12 χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Δεν υπάρχει καλύτερος και ποιοτικότερος χρόνος από αυτόν που περνάμε κάνοντας πράγματα μαζί με τα παιδιά μας. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι από τις πιο λαμπερές και εντυπωσιακές του χρόνου, αλλά και η πιο “χουχουλιάρικη” αφού σε κάθε σπίτι εκτυλίσσεται το γιορτινό σκηνικό με λαμπιόνια, στολίδια και πολλές μυρωδιές.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 12 πιο όμορφες και απλές χειροτεχνίες που θα ξετρελλάνουν τα μικρά σας και θα παρασύρουν και εσάς στο γιορτινό κλίμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και τα έχετε ήδη στο σπίτι σαςχρωματιστά χαρτόνια, κόλλα, διακοσμητικά (όπως κουμπιά, κορδέλες, σχοινάκια), χρυσόσκονη, κα

Χριστουγενιάτικη Κάρτα

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι σε μέγεθος όσο μια κόλλα Α4 και διπλώστε την στη μέση. Διακοσμήστε την κάρτα από την εξωτερική της πλευρά:

1) με χρωματιστές ταινίες (washi tape) ή κομμάτια από χρωματιστά χαρτόνια

2) με βαμμένα ζυμαρικά και κορδέλες


1
3) με μεγάλα, άσπρα κουμπιά

4) με πολύχρωμα, μικρά κουμπιά


3


Δοκιμάστε να φτιάξετε και μια κάρτα με τριασδιάστατο εφέ που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας (δείτε το βίντεο):


Στολίδια

…για κάθε γωνιά του σπιτιού και όχι μόνο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

5) Διπλώστε χρωματιστά καραμελόχαρτα (αυτά που τοποθετείτε τα cupcakes σας) και κολλήστε τα για να σχηματίσετε δεντράκι. Περάστε μια κορδέλα ή σχοινάκι από την πίσω πλευρά για να μπορείτε να τα κρεμάσετε.

6) Επάνω σε ένα ξύλο κανέλας δέστε σφιχτά και κατά μήκος χρωματιστές κορδέλες. Στο τέλος κόψτε τις άκρες λοξά για να σχηματιστεί ένα δεντράκι.

11 
7) Με κουκουνάρια και μικρά πολύχρωμα πομ-πομ θα φτιάξετε εξαιρετικά στολίδια που κανείς δεν θα πιστέψει ότι είναι φτιαγμένα από μικρά χεράκια. Τελειώστε το διακοσμητικό σας δένοντας επάνω χρυσό σχοινάκι. 

5

8) Περάστε κουμπάκια σε μια πετονιά και σχηματίστε έναν κύκλο (μοιάζει με βραχιόλι). Δέστε μια φαρδιά κορδέλα στην άκρη του και κρεμάστε το.

9) Ανακυκλώστε τους χαρτονένιους κυλίνδρους από τα χαρτιά υγείας κόβωντάς τους σε “δαχτυλίδια” με πλάτος 2 εκατοστά. Χρωματίστε τα “δαχτυλίδια”, κολλήστε χρυσόσκονη και άλλα διακοσμητικά και κολλήστε τα ανά 5 σχηματίζοντας λουλούδια ή αστεράκια (δείτε την παρακάτω φωτογραφία).

 
10) Φτιάξτε υπέροχα στολίδια σε διάφορα σχήματα με αλατοζύμη ή πολυμερικό πηλό.
Η αλατοζύμη είναι πιο ασφαλής για μικρά παιδιά και η συνταγή της εύκολη:
– 1 κούπα αλάτι
– 1 κούπα νερό
– 3 κούπες αλεύρι
Πλάθετε τη ζύμη και την χειρίζεστε όπως όταν φτιάχνετε μπισκότα. Κόβετε με κουπ-πατ σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνετε για 15′-20′ στους 160-170 βαθμούς. Στη συνέχεια διακοσμείτε με …μπόλικη φαντασία και έτοιμα!
*Μη ξεχάσετε να κάνετε μια τρύπα στο στολίδι σας για να περάσετε το σχοινάκι.

 

Στεφάνι

Ένα όμορφο, οικογενειακό, στεφάνι για την πόρτα ή κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά τα φετινά Χριστούγεννα.

11) Σχεδιάστε τις παλάμες σας επάνω σε πράσινα χαρτόνια και κόψτε τις. Ενώστε τις μεταξύ τους, με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζεται ένα κυκλικό στεφάνι και προσθέστε μια μερικούς΄, μικρούς, κόκκινους κύκλους (που μας θυμίζουν “γκι”) και ένα φιόγκο από γυαλιστερή κόκκινη κορδέλα.

10
κορυφή

Αρωματικά πορτοκάλια

12) Διαλέξτε 5-6 μεγάλα πορτοκάλια και καρφώστε γαρυφαλλάκια (φαγητού), σχηματίζοντας γεωμετρικά σχήματα. Τοποθετήστε τα σε κεντρικό σημείο του σπιτιού και απολαύστε πλούσια, φυσικά αρώματα που θυμίζουν οικογενειακή θαλπωρή.

12
Επιλέξτε εσείς τις δραστηριότητες που ταιριάζουν στο γούστο σας και στο πρόγραμμά σας. Ζητήστε τη γνώμη των παιδιών σας και θυμηθείτε να κρεμάσετε τα διακοσμητικά που θα φτιάξουν σε περίοπτη θέση στο σπίτι.

Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)