ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

5/7/17

Κόλπα για να καθαρίσετε τον καμένο πάτο μιας κατσαρόλας
Έβαλες το φαγητό στην κατσαρόλα και είπες να κάνεις με την ησυχία σου τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Έλα όμως που δεν υπολόγισες σωστά το χρόνο σου και το φαγητό κάηκε! Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Μα φυσικά να πετάξεις το φαγητό και να αποκτήσεις έναν ωραιότατο καμένο πάτο κατσαρόλας.
Μη σε πιάνει όμως πανικός, καθώς υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις την κατσαρόλα με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Πάμε να δούμε πώς:
 Γέμισε τον πάτο της με αλάτι και πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό. Άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί πρόσθεσε κι άλλο νερό και βράσε για περίπου μισή ώρα. Τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα και πες αντίο στα υπολείμματα φαγητού.
 Γέμισε τον πάτο του σκεύους με ξίδι και πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα. Ρίξε λίγο καυτό νερό και άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια τρίψε με ένα μαλακό σφουγγαράκι και απομάκρυνε τυχόν υπολείμματα.
 Γέμισε τον πάτο της κατσαρόλας με ζεστό νερό και ρίξε λίγο υγρό πιάτων. Σιγόβρασε για περίπου ένα τέταρτο με κλειστό καπάκι κι έπειτα άφησέ την να μουλιάσει για περίπου μια ώρα. Τέλος, τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα τα σημεία που… επιμένουν να είναι βρώμικα.
 Γέμισε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό κι έπειτα πρόσθεσε 100 γρ. σκόνη πλυντηρίου. Βράσε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά κι έπειτα καθάρισε τον πάτο με μια βούρτσα.
 Στύψε 4 λεμόνια και ρίξε το χυμό τους μέσα στο σκεύος. Πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου μία ώρα. Τέλος, τρίψε με μια ξύλινη κουτάλα και ξέπλυνε με άφθονο νερό.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger