Ο δάσκαλος βάζει τη μία εργασία μετά την άλλη, αλλά κάποιος - ονόματα δεν λέμε - δεν λέει να συγκεντρωθεί και να τις κάνει. Υπάρχει όμως τρόπος.
8 συμβουλές για να διαβάσει με ευκολία
1. Δες από νωρίς το πρόγραμμα της εβδομάδας
Αποφάσισε πώς θέλεις να είναι τα απογεύματά που τα παιδιά γυρνούν σπίτι από το σχολείο ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Θέλεις να είναι κάποιος εκεί. Είτε εσύ, είτε ο σύντροφός σου, είτε η νταντά.
2. Κάνε το πρόγραμμα σαφές
Κόλλα αυτοκόλλητα ή φωτογραφίες δίπλα από κάθε task του προγράμματος. Οι οπτικές υπενθυμίσεις είναι πάντα πολύ δυνατές και χρήσιμες σε κάθε νέο ξεκίνημα.
3. Ξεκίνα σιγά σιγά
Θέσε μικρούς και εφικτούς στόχους, που θα αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας. Βοήθησε το παιδί σου να προσαρμοστεί με τη νέα του ρουτίνα. Και επίσης να θυμάσαι πως πριν το διάβασμα προηγείται το φαγητό.
4. Ρώτα τα παιδιά σου για το πρόγραμμα που έχεις φτιάξει
Δώσε τους την ευκαιρία να σε ρωτήσουν και να σου πουν την άποψή τους. Έτσι δεν θα δουν το διάβασμα σαν κάτι που τους επιβάλλεται, αλλά σαν κάτι που και αυτά έχουν λόγο.
5. Αντάμειψε την καλή συμπεριφορά και τη διατήρηση του προγράμματος
Τι θα έλεγες για πέντε λεπτά στο iPad, ένα παγωτό (κάνει ακόμα ζέστη), ένα ακόμα παραμύθι, ή ένα παιχνίδι της επιλογής τους. Κάντα να κερδίσουν ποιότητα χρόνο και όχι ποσότητα χρημάτων.
6. Να είσαι προετοιμασμένη για αλλαγές
Τα πράγματα αλλάζουν μέσα στη σχολική χρονιά. Άρα και το πρόγραμμα θα πρέπει να προσαρμοστεί στις εκάστοτε απαιτήσεις.
7. Να λαμβάνεις υπόψη τους περισπασμούς
Το διάβασμα καλό θα ήταν να γίνεται σε μία "καθαρή" περιοχή. Κλείσε την τηλεόραση, βάλε στη δόνηση το κινητό και άσε το σκύλο εκτός δωματίου.
8. Επιβράβευσε τον εαυτό σου
Δεν είναι και λίγο μετά τη δουλειά να κάθεσαι και πάλι στα θρανία. Πες μπράβο και πιες ένα κοκτέιλ στην υγειά σου.