10 καθημερινά αντικείμενα με κρυφές χρήσεις που ελάχιστοι γνωρίζουν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Δεν δίνουμε πάντα την προσοχή μας σε πολλά καθημερινά αντικείμενα, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά παραβλέπουμε μία ή δύο λεπτομέρειες. Υπάρχουν επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά ή λειτουργίες σε αυτά τα αντικείμενα, για τα οποία δεν γνωρίζουμε καν τη χρήση τους.
Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να εξετάσουμε προσεκτικά τον πραγματικό σκοπό 10 καθημερινών αντικειμένων…
1. Τρύπες στη λαβή της ηλεκτρικής σκούπας
Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν μηχανισμό στη λαβή που μπορεί να ανοίξει και να κλείσει. Όταν ο μηχανισμός αυτός είναι ανοιχτός, μειώνεται η ισχύς αναρρόφησης. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να καθαρίσετε τις κουρτίνες σας.
2. Λουράκια στο πίσω μέρος των παπουτσιών
Προορίζονται για να διευκολύνουν την τοποθέτηση των παπουτσιών, ειδικά για να τα κρεμάτε.
3. Τρύπα σε λουκέτα
Ορισμένα λουκέτα έχουν μια μικρή τρύπα δίπλα στην κλειδαρότρυπα. Υπάρχει εκεί για να αποτρέψει το λουκέτο από τη σκουριά, καθώς σταματά την υγρασία να συσσωρεύεται μέσα. Ρίξτε μερικές σταγόνες λιπαντικού μέσα για να αποφύγετε τη συγκόλληση του μηχανισμού.
4. Προεξοχές στο πληκτρολόγιο στα κουμπιά F και J
Ο λόγος για τον οποίο μόνο αυτά τα πλήκτρα έχουν κορυφογραμμές είναι για να βοηθήσουν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους στη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης και να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.
5. Συρραπτικό
Τα συρραπτικά συνήθως κάμπτονται προς τα μέσα. Ωστόσο, μπορείτε να γυρίσετε τη μικρή πλατφόρμα στο κάτω μέρος του συρραπτικού κατά 180 ° C για να κάμψετε τα συρραπτικά προς τα έξω. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να στερεώσετε προσωρινά κάποια φύλλα.
6. Καλύπτει τα μικρόφωνα
Ο αφρός και τα καλύμματα γούνας στα μικρόφωνα επιβραδύνουν τη ροή του αέρα. Αυτό βοηθά στην εξασθένιση των αποκαλούμενων παράσιτων όταν κάποιος μιλάει στο μικρόφωνο.
7. Έξτρα στρώμα μέσα στα καπάκια
Τα περισσότερα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια έχουν ένα λεπτό στρώμα πλαστικού. Αυτά εμποδίζουν τη διαφυγή αερίων όταν ανακινείται η φιάλη.
8. Ένα βαμβάκι με δύο πλευρές
Αυτά τα βαμβάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δύο τρόπους. Η ανάγλυφη πλευρά χρησιμοποιείται για την εφαρμογή μακιγιάζ ενώ η ομαλή πλευρά προορίζεται για την αφαίρεση του μακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου.
9. τρύπα στο κουτάλι των ζυμαρικών
Αν και πρωταρχικός στόχος είναι να στραγγίζει τα μακαρόνια αφήνοντας έξω το νερό, σε πολλά κουτάλια η τρύπα αναλογεί ακριβώς σε μια ατομική μερίδα ζυμαρικών.
10. Προσαρμογή των λειτουργιών του παραθύρου
Εάν η λαβή στο παράθυρο είναι δύσκολο να ανοίξει και να κλείσει, το παράθυρο κολλάει και ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε το παράθυρο ανάλογα με το πλαίσιο του. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις βίδες που βρίσκονται μέσα στο τζάμι παραθύρου.
Εάν σφίξετε αυτές τις βίδες, το παράθυρο θα καθίσει πιο κοντά στο πλαίσιο όταν είναι κλειστό. Όταν τις χαλαρώσετε, οι βίδες αφήνουν περισσότερο χώρο μεταξύ του κλειστού παραθύρου και του πλαισίου.
Παρόλο που είμαστε σε καθημερινή επαφή με αυτά τα αντικείμενα, μερικές φορές προκαλεί έκπληξη το πόσο λίγα πραγματικά γνωρίζουμε γι ‘αυτά. Χάρη στα μυστικά που αποκαλύφθηκαν παραπάνω, τουλάχιστον τώρα είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις πραγματικές τους χρήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)