Αποτελεσματικό πρόγραμμα εκγύμνασης 4 λεπτών που αντικαθιστά 1 ώρα στο γυμναστήριο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



H εξουθενωτική γυμναστική δεν είναι κατάλληλη για όλους και ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην γυμναζόμαστε.
Δείτε παρακάτω ένα σετ ασκήσεων που δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά:
1. Σκουάτ
Τοποθετήστε τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων. Ξεκινήστε να κατεβαίνετε, κατεβάζοντας την λεκάνη σαν να θέλετε να καθίσετε σε καρέκλα. Φτάστε όσο πιο χαμηλά μπορείτε, προσπαθώντας να κρατήσετε την πλάτη ευθεία. Επανέλθετε στην αρχική θέση.
2. Κάμψεις
Πάρτε την θέση Α. Τα χέρια είναι στο άνοιγμα των ώμων και τα γόνατα και τα πόδια τεντωμένα. Κατεβάστε αργά το σώμα σας, λυγίζοντας τα χέρια και κρατώντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα. Επανέλθετε στην αρχική θέση. Αυτή η άσκηση γυμνάζει πολύ τους θωρακικούς μυς και τους τρικέφαλους.
3. Για τους κοιλιακούς και τους γλουτούς
Αυτή η σύνθετη άσκηση θα γυμνάσει τους κοιλιακούς και θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Η αρχική θέση είναι ίδια με τις κάμψεις. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας, σηκώστε το δεξί πόδι και φέρτε το κοντά στο στήθος. Η πλάτη και οι γοφοί πρέπει να είναι σταθεροί. Επανέλθετε στην αρχική θέση και κάντε το ίδιο για το αριστερό πόδι.
4. Καθίσματα
Βάλτε τα πόδια στο ύψος των ώμων και τα χέρια στην μέση. Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά με το αριστερό πόδι. Μετά επανέλθετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε για το δεξί πόδι. Είναι σημαντικό να κρατάτε ίσια την πλάτη.
5. Πηδήματα
Αυτή η άσκηση βελτιώνει την αντοχή. Στην αρχική θέση τα χέρια είναι παράλληλα με το σώμα. Πηδήξτε, ενώ ανοίγετε τα πόδια και σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση.
Πρόγραμμα εκγύμνασης
Άσκηση – Χρόνος:
  • Σκουατ – 1 λεπτό
  • Κάμψεις – 30 δευτερόλεπτα
  • Κοιλιακούς και γλουτούς – 30 δευτερόλεπτα
  • Καθίσματα – 1 λεπτό
  • Πηδήματα – 45 δευτερόλεπτα
Το να κάνετε γρήγορες εναλλαγές ανάμεσα στις ασκήσεις είναι πολύ αποτελεσματικό και θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες σε λίγο χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)