Για την υποβολή των μηχανογραφικών τους δελτίων ετοιμάζονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, διεκδικώντας μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, νομικές και φιλολογικές σχολές αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, στις ιατρικές σχολές αναμένονται μικρές διαφοροποιήσεις ενώ πτώση αναμένεται στις πολυτεχνικές και στις σχολές πληροφορικής.
Η πιο μεγάλη πτώση, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», αναμένεται στις οικονομικές σχολές, ενώ αντίθετα σημαντική άνοδος αναμένεται να καταγραφεί στα παιδαγωγικά τμήματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο 1ο πεδίο αναμένεται να διατηρηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες αλλά και της μεσαίες σχολές ενώ στις χαμηλόβαθμες η τάση θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση σε Αρχαία και Ιστορία.
Στο 2ο πεδίο η τάση των βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική ενώ στο 3ο οι επιδόσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού αναμένεται να ισορροπήσουν την ανοδική πίεση που προκαλεί η μείωση των θέσεων στις ιατρικές σχολές. Στα παραϊατρικά ΤΕΙ φαίνεται πως οι βαθμολογίες ενισχύουν τις πτωτικές τάσεις.
Στο 4ο πεδίο αναμένεται σαφής άνοδος ενώ στο 5ο πτώση.
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.