Μαραίνονται τα φρέσκα λαχανικά, ενώ τα έχεις στο ψυγείο; Πάλι μαλάκωσαν οι πατάτες; Μαύρισαν οι μπανάνες;
Για αυτές τις απορίες και άλλες πολλές, σου έχουμε τις απαντήσεις. Ιδού 7 μυστικά της κουζίνας, που θα σου φανούν χρήσιμα!
Για να διατηρηθούν φρέσκα τα λαχανικά
Για να παραμείνουν φρέσκα τα λαχανικά περισσότερες μέρες, βάζεις λίγο χαρτί κουζίνας στο ράφι του ψυγείου, που τα έχεις τοποθετήσει. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και θα παραμείνουν, έτσι, φρέσκα.
Για να μην πάνε χαμένα τα λεμόνια
Γνωρίζεις πως αν κόψεις το λεμόνι στη μέση, θα στεγνώσει πιο γρήγορα; Αν, λοιπόν, χρειάζεσαι μόνο λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, για να μην το κόψεις και το χαραμίσεις τσάμπα, τρύπησε το με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και πάρε όσο χρειάζεσαι.
Για σπυρωτό πιλάφι
Για να γίνει σπυρωτό το πιλάφι σου, ρίξε όταν βράζει μερικές σταγόνες λεμόνι.
Για να μη μαλακώσουν οι πατάτες
Θέλεις να… μακροημερεύσουν οι πατάτες; Βάλε ανάμεσα τους στο καλάθι, δυο-τρία μήλα.
Για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες
Το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις μπανάνες, είναι ότι μαυρίζουν γρήγορα. Για να το αποφύγεις, μην τις χωρίζεις από το τσαμπί, καθώς έτσι μαυρίζουν πιο γρήγορα.
Θέλεις περισσότερο χυμό;
Θέλεις φρέσκο χυμό, πλούσιο; Μπορείς να τον έχεις. Πριν στύψεις τα φρούτα, κούνησε τα μπροστά και πίσω στον πάγκο της κουζίνας σας. Έτσι, θα απελευθερώσουν καλύτερα τα υγρά τους από το εσωτερικό.
Διώξε τις μυρωδιές από το ψυγείο
Για να κρατήσεις μακριά τις μυρωδιές από το ψυγείο, βάλε ένα σφηνοπότηρο ή φλιτζάνι του καφέ με ξύδι.