Τα 8 κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που δεν αρρωσταίνουν εύκολα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Αυτή την περίοδο τα περισσότερα παιδιά υποφέρουν από κάποιο κρύωμα, από ένα μπούκωμα ή από μια ίωση. Αν θέλετε τα δικά σας παιδιά να τη "γλιτώσουν" συνεχίστε την ανάγνωση και ανακαλύψτε ορισμένα στοιχεία που όλα τα υγιή παιδιά έχουν κοινά!
  1. Κοιμούνται επαρκώς: Πολλά παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που πλησιάζουν ή διανύουν την εφηβεία δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε. Οι περισσότεροι παιδίατροι τονίζουν ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο ύπνος συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη και την ψυχική υγεια του παιδιού, ενώ έχει αποδειχθεί ότι ο επαρκής ύπνος κρατά μακριά την παχυσαρκία και τα επακόλουθά της...
  2. Πλένουν καλά και συχνά τα χέρια τους: Τελικά, αυτό που μας έλεγαν οι μαμάδες μας όταν ήμασταν μικρά παιδιά ισχύει. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να μειώσει δραστικά τα ποσοστά αναπνευστικών και γαστρεντερικών παθήσεων.
  3. Ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή: Οι παιδίατροι τονίζουν, ότι η διατροφή των παιδιών πρέπει να ποικίλλει έτσι ώστε να λαμβάνουν όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξή και την υγεία τους.
  4. Έχουν γονείς - καλά παράδειγμα: Όπως ξέρετε τα παιδιά αντιγράφουν συμπεριφορές. Το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα της υγείας. Όταν οι γονείς προσέχουν τον εαυτό τους, τη διατροφή και την υγεία τους, τότε και τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο...
  5. Παίζουν στο ύπαιθρο: Τα παιδιά που παίζουν στη φύση ή σε εξωτερικούς χώρους δεν μειώνουν μόνο τα ποσοστά εμφάνισης παχυσαρκίας και άλλων παρόμοιων καταστάσεων, αλλά συμβάλλουν θετικά στην καλή διάθεσή τους και στη μείωση του άγχους! Τα υγιή παιδιά κάνουν κάτι διασκεδαστικό κάθε μέρα...
  6. Δεν περνούν πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες: Όπως είπαμε και παραπάνω, τα υγιή παιδιά παίζουν στο ύπαιθρο. Δεν βγάζουν από τη ζωή τους τις οθόνες, αλλά δεν ασχολούνται μόνο με αυτές. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε, ότι τα παιδιά που περνούν αρκετή ώρα μπροστά σε μια οθόνη είναι πιθανότερο να εμφανίσουν παχυσαρκία, κατάθλιψη και προβλήματα ύπνου.
  7. Κάνουν όλα τα υποχρεωτικά εμβόλια: Το κλειδί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ασθενειών είναι τα εμβόλια. Φροντίστε να ακολουθείτε το πρόγραμμα εμβολιασμού που συνιστά ο γιατρός σας, για το καλό του παιδιού σας!
  8. Επισκέπτονται τακτικά τον παιδίατρο (και όχι μόνο): Τα υγιή παιδιά επισκέπτονται τον γιατρό τους τουλάχιστον μια φορά ετησίως, καθώς και τον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρο. Έτσι, οι γονείς αισθάνονται πιο ήσυχοι για την καλή υγεία του παιδιού τους και λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται, για κάθε ηλικιακή φάση του παιδιού.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)