1. Το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ
Το τηλέφωνο, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που πλέον έχει ξεθωριάσει, βρέθηκε στο καταφύγιο του Χίτλερ μετά την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος, ενώ φέρει το όνομά του και τον αγκυλωτό σταυρό- σύμβολο του Τρίτου Ράιχ. Έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο καταστροφικό όπλο της ιστορίας» καθώς μέσω αυτού ο Χίτλερ έδωσε τις περισσότερες εντολές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετά τον Χίτλερ περιήλθε στην κατοχή του Βρετανού πρώην ταξίαρχου Ραλφ Ρέινερ, και ο γιος του το έδωσε για δημοπρασία το 2017, αποσπώντας το ποσό των 243.000 δολαρίων, χωρίς να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης.
2. Το ροζ ταγιέρ της Τζάκι Κένεντυ
Η 22α Νοεμβρίου 1963 έμεινε χαραγμένη στην ιστορία ως η μέρα που δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόν Κένεντυ. Η ιστορική αυτή στιγμή έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και βίντεο που αναπαράγονται μέχρι και σήμερα. Στο μοιραίο αυτοκίνητο βρισκόταν μαζί του και η, ιδιαιτέρως στυλάτη πρώτη κυρία, Τζάκυ, φορώντας ένα χαρακτηριστικό ρόζ ταγιέρ, που γέμισε με το αίμα του δολοφονημένου προέδρου.
Η Τζάκι, αρνήθηκε να βγάλει το συγκεκριμένο ρούχο με τον εμβληματικό λεκέ, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, έτσι πήγε με αυτό στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος του Κένεντι, επιβιβάστηκε στο Air Force και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.
Το φόρεσε ακόμα και στην ορκωμοσία του επόμενου προέδρου Λίντον Τζόνσον τονίζοντας πως το φορούσε «για να βλέπουν όλοι τι έκαναν στο Τζόν».
Όταν το έβγαλε, η καμαριέρα της το κράτησε χωρίς να το πλύνει, στην συνέχεια το φύλαξε η μητέρα της Τζάκυ και το 2003 η κόρη της, Κάρολιν, δώρισε το ιστορικό ταγιέρ στο κράτος.
3. Το βιολί του Τιτανικού
Το διασημότερο ναυάγιο της ιστορίας, αυτό του Τιτανικού, συντάραξε την παγκόσμια κοινότητα το 1912, ενώ το ανέβασμά του στην μεγάλη οθόνη συνέχισε επάξια τον μύθο του.
Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές και συγκινητικές σκηνές της ταινίας είναι αυτή που η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει κατά την διάρκεια του ναυαγίου, για να καθησυχάσει τους επιβάτες. Και η σκηνή αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Οι μουσικοί έμειναν στο πλοίο μέχρι τη στιγμή που εκείνο βυθίστηκε και πήγαν μαζί του στο βυθό.
Με την ανεύρεση του Τιτανικού βρέθηκε και το θρυλικό βιολί μέσα στην δερμάτινη θήκη του, το οποίο έπαιζε ο Ουάλας Χάρτλεϊ. Το βιολί πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2013 και έφτασε τις 900.000 λίρες, που αποτελούν τιμή ρεκόρ για ένα αντικείμενο του Τιτανικού.
4. Αμερικάνικη σημαία του Apollo 11
Στην αποστολή Apollo 11 της NASA το 1969 στο φεγγάρι έγινε το διάσημο: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα».
Οι φωτογραφίες της αποστολής πυροδότησαν αμέτρητα σενάρια, ενώ παρουσίασαν την χαρακτηριστική εικόνα της αμερικάνικης σημαίας καρφωμένης στο έδαφος της σελήνης.
Φωτογραφίες δορυφόρων απεικονίζουν ξεκάθαρα σημαίες από μετέπειτα ανθρώπινες επισκέψεις στην Σελήνη, ωστόσο η πρώτη σημαία που τοποθέτησαν ο Μπαζ Όλτριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ λείπει.
Η θρυλική σημαία του Apollo 11, πιστεύεται πως έπεσε στο έδαφος κατά την αποσελήνωση του διαστημόπλοιου, καθώς είχε τοποθετηθεί πολύ κοντά στις τουρμπίνες.
5. Δερμάτινο βαλιτσάκι της Θάτσερ
Η Μάργκαρετ Θάτσερ στιγμάτισε όσοι λίγοι την σύγχρονη βρετανική ιστορία. Η Σιδηρά Κυρία συνέδεσε το όνομά της με την καπιταλιστική πολιτική αλλά και την γυναικεία σκληρή αποφασιστικότητα.
Το ισχυρό αυτό προφίλ έχει συνδεθεί με το διάσημο δερμάτινο βαλιτσάκι της σε κόκκινο χρώμα, στο οποίο φυλάσσονταν όλα τα απόρρητα έγγραφα.
Με το βαλιτσάκι αυτό η Θάτσερ καθιέρωσε την τσάντα ως σύμβολο εξουσίας, καθώς θεωρείται πως η θέα του και μόνο σηματοδοτούσε σκληρές διαπραγματεύσεις. Χάρη σε αυτό, εμφανίστηκε ο όρος «handbagging» που δηλώνει την ενέργεια μίας γυναίκας να επιτίθεται λεκτικά ή να κατατροπώνει με δυναμικό και αμείλικτο τρόπο ένα πρόσωπο ή μία ιδέα. Το λήμμα καταχωρήθηκε και από το Λεξικό της Οξφόρδης.
Το βαλιτσάκι δημοπρατήθηκε μαζί με πολλά αντικείμενα και ρούχα της πρώην πρωθυπουργού το 2015 από τους κληρονόμους της.