Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




1. Δημιουργήστε ένα φορητό επιτραπέζιο παιχνίδι
   Με ένα παλιό κομμάτι ύφασμα, ένα τραπεζομάντηλο που δε χρησιμοποιείται πια, ένα κομμάτι καραβόπανο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ταμπλό του αγαπημένου σας παιχνιδιού. Με καπάκια αναψυκτικών, φελλούς, φύλλα, κοχύλια κι άλλα αντικείμενα που θυμίζουν καλοκαίρι θα έχετε τα πιόνια σας.  
    Αποθηκεύστε τα όλα μαζί σε ένα σακουλάκι και το παιχνίδι θα σας ακολουθεί παντού!

2. Βάλτε χρώμα στα άσπρα μπλουζάκια
    Με μια πατάτα κομμένη σε σχήματα που σας αρέσουν και βουτηγμένη σε μπόλικα χρώματα δίνετε νέα όψη στα απλά, λευκά μπλουζάκια! Αυτοσχεδιάστε!


3.  Μουσικές με κοχύλια

   Μαζέψτε κοχύλια, πέτρες και με ένα σπάγγο δέστε τα όλα από δυο ή τρία ξύλα διαφορετικού μεγέθους. Κρεμάστε τη δημιουργία σας σε ένα σημείο που να έρχεται σε επαφή με τον αέρα και απολαύστε τους ήχους του καλοκαιριού.
     

4. Φτιάξτε πίνακες αναμνήσεων

 Κρατήστε ενθύμια από όλα όσα ζήσατε το καλοκαίρι: εισιτήρια, διακοσμητικά, νομίσματα, γραμματόσημα ... στο τέλος των διακοπών τοποθετήστε τα σε ένα κάδρο με βάθος. Τοποθετήστε το σε μια γωνιά του σπιτιού και θα έχετε για όλη τη χρονιά το καλοκαίρι μαζί σας.


5. Σουβενίρ σε βαζάκια

    Κρατήστε σε βαζάκια κοχύλια, πέτρες, φύλλα και ό,τι άλλο θέλετε να κρατήσετε ανέπαφο από το καλοκαίρι που πέρασε. 
 6. Η πετσέτα θαλάσσης γίνεται παιχνίδι
     Χρησιμοποιήστε μια παλιά πετσέτα θαλάσσης και κιμωλίες και παίξτε! Τρίλιζα, όνομα/ζώο/ πράγμα, κρεμάλα και ό,τι άλλο εμπνευστείτε!



Πηγή: Martha Steward
Κείμενα: Χρύσα Πιπιλή 


Περισσότερες δραστηριότητες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)