Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων για τα παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Οι  γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησαν και όλοι οι Δήμοι της χώρας ετοίμασαν και προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και δρώμενα, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.
Σας παρουσιάζουμε τo εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων διάφορων Δήμων της χώρας. χριστουγεννιάτικα παζάρια, παραστάσεις, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, κάλαντα, παραμύθια, κατασκευές, παιχνίδια, παραδοσιακά ήθη και έθιμα είναι μια μικρή γεύση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν δωρεάν, με σκοπό να μεταφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε γονείς και παιδιά.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Δήμο Αθηναίων
Διακόσιες είκοσι εκδηλώσεις, σε 34 ημέρες. Στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και στα 7 πιο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού για τις γιορτές με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.
Το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19.00, ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα, αποτυπώνουν την πρότασή τους για τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα και καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να βιώσουν την πρωτεύουσα μέσα από σύμβολα και λέξεις.
Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.cityofathens.gr και στο www.opanda.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου έχει φορέσει το γιορτινό του χαμόγελο και μετατρέπει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ημέρες χαράς και αισιοδοξίας.
Μικροί και μεγάλοι από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου  μπορούν να διασκεδάσουν στις 284 εορταστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ στην Πλατεία Δημαρχείου (σταθμός Μετρό "Περιστέρι") με το Carousel, το Λούνα Παρκ, τα γιορτινά τρενάκια και στην 1η Παιδική Χαρά - 9 Μούσες με το εορταστικό καραβάκι, το "Σπίτι του Αϊ Βασίλη" και την Φάτνη.
Καθημερινά διοργανώνονται καλλιτεχνικά δρώμενα στην πλατεία του Δημαρχείου με τη συμμετοχή ξωτικών, ανιματέρ, ζογκλέρ, αλλά και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί σ' όλη την πόλη ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλους τους δημότες. Στο Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς" στην Κηπούπολη και στο Θέατρο "Πολιτών" στον Αγ. Ιωάννη Θεολόγο.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Χριστούγεννα 2017: Ο Πειραιάς υποδέχεται τις γιορτές!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας. Στον Δήμο Πειραιά σχεδιάσαμε και για τα φετινά Χριστούγεννα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, για να προσφέρουμε στιγμές χαράς σε όλους και κυρίως στα παιδιά.
Παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη και να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες, να διασκεδάσουν στον Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.
Ο Πειραιάς γιορτάζει σε πλατείες, σε δρόμους και γειτονίες, με πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο Πειραιάς γιορτάζει στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης.
Mπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

"Χριστουγεννιάτικες νιφάδες των ευχών" στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Με σύνθημα "Κάθε χρόνο κάνουμε την πόλη μας φωτεινότερη" ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει ετοιμάσει και φέτος τα Χριστούγεννα, πολλές και ποικίλες εορταστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους.
Όλες οι δράσεις έχουν κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, γι’αυτό καλούμαστε να προσφέρουμε τρόφιμα και φάρμακα σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου/φαρμακείου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατώντας εδώ

Χριστούγεννα στη Μαρίνα Φλοίσβου  "Ο Φλοίσβος στη χώρα του Καρυοθραύστη"

Ο μικρός μας ήρωας Φλοίσβος σκαρφαλώνει στη βιβλιοθήκη και ανοίγει το καινούριο του βιβλίο, για να συναντήσει φέτος τον Καρυοθραύστη και τη Νεράιδα των Ζαχαρωτών, σε ένα φανταστικό ταξίδι, που θα ζωντανέψει στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Η Μαρίνα Φλοίσβου και "Ο Φλοίσβος στη χώρα του Καρυοθραύστη" δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό σαν ένα πραγματικό…βιβλίο, οι σελίδες του οποίου ζωντανεύουν και φέτος τη χριστουγεννιάτικη διάθεση μικρών και μεγάλων!
Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια χριστουγεννιάτικων στολιδιών, φανταστικά παιχνίδια, εμπνευσμένες δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής, θεατρικές παραστάσεις, μαγικά, μουσική, χορόκαι φυσικά φωτογραφίες με τον λατρεμένο όλων, τον Άγιο Βασίλη, με φόντο το υπέροχο φως ενός χειμωνιάτικου δειλινού.
Οι επισκέπτες της μαρίνας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, οι οποίες θα συνεχιστούν τις ημερομηνίες 16-17/12, 23-26/12, 30/12-01/01 και 06/01.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Παπάγου -Χολαργού

Χριστούγεννα στην πόλη του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως για τα παιδιά.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
 Τρίτη 12 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00 
"Χαρούμενα Χριστούγεννα". Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού , σε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απ’ όλο τον κόσμο.
Μαέστρος: Σταύρος Μπερής, στο πιάνο: η Πόπη Μάλφα
Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης", Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
• Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00
Συναυλία "Αυτό είναι αγάπη τα Χριστούγεννα", με τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την ορχήστρα του.
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δήμου και μαθητές των σχολείων. Θα μιλήσει ο Πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της "Κιβωτού του κόσμου" και θα συγκεντρωθούν είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης", Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Η πόλη γιορτάΖΕΙ: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου

Φέτος, στο Δήμο Ζωγράφου, οι κεντρικές πλατείες, οι δρόμοι, επιλεγμένοι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι γεμίζουν με φως, μουσικές, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, διαδραστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους συνθέτοντας ένα ξεχωριστό εορταστικό σκηνικό!
Η πόλη του Ζωγράφου γιορτάζει τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, με μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 9 Δεκεμβρίου 2017 και τελειώνουν την Πρωτοχρονιά, προσκαλώντας όλους και όλες να συντονιστούν στον εορταστικό παλμό της πόλης.
Οι μικροί μας φίλοι, φέτος, από 16.12.2017 έως 1.1.2018, δίνουν ραντεβού στο «διασκορπισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό», στις τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης μας (ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΤΕΡΖΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), όπου θα νιώσουν τη μαγεία των γιορτών, στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στο σπίτι του Άη Βασίλη, με εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας εδώ

Χριστούγεννα 2017 στο χωριό του Άι Βασίλη στην Καλλιθέα

Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου η πλατεία Δαβάκη φοράει τα γιορτινά της και προσκαλεί τα παιδιά να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με  παιχνίδια, παραμύθια,  happenings και  δώρα.
Ένα φανταστικό ταξίδι στην παραμυθένια χώρα των Χριστουγέννων οργανώνει ο δήμος Καλλιθέας και προσκαλεί τους λιλιπούτειους ταξιδιώτες να απολαύσουν τη μαγεία του με παιχνίδια, παραμύθια,  happenings και  δώρα από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεθούν την ιστοσελίδα του δήμου εδώ

"Μαγικά Χριστούγεννα - Ένας μήνας γιορτής" στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Ένα εορταστικό εικοσαήμερο ετοιμάζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα στην πόλη. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακές βραδιές, εργαστήρια κατασκευών, διαδραστικά παιχνίδια, γωνιές ψυχαγωγίας και πολλά δρώμενα.
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)