Έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μάθημα της Ιστορίας...παιχνιδάκι!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Picture
Picture
​​Ένας μόνιμος πονοκέφαλος μαθητών, δασκάλων και γονέων είναι πώς να θυμόμαστε τα τόσα πολλά ονόματα που υπάρχουν μέσα στο μάθημα της Ιστορία
Picture
 Μπορούμε λοιπόν τις ώρες που έχουμε τελειώσει την παράδοση και έχουμε λίγο χρόνο να παίξουμε μέσα στην τάξη δυο γνωστά παιχνίδια των παιδιών, προσαρμοσμένα όμως στο μάθημα της Ιστορίας......(διάβασε παρακάτω)
​Το ένα παιχνίδι είναι το " Μάντεψε ποιος". Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, βγάζουμε τις καρτέλες μέσα από το πλαστικό πλαίσιο και κολλάμε πάνω στις εικονίτσες τις δικές μας εικόνες. Μπορείτε να τις βρείτε  σε παρακάτω σύνδεσμο, να τις εκτυπώσετε και να τις κολλήσετε στο ταμπλό. Κολλάμε και στο δεύτερο ταμπλό πάλι τις ίδιες εικονίτσες ... και το παιχνίδι αρχίζει με τις γνωστές οδηγίες.
Μπορείτε να ζητήσετε από τους μαθητές σας αν έχουν στο σπίτι να φέρουν το παιχνίδι στην τάξη, έτσι ώστε να το προσαρμόσετε και να μπορέσετε να παίξετε. Αν κανείς μαθητής δεν το έχει,  αγοράστε ένα. Η τιμή του είναι γύρω στα 10  με 15 ευρώ.
Picture

​Το άλλο παιχνίδι είναι οι Σπαζοκεφαλιές, για το οποίο χρειαζόμαστε ένα πλαστικό στεφάνι για το κεφάλι, που αν δεν το έχετε, μπορείτε να το φτιάξετε από χαρτόνι κανσόν. Βρήκα σχετικές εικόνες της Ιστορίας από το διαδίκτυο, τις εκτύπωσα και παρακάτω βλέπετε τη συνέχεια. Μπορούμε επίσης να πλαστικοποίησουμε τις εικόνες για να τις έχουμε.
​Κανόνες παιχνιδιού: Ο ένας μαθητής φοράει το στεφάνι χωρίς να δει την εικόνα που έχει πάνω του και ρωτά τον μαθητή που έχει απέναντί του  μέχρι να καταλάβει τι είναι αυτό που .... έχει στο κεφάλι του, Οι απαντήσεις που θα παίρνει πρέπει να είναι μόνο Ναι ή  Όχι. Όταν βρει τη μια κάρτα  αλλάζουν ρόλους. Νικητής είναι όποιος βρει τις πιο πολλές κάρτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια κλεψύδρα για  μεγαλύτερη δυσκολία.
​Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τις εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα παιχνίδια αυτά. Καλή επιτυχία!
Τα αρχεία υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης!



http://e-sxolikitaksi.weebly.com

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)