Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χειροπρακτικής, σχεδόν το 80% του πληθυσμού αισθάνεται πόνους στην πλάτη σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Ακολουθούν κάποια διορθωτικά μέτρα για αυτήν την πολύ κοινή κατάσταση, που είναι δοκιμασμένα στο χρόνο.
Τεντωθείτε και χαλαρώστε.
Το τέντωμα και η χαλάρωση, καθώς και η τακτική γυμναστική, απελευθερώνουν ενδορφίνες στο μυαλό σας. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας και επίσης μειώνει την ένταση στο σώμα σας, όλα παράλληλα με την οικοδόμηση ισχυρότερων μυών.
Κρατήστε τα πόδια σας ζεστά.
Ο πόνος στην πλάτη, οφείλεται περισσότερο στους μυς ή τα αγγεία σας. Για να τον αποφύγετε, πρέπει να κρατάτε τα πόδια σας στις πατούσες, πάντα ζεστά.
Εφαρμόστε κρύα και ζεστά επιθέματα.
Αυτό λειτουργεί ως επί το πλείστον, εάν έχετε υποστεί τραύμα στο παρελθόν και τα κρύα επιθέματα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν μέσα στις πρώτες 24-48 ώρες μετά τον τραυματισμό. Μετά από 48 ώρες, μπορείτε να μεταβείτε στα θερμά επιθέματα.
Αλλάξτε τον τρόπο που κοιμάστε
Ένα κακό στρώμα, θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Μπορεί επίσης να χρειάζεται να αλλάξετε τις στάσεις που κοιμάστε και να προσθέσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα ή κάτω από τα γόνατά σας για να μειώσετε την τάση στα γόνατά σας και στην πλάτη.
Δοκιμάστε τη γιόγκα.
Η γιόγκα, θα τονώσει την ευελιξία σας και θα βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι ότι ηρεμεί και το μυαλό σας, πράγμα που θα μεταφερθεί και στο σώμα σας.
Τεντώστε τους τένοντές σας.
Το τέντωμά τους πολλές φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει επαρκώς τον πόνο της κάτω πλάτης σας.
Μειώστε ή κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο τους πνεύμονες, το αίμα και τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων καρκίνων. Επίσης, προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων σε όλο το σώμα σας και μειώνεται η ροή του αίματος στους μαλακούς ιστούς σας.
Νευρική διέγερση και βελονισμός.
Ζητήστε από τον φυσιοθεραπευτή σας να αναλάβει τη διέγερση των νεύρων και αν θέλετε να αποφύγετε το νοσοκομείο, χρησιμοποιήστε το βελονισμό.
Γυμνάστε τον κορμό σας.
Η πλάτη και η κοιλιά σας έχουν πολλούς μύες και η προπόνησή τους δημιουργεί ένα «μυϊκό κορσέ» που στηρίζει το άνω μέρος του σώματος. Εάν αυτό δεν είναι αρκετά δυνατό, ασκεί μεγάλη πίεση σε άλλα μέρη του σώματός σας, πράγμα που προκαλεί πόνο.
Εμπλέξτε το μυαλό σας.
Στην ψυχολογία, ο πόνος στην πλάτη συνδέεται συχνά με την κατάθλιψη και το άγχος. Αφού δοκιμάσετε να γυμνάσετε το σώμα, προσπαθήστε να ασκήσετε και το μυαλό σας επίσης. Ο διαλογισμός και η βαθιά αναπνοή, μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν αμέσως.
Δείτε έναν ειδικό.
Ακόμη και αν οι συμβουλές μας λειτοργούν, είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς. Εάν ο πόνος επιμένει, θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό, όπως ένα γενικό θεραπευτή.
Διαχειριστείτε τα ρίσκα σας.
Υπάρχουν πολλά κοινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά:
- Φοράτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι
- Χρησιμοποιείτε καθίσματα αυτοκινήτων και καρέκλες με καλή οσφυική υποστήριξη
- Προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε
- Αν κάθεστε πολύ – δοκιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις
- Παίρνετε αρκετή βιταμίνη D από την έκθεσή σας στον ήλιο, κάνει τα οστά σας ισχυρότερα