Τεστ: Έχεις μεγαλύτερα ή μικρότερα αδέρφια; Μήπως είσαι μοναχοπαίδι; Δες τι δείχνει η σειρά γέννησης για την προσωπικότητά σου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Όλοι έχουμε ακούσει ότι τα μοναχοπαίδια είναι πεισματάρικα και ότι η σειρά γέννησης ενός παιδιού παίζει μεγάλο ρόλο στην προσωπικότητά του. Ενώ κάποιοι παιδοψυχολόγοι διαφωνούν για αυτό το γεγονός, κάποια στοιχεία δείχνουν να ισχύουν με βάση έρευνες που έχουν διεξαχθεί. 
Είχατε αυταρχική μεγαλύτερη αδερφή ή αδερφό; Ένα ανέμελο μικρότερο αδερφό; Τότε θα έχετε βιώσει στην οικογένειά σας τις συνέπειες της σειράς γέννησης.
1
Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να γίνει «τυποποίηση» της σειράς γέννησης και πως επηρεάζει το άτομο ως προς την εξέλιξη της προσωπικότητάς του.
3
Αλλά τι πραγματικά μπορεί να προβλέψει η σειρά γέννησης;
5
Ενώ έχουν γίνει έρευνες που για την ώρα δεν έχουν δείξει επαρκή στοιχεία, άλλες δείχνουν μερικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το πότε γεννήθηκε ένα παιδί στην οικογένεια.
Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα μοναχοπαίδια τείνουν να είναι πιο ώριμα, καθώς περιτριγυρίζονται από ενήλικες!
6
Η ψυχολόγος Δρ. Gail Gross δήλωσε στη Huffington Post ότι τα μοναχοπαίδια έχουν την τάση να είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητα.
10
Τα μοναχοπαίδια δεν έχουν άλλα παιδιά για παρέα για να παίξουν στο σπίτι, ένα περιβάλλον που μπορεί να αναπτύξει αίσθημα ανεξαρτησίας και επινοητικότητας.
Κάποιοι επίσης πιστεύουν ότι αυτό το αναπτυγμένο αίσθημα ανεξαρτησίας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συνεργασίας με άλλα παιδιά σε κοινωνικές περιστάσεις.
11
Τα πρωτότοκα παιδιά φαίνεται ότι έχουν την τάση να πετυχαίνουν στόχους.
12
Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γονείς περνάνε πολύ χρόνο με το πρώτο τους παιδί, και στο τέλος αυτά τα παιδιά γίνονται «υπερ-υπεύθυνα».
13
Τα πρωτότοκα μπορεί να δείξουν αυταρχικές συμπεριφορές όταν γεννηθούν άλλα αδέρφια.
10
Η Δρ. Gail Gross τονίζει ότι τα δευτερότοκα παιδιά τείνουν είναι συνεργατικά και ευέλικτα.
11
Έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα αυταρχικά πρωτότοκα αδέρφια από την πρώτη μέρα και έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο για ό, τι ήθελαν.
Για αυτό το λόγο, η Δρ. Gross αναφέρει ότι τα μεσαία παιδιά έχουν την τάση να νοιάζονται για τους κανόνες.
12
Βγάζει κάποιο νόημα! Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που γεννιούνται τελευταία;
13
Ως το μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχουν λιγότερους κανόνες να ακολουθήσουν, καθώς οι γονείς νοιάζονται λιγότερο για θέματα ασφαλείας, από ότι με το πρωτότοκο παιδί.
Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά που γεννιούνται τελευταία είναι πιο ανέμελα.
15
Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό οδηγεί τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας να διασκεδάζουν περισσότερο από τα άλλα αδέρφια, που είχαν λάβει μεγαλύτερη προσοχή από τους γονείς τους.
Έτσι αυτά τα παιδιά τείνουν να είναι πιο αμέριμνα και απρόσεκτα με όσα αντιμετωπίζουν.
16
Στο τέλος της μέρας, όλες αυτές οι μοναδικές προσωπικότητες αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν μια εκπληκτική οικογένεια! 
17

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)