13 πανίσχυρα κόλπα για ένα πεντακάθαρο σπίτι, ακόμα και στα πιο σύσκολα σημεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Το καθάρισμα είναι κάτι που πολλές φορές χρειάζεται πολύ αποφασιστικότητα. Μερικές φορές χρειάζεται να ξοδέψουμε μία ολόκληρη μέρα για να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας και να το κάνουμε όπως θέλουμε.
Γι’αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους να γλυτώσετε χρόνο και χρήμα από το καθάρισμα του σπιτιού σας:
Κόλπα για το πλυντήριο
  • Δεν χρειάζεστε ακριβά καθαριστικά. Αντιθέτως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ξύδι. Βάλτε λίγο στην θέση για την σκόνη και ξεκινήστε την πλύση.
  • Ένα κόλπο που λίγοι ξέρουν είναι πως μπορείτε να κάνετε το απορρυπαντικό σας πιο αποδοτικό με την βοήθεια του ξυδιού. Βάλτε λίγο στην θέση για την σκόνη (περίπου το 1/3 της σκόνης) και τα ρούχα θα πλυθούν πιο αποτελεσματικά.
  • Κάποια υλικά είναι μαγνήτες για το τρίχωμα των κατοικίδιων. Πλύντε αυτά τα υλικά με λευκό ξύδι και οι τρίχες δεν θα κολλήσουν ξανά πάνω τους.
Για το καθάρισμα της μπανιέρας
Πώς θα πλύνετε την μπανιέρα χωρίς κόπο; Είναι απλό! Ζεστάνετε πρώτα λίγο ξύδι και ανακατέψτε το με σαπουνάδα σε μπουκάλι σπρέι σε αναλογία 1:1.
Προσέξτε να μην το κουνήσετε πολύ γιατί θα είναι ήδη αρκετά αφρώδες. Ψεκάστε με το μίγμα την μπανιέρα και αφήστε το για 30 λεπτά πριν το σκουπίσετε με σφουγγάρι. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
Στο καθάρισμα των κουφωμάτων 

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα δύσκολα σημεία και μετά προσθέστε λίγο ξύδι – θα αρχίσει να αφρίζει. Μετά από 10-15 λεπτά, η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα έχουν διαλύσει την βρωμιά και την σκουριά και απλά σκουπίστε με λίγο χαρτί.
Πώς να πλύνετε τα παιδιά παιχνίδια
Βάλτε όλα τα παιχνίδια σε ένα δίχτυ πλυσίματος και πλύντε τα στο πλυντήριο.
Αφαιρώντας δύσκολους λεκέδες
Είναι κλασσικό φαινόμενο τα παιδιά να γράφουν στους τοίχους και στα έπιπλα με ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Το να καθαριστούν αυτές οι επιφάνειες μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και να πάρει πολύ χρόνο. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι να το κάνετε εύκολα και γρήγορα:
  • Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα βρεγμένο πανί και τρίψτε με αυτό τον λεκέ.
  • Ψεκάστε λίγο αποσμητικό πάνω στο σημείο και ξεπλύντε με νερό.
  • Άλλη μία μέθοδος είναι με σόδα και σφουγγάρι. Ρίξτε λίγη σόδα πάνω στο σφουγγάρι, τρίψτε την περιοχή και ξεπλύντε με νερό.
Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από βερνίκι
Εάν σας έχει πέσει ποτέ το βερνίκι κάτω, ξέρετε πως είναι πολύ δύσκολο να βγει. Υπάρχουν όμως κάποια κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Πριν προλάβει να στεγνώσει, ρίξτε ασετόν πάνω του και αφήστε το για ένα λεπτό. Μετά τρίψτε το σημείο με ένα ύφασμα και αφαιρέστε τα υπολείμματα με μία γόμα.  Εάν όμως έχει ήδη ξεραθεί, βάλτε λίγο σπρέι για τα μαλλιά και μετά σκουπίστε με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Εάν το βερνίκι έχει πέσει πάνω στο χαλί; Βάλτε λίγο καθαριστικό για τις επιφάνειες και μετά σκουπίστε με ένα στεγνό ύφασμα.
Καθαρίζοντας τον φούρνο μικροκυμάτων
Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και βάλτε το σε μία κούπα μαζί με λίγη κανέλα. Βάλτε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε την εκεί για 5 με 10 λεπτά στις πιο χαμηλές ρυθμίσεις. Το λεμόνι θα καθαρίσει και θα απολυμάνει τον φούρνο, ενώ η κανέλα θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές.
Για να λάμπει η κουζίνα
Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με φυτικό λάδι μέχρι να έχετε μία πυκνή πάστα. Βάλτε το μίγμα στις επιφάνειες που έχουν ξεραμένα λίπη και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Μετά απλά σκουπίστε με ένα πανάκι και λίγο υγρό για τα πιάτα.
Απαλλαγείτε για πάντα από την σκόνη 
Βάλτε μερικές σταγόνες από λάδι σε χαρτί και περάστε όλες τις σκονισμένες επιφάνειες. Μετά, σκουπίστε και με ένα καθαρό πανί. Θα μείνει ένα λεπτό στρώμα που θα επιβραδύνει την συγκέντρωση σκόνης στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)