6 καθημερινά πράγματα που κάνουμε όλοι και βλάπτουν την υγεία μας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Πολύ συχνά οι εταιρείες χρησιμοποιούν στοχευμένες μεθόδους επιρροής για να μας κάνουν να αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Ωστόσο, μερικές από αυτές μπορεί όχι μόνο να είναι περιττές αλλά και αρκετά επικίνδυνες για την υγεία μας.
Παρακάτω, θα δείτε μια λίστα με πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι. Σπάνια σκεφτόμαστε την ποιότητά τους, αλλά η βλάβη που προκαλούν έχει αποδειχθεί από διάφορους ερευνητές.
6. Πλαστικά δοχεία τροφίμων

Δεν είναι το ίδιο το πλαστικό που μας βλάπτει, αλλά τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να κάνουν τα δοχεία στερεά. Συχνά το πλύσιμο, η θέρμανση και η επαφή με τα συστατικά των τροφίμων κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Το πλαστικό γίνεται πολύ τοξικό και επικίνδυνο. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων για περισσότερο από 5 μήνες και βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη χρήση τους στο φούρνο μικροκυμάτων.
5. Crocs

Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν να φορούν αυτό το απλό ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα, αλλά τα Crocs δεν παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη φτέρνα. Μια μη σταθερή φτέρνα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά προβλήματα, όπως οι παραμορφώσεις των ποδιών, ο σχηματισμός κάλων και ο πόνος στα πόδια. Επίσης, το στέλεχος (το τμήμα του παπουτσιού που παρέχει στήριξη μεταξύ των ποδιών και της φτέρνας) γίνεται πολύ μαλακό μετά από παρατεταμένη χρήση. Είναι σημαντικό για κάθε υποδήματα να έχουν ένα πολύ συμπαγές στέλεχος έτσι ώστε να μην αισθάνεστε καμία δυσφορία κατά το περπάτημα.
4. Μάσκαρα
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά της μάσκαρα όταν αγοράζετε ένα νέο. Μερικά από τα συστατικά, όπως το parabens, η σκόνη αργιλίου και η προπυλενογλυκόλη, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των ματιών σας. Αποφύγετε τη χρήση της μάσκαρας επειδή μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό βακτηρίων και μυκήτων και να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας λοίμωξης.
3. Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη

Οι υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του καλύμματος αντικολλητικών αντικειμένων στο τηγάνι σας δεν είναι τόσο επικίνδυνες από μόνες τους. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 230ºC, η επιφάνεια αποσπά μια συγκεκριμένη ποσότητα των πτητικών ουσιών. Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία αυτών των δηλητηριωδών χημικών ουσιών στο ανθρώπινο αίμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.
2. Αντιβακτηριακό σαπούνι

Ο νόμος ρύθμισε την ποσότητα του triclosan, του αντισηπτικού που χρησιμοποιείται στο αντιβακτηριακό σαπούνι, στο 0,1-0,3%. Ωστόσο, η βλάβη είναι πολύ μεγαλύτερη: το triclosan αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το σώμα μας να αντιστέκεται στην απορρόφηση αντιβιοτικών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία και μυϊκή δυστροφία. Στην πραγματικότητα, το αντιβακτηριακό σαπούνι δεν είναι παρά ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα βακτηρίδια μπορούν να πλυθούν από τα χέρια σας με ένα απλό σαπούνι.
1. Χρησιμοποιώντας την τουαλέτα


Η πρόοδος μας έφερε πολλές ανθυγιεινές συνήθειες – συμπεριλαμβανομένης της εσφαλμένης χρησιμοποίησης της τουαλέτας. Με γωνία 90 μοιρών στα ισχία σας, η φυσική διέλευση των εντέρων διακόπτεται και πρακτικά σφραγίζεται. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, ακόμα και καρκίνο του παχέος εντέρου. Η φυσική θέση σε γωνία 45 μοιρών στους γοφούς είναι καλύτερη για την υγεία σας. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)