάντα σκέφτεστε μακροπρόθεσμα, αναλύοντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. 

Γέρνετε προς τα εμπρός





Αυτή η στάση είναι χαρακτηριστική των ανθρώπων που έχουν μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων. Έχετε μια έμφυτη περιέργεια και είστε πάντα ανοιχτοί σε καινούργιες γνωριμίες. Είστε πολύ επικοινωνιακοί και κάνετε εύστοχα κομπλιμέντα στον συνομιλητή σας, αν θεωρήσετε ότι χρειάζεται. 

Πόδια ενωμένα





Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεστε ψυχροί, αλλά μόλις σας γνωρίσει κάποιος, θα δει τον πραγματικό εαυτό σας: είστε ευγενικοί και ειλικρινείς. Ωστόσο, είστε αρκετά ευθείς σε σοβαρές ερωτήσεις. Είστε εύστοχοι, σχολαστικοί και προτιμάτε να ακολουθείτε πάντα ένα πρόγραμμα. '


Σταυρωμένοι αστράγαλοι





Είστε φιλόδοξοι άνθρωποι, που τους αρέσει να δείχνουν τις ηγετικές τους ικανότητες. Θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι και να έχετε τα πάντα υπό τον έλεγχό σας – γι’ αυτό πολλές φορές σας χαρακτηρίζουν απαιτητικούς. Είστε ανοιχτοί σε καινούργιες φιλίες, αλλά αρκετά ζηλιάρηδες στις σχέσεις σας. 


Σταυροπόδι







Είστε ταπεινοί και πολλές φορές ντροπαλοί μπροστά σε αγνώστους. Δύσκολα θα σας χαρακτήριζε κάποιος ως ανθρώπους με αυτοπεποίθηση. Προσπαθείτε να κρύψετε τα συναισθήματά σας από τους άλλους, οπότε οι περισσότεροι σας θεωρούν κλειστούς ανθρώπους. 


Σταυρωμένα χέρια





Είστε σοβαροί άνθρωποι, με δυνατό χαρακτήρα. Οι σκέψεις σας χαρακτηρίζονται από βάθος, οπότε συνήθως εκτός από ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο στο πρόσωπό σας, υπάρχει και μια σκεπτική έκφραση. Παρόλο που έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση, δεν ανοίγεστε εύκολα στους άλλους ανθρώπους. 


Τα χέρια ανάμεσα στα πόδια






Είστε πολύ ευγενικοί και ευαίσθητοι. Δίνετε σημασία στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων και προσπαθείτε να τους βοηθήσετε με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα, είστε αρκετά ντροπαλοί και αμφιβάλλετε για τα λόγια και τις αποφάσεις σας. 



Χέρια στα γόνατα






Είστε τολμηροί άνθρωποι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Είστε γεννημένοι ηγέτες. Κατά κανόνα, αυτή η στάση είναι πολύ συνηθισμένη σε ανθρώπους που είναι πολύ επικεντρωμένοι στους στόχους τους. Δε φοβάστε να αναλάβετε όχι μόνο τις δικές σας ευθύνες, αλλά και εκείνες των άλλων. Δε φοβάστε τα προβλήματα και βρίσκετε γρήγορα λύση για αυτά. 


“Κλειδωμένα” χέρια





Είστε πολύ συναισθηματικοί, παρορμητικοί, ανοιχτοί και ευγενικοί. Συνήθως έχετε καλή διάθεση, είστε αισιόδοξοι και προσπαθείτε να μεταδώσετε την αισιοδοξία σας στους άλλους. Οι άλλοι άνθρωποι εμπνέονται από εσάς και δε μένετε ποτέ μόνοι σας.

[Allan Pease “Body Language – How to read others’ thoughts by their gestures”] [Monika Matschnig “30 minute Body Language”] [James Borg “Body Language: How to know what’s REALLY being said”]

tilestwra.com


Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)