8 σημάδια από τα αυτιά μας που δεν πρέπει να αγνοούμε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Τα αυτιά μπορούν να δείξουν πολλά για την υγεία μας και αυτά τα 8 σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοούμε.
Το να καθαρίζουμε τα αυτιά μας κάθε λίγες μέρες, είναι μια συνηθισμένη διαδικασία υγιεινής. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το κερί των αυτιών δε δημιουργείται τυχαία από τον οργανισμό μας. Η λειτουργία του είναι συγκεκριμένη και προστατευτική.
Το χρώμα του κεριού μπορεί να υποδεικνύει και την κατάσταση της υγείας μας.
Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα του κεριού σας κι εμείς αναλαμβάνουμε να σας εξηγήσουμε όλα τα υπόλοιπα.
Κερί χρώματος γκρι

Αν το χρώμα του κεριού είναι γκρίζο χωρίς άλλα συμπτώματα, δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. Πιθανόν είναι απλά λίγη σκόνη.
Αυτό το χρώμα είναι ένα φυσιολογικό για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, επειδή ο αέρας εκεί είναι μολυσμένος.
Κερί με ίχνη αίματος

Εάν παρατηρήσετε ίχνη αίματος όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας, μπορεί να έχετε υποστεί διάτρηση τυμπάνου. Σε αυτή την περίπτωση, τα αυτιά σας μπορεί να επηρεαστούν από λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ωτίτιδα και να κινδυνεύσει η ακοή σας. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έναν γιατρό.
Κερί χρώματος καφέ
Εάν έχετε πολύ κερί και το χρώμα του είναι σκούρο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας έχει περάσει πολύ άγχος.
Θα πρέπει λοιπόν, να προσπαθήσετε να περάσετε λίγες μέρες σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον.
Κερί μαύρου χρώματος
Αν συνέβη μόνο μία φορά, δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχήσετε. Ωστόσο, αν τα αυτιά σας έχουν παράλληλα φαγούρα και ο κνησμός γίνεται ολοένα ισχυρότερος, τότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, επειδή το μαύρο χρώμα του κεριού φανερώνει πιθανή μυκητιασική λοίμωξη.
Κερί λευκού χρώματος
Το λευκό χρώμα του κεριού σας μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη βιταμινών και μικροστοιχείων μέσα στο σώμα σας, συγκεκριμένα σιδήρου και χαλκού.
Γι ‘αυτό συνίσταται να προσθέσετε φασόλια και πλιγούρι βρώμης στη διατροφή σας. Δεν θα ήταν κακό να πάρετε και μερικές επιπλέον βιταμίνες.
Κερί με δυσάρεστη οσμή
Εάν υπάρχει μια έντονη δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από το αυτί σας, μπορεί να σημάνει μια λοίμωξη στο μέσο αυτί σας.
Εκτός από τη μυρωδιά, μπορεί επίσης να ακούσετε ένα θόρυβο ή να έχετε πολύ συχνά εμβοές. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, αξίζει να επισκεφθείτε έναν ΩΡΛ.
Υγρό κερί

Εάν η υφή του κεριού σας άλλαξε πρόσφατα, μπορεί να υποδηλώνει την αρχή κάποιας φλεγμονής. Αξίζει να κλείσετε ραντεβού με έναν ειδικό.
Ξηρό κερί

Η πιο εύκολη εξήγηση για την ξηρότητα του κεριού είναι η έλλειψη άπαχων λιπών μέσα στο σώμα σας.
Εκτός από αυτό, ο λόγος θα μπορούσε να είναι δερματίτιδα και άλλες δερματικές παθήσεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν το δέρμα σας ξηρό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)