Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τα δύο μεγαλύτερα σωματεία-μέλη της ΟΙΕΛΕ, ο ΣΙΕΛ και  ΣΙΕΛΒΕ, κάλεσαν την ΟΙΕΛΕ να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρουν ότι ο υπουργός με τη χθεσινή του ανακοίνωση στην οποία απεκρύβη ότι, αν δεν αποφασίσει η Επιτροπή εντός 60 ημερών, ο εκπαιδευτικός απολύεται, παραπλάνησε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, προχωρώντας στην ψήφιση της δυσμενέστερης διάταξης στη σύγχρονη ιστορία για τα εργασιακά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ακόμη χειρότερη κι από το νόμο Αρβανιτόπουλου.
Εν τω μεταξύ η ΟΙΕΛΕ τονίζει πως  προκαλεί αποτροπιασμό και οργή η καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ, ο οποίος επικαλούμενος έγκυρη πηγή, αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η χθεσινή ανταλλαγή επιθετικών ανακοινώσεων μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του ΣΙΣ ήταν στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι από συμβούλους του Υπουργού.  
Η ανακοίνωση του ΣΙΕΛ
ΠΡΟΣ: το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ
13/5/17
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Χτες, με έκπληξη, θυμό και απογοήτευση, διαβάσαμε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας τη δήλωση του Υπουργού ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο νόμο Φίλη 4415/16.
Εκείνο που «ξέχασε» να δηλώσει ο Υπουργός είναι ότι, όπως έγραψε χτες η ΑΥΓΗ και όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ σε χθεσινή τους συνομιλία,  αν η αρμόδια επιτροπή δικαστών  που θα κρίνει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών δεν  συγκροτηθεί και αποφασίσει εντός 60 ημερών, τότε ο εκπαιδευτικός ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!! …
Θεωρούμε αδιανόητο ένας Υπουργός, να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να κάνει παραπλανητικές κινήσεις. Εξίσου αδιανόητη, για να μην πούμε εκ του πονηρού, μας φαίνεται η άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της διάταξης.
Ο νόμος Φίλη επανέφερε τη συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση, επιτρέποντας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να ασκήσουν με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα το λειτούργημά τους, χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» της επαπειλούμενης απόλυσης για όποιον δεν ήταν αρεστός στον ιδιοκτήτη, επειδή υπερασπιζόταν τα εργασιακά του δικαιώματα.
Ο κ. Γαβρόγλου με την στάση του καθιστά πασιφανές ότι έχει αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει»….
Επειδή ως ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αρνούμαστε τον εμπαιγμό, σας καλούμε να ζητήσετε την   ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΙΕΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέκος Γούλας                                                Κατερίνα Ζαμαρία
Η ανακοίνωση του ΣΙΕΛΒΕ
Θεσσαλονίκη 13-5-2017
ΠΡΟΣ: το ΔΣ ΟΙΕΛΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τις αλλαγές που επιχειρεί να φέρει ο Υπουργός Παιδείας στο «νόμο Φίλη», 4415/2016, που η ίδια κυβέρνηση και Βουλή ψήφισε πριν από μόλις 9 μήνες! Σε όλο αυτό το διάστημα ο Υπουργος κ. Γαβρόγλου, μας διαβεβαίωνε ότι οι επιμέρους αλλαγές δεν πλήττουν την ουσία του νόμου, δηλαδή την επαναφορά των ιδιωτικών σχολείων στην εκπαιδευτική κανονικότητα που το Σύνταγμα ορίζει. Σε  μια κρίσιμη, όμως, λεπτομέρεια των αλλαγών που φέρνει ο κ. Γαβρόγλου το πνεύμα του νόμου διαστρέφεται και ουσιαστικά κατεδαφίζεται ο 4415.
Στο μέτρο που η τριμελής των πρωτοδικών δεν αποφανθεί εντός 60 ημερών για τη νομιμότητα και καταχρηστικότητα της επιχειρούμενης απόλυσης, ο εκπαιδευτικός απολύεται! Πρόκειται για κατάργηση της κοινής λογικής και του κράτους δικαίου: καλείται μια δημόσια αρχή να αποφανθεί επί της νομιμότητας μιας απόλυσης θεωρώντας τον υπό κρίση εκπαιδευτικό ήδη απολυμένο υπό προθεσμία! Το Θαύμα ενός – νέας κοπής – Νεοφιλελεύθερου Διαφωτισμού. Και μάλιστα από υπουργό που θεωρείται αριστερός!
Συνάδελφοι
Οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στη βόρεια Ελλάδα είναι ανάστατοι και οργισμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις. Αισθάνονται ότι εμπαίζονται και ζητούν την απόσυρση είτε της διάταξης είτε του υπουργού που την καταθέτει.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.
ΥΓ Η οργή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πληροφορηθήκαμε μόλις από έγκυρη πηγή ότι το χθεσινό πινγκ πονγκ δήθεν επιθετικών ανακοινώσεων μεταξύ ΣΙΣ και Υπουργείου Παιδείας ήταν ένα στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι σχεδιασμένο από συμβούλους του Υπουργού. Ένα επικοινωνιακό τρικ με κερδισμένο τον Υπουργό (που εμφανίζεται φιλολαϊκός και εχθρός των «συμφερόντων») και τους σχολάρχες που έκαναν πράξη τα πιο τρελά τους όνειρα. Μόνοι χαμένοι, οι εργαζόμενοι…
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Απόστολος Βουρκούδης                                          Δημήτρης Σελέκος

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)