11 φρικτά πράγματα που έκαναν οι γυναίκες στο παρελθόν, όταν είχαν περίοδο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Η περίοδος της γυναίκας ποτέ δεν ήταν ένα εύκολο θέμα και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς τα διάφορα συμπτώματα. Η γυναίκα όμως πρέπει να τα υπομένει για να έχει το βιολογικό δικαίωμα της αναπαραγωγής. 
Στο παρελθόν δεν υπήρχαν φαρμακεία για να πάρεις μωρομάντηλα ή ταμπόν και οι άνθρωποι ήξεραν πολύ λιγότερα πράγματα για το γυναικείο σώμα.
Ρίξτε μια ματιά στις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν:
1. Το ταμπόν του Ιπποκράτη
Ο φιλόσοφος ήταν πανέξυπνος αλλά η ιδέα αυτού του ταμπόν από ξύλο που είχε ένα ύφασμα κολλημένο πάνω του, δεν νομίζουμε να θεωρήθηκε και πολύ καλή ιδέα από τις γυναίκες.
2. Στην αρχαία Ρώμη χρησιμοποιούσαν υφάσματα.
Πίστευαν πως η περίοδος είχε την δύναμη να σκοτώνει τις καλλιέργειες, να ελέγχει τον καιρό, να τρελαίνει τα σκυλιά και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν υφάσματα για να τραβάνε το αίμα.
3. Μεσαιωνικό φυλαχτό από βάτραχο
Οι γυναίκες από την Ευρώπη που πονούσαν πολύ στην περίοδο έβραζαν έναν βάτραχο σε νερό και φορούσαν τις στάχτες του σε ένα σακουλάκι κοντά στην περιοχή για να ανακουφιστούν από τον πόνο.
Επίσης, κρατούσαν μπουκέτα με λουλούδια για να καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές.
4. Ανακούφιση από τις κράμπες
Πρότειναν στις γυναίκες που είχαν πόνους στην κοιλιά να πάνε στον ψυχίατρο για να συζητήσουν το το θέμα που είχαν με την “ξεκάθαρη απόρριψη της θηλυκότητας τους.” Για το σημείο αυτό, ο Freud είχε πει πως προέκυπτε από “ζήλια προς το πέος”.
5. Ξόρκια αγάπης από την δυτική Αφρική
Κάποιες γυναίκες εκεί αποδεχόντουσαν τις περιόδους τους και μάζευαν ακόμα το αίμα. Κάποιοι συνιστούσαν να βράσουν το αίμα και να το δώσουν να το πιει ο άντρας που ήθελαν για να τον κάνουν να τις ερωτευτεί.
6. Αρχαίες Αιγυπτιακές σερβιέτες
5,000 χρόνια πριν είχαν καταλάβει πόσο απορροφητικός είναι ο πάπυρος και εκτός από το να γράφουν πάνω τους, τους χρησιμοποιούσαν και στην περίοδο οι γυναίκες.
7. Χρησιμοποιώντας ένα κουρέλι
Δεν ήταν όμως απλά τεμπέλες που χρησιμοποιούσαν ότι έβρισκαν. Πριν τον 20ο αιώνα, οι γυναίκες έτρωγαν λιγότερο, ήταν πιο συχνά έγκυες και πέθαιναν πιο νωρίς, οπότε η περίοδος δεν ήταν προτεραιότητα.
8. Απελευθερωμένες γυναίκες
Παλιά οι γυναίκες δεν ασχολιόντουσαν τόσο με την περίοδο και απλά μάτωναν στα ρούχα τους. Υπάρχουν αναφορές πως φορούσαν μαύρο εσώρουχο αλλά αυτό σίγουρα δεν σταματούσε το αίμα από το να λερώσει και το υπόλοιπο ρούχο.
9. Σπερματοκτόνα σφουγγαράκια
Ενώ τα χρησιμοποιούσαν σαν μέθοδο αντισύλληψης στο παρελθόν, τα χρησιμοποιούσαν συχνά και για στην περίοδο.
10. Εσώρουχα με ταμπόν
Παρόλο που η τεχνολογία των ταμπόν ήταν στα πρώτα στάδια, αυτά τα χρήσιμα εσώρουχα με ταμπόν ήταν πολύ απορροφητικά και οι διαρροές ήταν αρκετά περιορισμένες.
11. Ζώνες περιόδου
Αυτές οι ζώνες χρησιμοποιήθηκαν από το 1890 μέχρι το 1970 και ήταν μία αρκετή επίπονη επιλογή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)