Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις το φετινό καλοκαίρι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Μπορεί η χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά τουλάχιστον το καλοκαίρι θα ακούσουμε μουσικάρες. Αντισταθμίζει το ένα το άλλο; Όχι.

Μας κάνει όπως να ανυπομονούμε να τραγουδήσουμε, να χοροπηδήσουμε, να πιούμε μπύρες στο γρασίδι και να χορέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο ακούγοντας αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς.

Ιδού, λοιπόν, οι – μουσικοί- λόγοι που μετράμε αντίστροφα ημέρες για τον ερχομό του καλοκαιριού. 

Ιούνιος

Πλούσια τα ελέη του, μια και αυτόν τον μήνα θα απολαύσουμε το ενισχυμένο Release Festival στην Πλατεία Νερού, το οποίο φέτος φιλοξενεί μεταξύ άλλων τους Röyksopp, Moderat (2/6), Thievery Corporation και Archive (16/6) και Jamiroquai με Michael Kiwanuka (17/6). Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά στα 35€ και 65€ (διπλό). Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 38€ και 70€ (διπλό). Στις δύο τελευταίες φάσεις της προπώλησης, οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 42€ / 76€ (διπλό) και 45€ / 80€(διπλό).

Εν συνεχεία, πρεμιέρα καλοκαιρινή θα κάνει και το Ejekt, με την πρώτη ημέρα του να φιλοξενεί τους Killers στην πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, μαζί με τους Kills επίσης στην Πλατεία Νερού (24/6). Προπώληση από 46€ και 75€ για το διήμερο εισιτήριο.


Την 1η Ιουνίου οι πατέρες του industrial metal Ministry θα κατεδαφίσουν το Piraeus Academy (προπώληση 28®€), στις 2 και 3 Ιουνίου ο συνθέτης του λυρικού θεάτρου, και λάτρης του Σαίξπηρ Rufus Wainwright εμφανίζεται στο Gazarte (προπώληση από 28€), ενώ στο τέλος του μήνα τα Χανιά θα ταρακουνηθούν από το Chania Rock Festival (30/6 – 1/7), το οποίο στην 11η διοργάνωσή του φιλοξενεί τους Blind Guardian, τους Warlord και τους έλληνες Septic Flesh και Inner Wish. Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν 35€, ενώ τα εισιτήρια του διημέρου 52€.


Σε διαφορετικό κλίμα, και με νέο άλμπουμ, το Elements, ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 20 Ιουνίου (προπώληση από 33€).


Ιούλιος

Με το… καλημέρα του μήνα πάμε Μαλακάσα στο Terra Vibe για την 1η μέρα του Rockwave το οποίο φιλοξενεί τους Placebo, Sivert Hoyem και Cigarettes After Sex (1/7), ενώ την δεύτερη θα απολαύσουμε τους Evanescence, Paradise Lost, Anathema, Gojira, Flogging Molly και Epica (2/7). Προπώληση 42€, διήμερο εισιτήριο 70€. 



Στις 12 Ιουλίου, το Gazarte γιορτάζει τα δέκα του χρόνια και φέρνει στην Τεχνόπολη την LP και μαζί με τους Monophonics (προπώληση 28€), ενώ στις 14 Ιουλίου λαμβάνει χώρα το δεύτερο μέρος του Ejekt στην Πλατεία Νερού με Kasabian, Jesus And Mary Chain, Peter Hook & The Light, Of Montreal και Black Hat Bones (προπώληση 40€). 



Στις 13 Ιουλίου, ο Yann Tiersen θα πραγματοποιήσει μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (προπώληση από 33€). Ο Ιούλιος κλείνει με τους Kaleo εμφανίζονται στο Piraeus Academy (24/07, 28€).

Νικόλας Γεωργιακώδης, in2life.gr
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)