15 σκληρές φωτογραφίες μέσα από ψυχιατρεία που θα σας κάνουν να παγώσετε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Δεν έχει σημασία πως τα αποκαλούμε: ψυχιατρικά νοσοκομεία, ή άσυλα. Ως επί το πλείστον, τα θεσμικά όργανα του παρελθόντος και οι απάνθρωπες μέθοδοι σηματοδοτούν το πώς αντιμετωπίσαμε εκείνους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ταινίες τρόμου περιστρέφονται γύρω από αυτούς τους θαλάμους βασανιστηρίων, διότι έτσι ουσιαστικά ήταν.
Αλλά οι περισσότεροι από τους φόβους μας έγκεινται σε αυτό που γνωρίζουμε για τις συσκευές που χρησιμοποιούνται από το νοσοκομειακό προσωπικό για να τις «θεραπείες» τους…
Όπως οι λοβοτομές, η διαδικασία που περιλάμβανε την αποκοπή του πρόσθιου τμήματος των μετωπιαίων λοβών του εγκεφάλου, καθώς και την ηλεκτροσπασμοθεραπεία στην οποία οι επιληπτικές κρίσεις προκαλούνταν ηλεκτρικά.
Θα διερευνήσουμε αυτές τις τρομακτικές πτυχές των άσυλων, συμπεριλαμβάνοντας τις ανησυχητικές εικόνες που λήφθηκαν όταν αυτά τα «θεραπευτικά κέντρα» όταν ήταν ακόμη σε λειτουργία καθώς και σύγχρονες φωτογραφίες ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν εγκαταλειφθεί.
15. Το ανατριχιαστικό γκράφιτι του νοσοκομείου του Napsbury παραμένει μυστηριώδες
Οι ασθενείς έγραψαν αυτό το μάλλον ενοχλητικό, αλλά και πειστικό κείμενο στον τοίχο αυτού του ασύλου, αφού έκλεισε.
14. Στο Rancho Los Amigos, κάτι ανησυχητικό ανακαλύφθηκε στο καταψύκτη
Ο ιστορικός «θάλαμος των τρελών» ανεγέρθηκε για να φιλοξενήσει 25 «αβλαβείς» ασθενείς. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι στρατιωτικοί έκαναν μάλλον μια «ενδιαφέρουσα» ανακάλυψη το 2006: έναν καταψύκτη γεμάτο από μουμιοποιημένα μέρη του σώματος.
13. Νοσοκομείο του Fulton State Used Terrifying Methods για την αντιμετώπιση των ασθενών
Αυτή η εικόνα, που ελήφθη το 1910, δείχνει τους ασθενείς στο δωμάτιο πλυντηρίων του Fulton State Hospital να κάνουν τις καθημερινές δουλείες του ασύλου.
12. Ψυχιατρικό Κέντρο της Κοιλάδας του Χάρλεμ έφερνε πολλές τρομακτικές «Θεραπείες»
Οι ασθενείς υποβάλλονταν σε θεραπεία για την σχιζοφρένεια και τις ψυχαναγκαστικές διαταραχές στη δεκαετία του 1930, θεραπεία με ηλεκτροσόκ στα 1941 και στη συνέχεια με τις μετωπικές λωβοτομές, για τις οποίες το κέντρο έγινε ο κυρίαρχος θεσμός της Νέας Υόρκης.
11. Το Ψυχιατρικό Κέντρο Creedmoor ήταν ένα από τα πιο βίαια άσυλα
Εντός 20 μηνών, το άσυλο του Creedmoor βίωσε τρεις σεξουαλικές επιθέσεις, 22 βίαιες επιθέσεις, 52 πυρκαγιές, 130 διαρρήξεις, έξι αυτοκτονίες, πυροβολισμούς και ταραχές. Μετά από αυτά τα γεγονότα, το κτίριο εγκαταλείφθηκε.
10. Forest Haven το άσυλο της κακομεταχείρισης παιδιών
Σε αυτό το άσυλο οι γιατροί και οι νοσηλευτές ασκούσαν στη σωματική βία στα παιδιά που υποτίθεται ότι προστάτευαν και λέγεται ότι τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν σε ιατρικά πειράματα.
9. Το χωριό Letchworth χρησιμοποίησε τους νεαρούς ασθενείς του σε βάρβαρα ιατρικά πειράματα
Η πλειοψηφία των επιληπτικών και αδύναμων ασθενών που ήταν εδώ ήταν παιδιά. Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως «ζώα» σε κλινικές δοκιμές.
8. Νοσοκομείο της πολιτείας Utica χρησιμοποίησε κούνια για ενήλικες για να ηρεμήσει τους βίαιους ασθενείς
Η κούνια έπρεπε να ηρεμήσει εκείνους που ήταν υπερβολικά βίαιοι.
7. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Bellevue είχε άσχημες συνθήκες υγείας
Τα κρεβάτια ήταν συνήθως κοινά για τρία άτομα. Και οι συνθήκες ήταν τόσο άθλιες που το 48% των ακρωτηριασμών κατέληγε θάνατο λόγω της μόλυνσης.
6. Το Βασιλικό Νοσοκομείο Bethlem είναι το πιο διάσημο ψυχικό άσυλο για τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα του
Οι «διανοητικά κατάλληλοι» γιατροί όχι μόνο χλευάζουν τους ασθενείς, αλλά στην πραγματικότητα έκαναν τα «γεγονότα ημέρας», δηλαδή μια γιορτή σε βάρος ενός ασθενή τη φορά.
5. Ospedale Psichiatrico Di Volterra ήταν περισσότερο σαν μια τρομακτική φυλακή
Εδώ, από τους 6.000 ασθενείς, κάθε 200 είχαν πρόσβαση σε 20 νεροχύτες και δύο τουαλέτες. Πιθανώς η πιο άσεμνη “θεραπεία” ήταν όταν οι ασθενείς έμπαιναν σε δεξαμενές γεμάτες πάγο. Οι ασθενείς δεν μπορούσαν να «ξεφύγουν» ούτε να βρουν ανακούφιση στο δωμάτιό τους.
4. Το Ισραηλινό άσυλο πιστεύεται ότι είναι στοιχειωμένο εξαιτίας των τρομακτικών πράξεων που συνέβησαν εκεί
Στη δεκαετία του 1950, έγινε υπερβολικά επικίνδυνο, αφού φιλοξενούσε 2.600 ψυχικά διαταραγμένες ψυχές!
Αυτή η υπερβολική αφθονία των ασθενών οδήγησε αναμφισβήτητα σε πολλά τραγικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας. Αλλά οι τοίχοι ήταν πολύ χοντροί έτσι ώστε να μην ακούγονταν οι κραυγές των τρελών.
3. Το νοσοκομείο St. Elizabeths χρησιμοποίησε Bizarre “υδροθεραπεία” στους ασθενείς
Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε υδροθεραπεία σε ντους, λουτρά και σε βρεγμένα ενδύματα. Προφανώς, το ζεστό νερό χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ασθενείς που παρουσίασαν μανιακή συμπεριφορά. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν ηλεκτροσόκ και λοβοτομή.
2. Το κρατικό σχολείο Willowbrook είχε σκληρή κακομεταχείριση των ασθενών της
Πάντα φιλοξενούσε 2000 άτομα παραπάνω από το κανονικό όριο και οι συμπεριφορες των γιατρών ήταν απάνθρωπες.
1. Το κρατικό νοσοκομείο Philadelphia στο Byberry συγκρίθηκε με το στρατόπεδο συγκέντρωσης
Ιστορίες αναφέρουν την κακοποίησης και τον θανάτου σε αυτό το άσυλο. Λόγω των άθλιων συνθηκών στο νοσοκομείο, το ίδρυμα έκλεισε το 1989.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)