15 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ο καρκίνος – τόσο τρομακτικός όσο ακούγεται, εξακολουθεί να πιστεύεται ότι είναι μια φοβερή ασθένεια. Βασικά, ο καρκίνος είναι ένας όρος που συνδέεται με την ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη.
Η σωστή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι άμεσα ανάλογες με αυτές τις κρίσιμες ασθένειες. Η κρίσιμη πτυχή του καρκίνου δεν είναι μόνο η ταχεία ανάπτυξη, αλλά και η δυνατότητα εξάπλωσης τέτοιων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.
Πολλά από τα τρόφιμα στο ψυγείο ή το κελάρι σας μπορεί να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά από τη ζωή σας τον καρκίνο. Το κλειδί είναι να συμπεριλαμβάνετε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, χάρη στων υψηλών αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους.
Ας ρίξουμε μια ματιά στις σούπερ τροφές που οδηγούν σε ανοσία κατά του καρκίνου.
#1 Σκόρδο
Περιέχει αλικίνη, η οποία είναι γνωστό ότι εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Έχει αντιφλεγμονώδη φύση.
#2 Φυλλώδη λαχανικά
Έχουν ισχυρά επιγενετικά (διορθωτικά του καρκίνου) χαρακτηριστικά. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.
#3 Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που περιέχει φορτία αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τον καρκίνο. Μπορεί να μειώσει τα ποσοστά καρκίνου του προστάτη, του μαστού, του πνεύμονα και του δέρματος.
#4 Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή κατά του καρκίνου. Τα καρότα είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών και των ωοθηκών.
#5 Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι γνωστές για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Εξαιρετικά πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Το κύριο συστατικό είναι το λυκοπένιο που ελέγχει το «κακό» επίπεδο λίπους στο αίμα.
#6 Παντζάρια
Πιστεύεται ότι η ικανότητά τους να θεραπεύουν τον καρκίνο, βρίσκεται στο κόκκινο χρώμα τους. Ο χυμός τους περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως είναι η βητακυανίνη, η οποία αναζητά τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα νιτρικών και φολικού οξέος.
#7 Φασόλια
Τα φασόλια: τα φασόλια όλων των τύπων, τα μπιζέλια και οι κόκκινες φακές είναι τα πιο γνωστά όσπρια που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
#8 Σπόροι
Οι σπόροι είναι γεμάτοι από καλά έλαια, ολόκληρες βιταμίνες σε φυσική μορφή (όπως η βιταμίνη Ε). Οι σπόροι κολοκύθας είναι γνωστοί για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Το μούσλι ή τα δημητριακά είναι μια λαμπρή λύση για πρωινό.
#9 Ξηροί καρποί
Προλαμβάνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Κάνουν θαύματα όταν λαμβάνονται σε μικρές δόσεις.
#10 Μπανάνες
Τα σκούρα σημεία στις ώριμες κίτρινες μπανάνες, παράγουν μια ουσία που ονομάζεται παράγοντας νέκρωσης όγκων (TNF) που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους.
#11 Πορτοκάλια
Τα εσπεριδοειδή, ειδικά τα πορτοκάλια, μειώνουν την ανάπτυξη της νόσου κατά πενήντα τοις εκατό. Ο χυμός φρούτων καθώς και η φλούδα του, καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα.
# 12. Ασβέστιο
Τα καρκινικά κύτταρα ανθίζουν σε ένα όξινο περιβάλλον και το ασβέστιο στο οξύ, δρα όπως το νερό στη φωτιά.
#13 Μην καπνίζετε
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι το πιο κοινό παραπροϊόν του καπνίσματος. Από τον καπνό επηρεάζονται επίσης το στόμα, ο λάρυγγας και ο οισοφάγος.
#14 Αποφύγετε το λευκό ψωμί
Η υπερκατανάλωση λευκού ψωμιού, ζυμαρικών, πατατών και ζαχαρωδών γλυκισμάτων, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
#15 Προτιμήστε τον καφέ χωρίς καφεΐνη
Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, θα «καθαρίσει» τις ελεύθερες ρίζες και έτσι θα περιορίσει τη βλάβη που μπορούν να κάνουν στο σώμα σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)