5 μεγάλες προσωπικότητες που δεν γνωρίζουμε πού τάφηκαν!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ο τόπος ταφής τους παραμένει μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ζωής τους υπήρξαν μεγάλοι και τρανοί!


Πώς γίνεται να χαθεί το σώμα ενός μεγάλου ηγέτη όπως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος; Πώς γίνεται να μην γνωρίζει κανείς πού τάφηκε; Σε αυτά τα ερωτήματα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, ούτε καν οι ιστορικοί που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά την ζωή και τη δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς πάμε να συναντήσουμε 5 τέτοιες προσωπικότητες που μεγαλούργησαν όσο ζούσαν, αλλά η τελευταία τους κατοικία παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα. Οι αναφορές για το μαυσωλείο του, τον τάφο και γενικότερα τη μεταφορά των οστών του, σταματάει το 199 μ.Χ. Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον τάφο του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά. 

ΑΤΤΙΛΑΣ

Ο Αττίλας ήταν βασιλιάς των Ούννων από το 434 έως το θάνατό του το 453. Τάφηκε με μυστικότητα και οι φυλακισμένοι που έσκαψαν για τον τάφο, εκτελέστηκαν την ίδια ώρα. Πιστεύεται ότι ο τάφος του Αττίλα βρίσκεται κάπου στην Ουγγαρία. 

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Η Κλεοπάτρα λέγεται ότι αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εισβολή των ρωμαϊκών λεγεώνων στην Αίγυπτο το 30 π.Χ. Λέγεται ότι τάφηκε σ' έναν μεγαλοπρεπή τάφο κοντά στην Αλεξάνδρεια. Κάθε προσπάθεια έχει πέσει στο κενό ως προς τον εντοπισμό του τάφου της Βασίλισσας της Αιγύπτου. 

ΜΟΤΣΑΡΤ

Ο μεγάλος μουσικός έφυγε από τη ζωή το 1791 κτυπημένος από μία μυστηριώδη ασθένεια. Ο Μότσαρτ κηδεύτηκε φτωχικά (με έξοδα του Δήμου) και ετάφη σε μαζικό τάφο στο νεκροταφείο του Αγίου Marx. Ο τάφος του δεν εντοπίστηκε ποτέ με ακρίβεια, γι' αυτό ο επίσημος τάφος στην πτέρυγα τιμωμένων του κεντρικού νεκροταφείου της Βιέννης (Zentralfriedhof) είναι κενοτάφιο.

ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ

Ο Τζένγκις Χαν ήταν Μογγόλος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης. Ένωσε τις μογγολικές φυλές και ίδρυσε την Αυτοκρατορία των Μογγόλων (1206 - 1368), μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία. Πέθανε το 1227. Η αιτία παραμένει άγνωστη, όπως επίσης και τόπος ταφής του. Οι στρατιώτες που έθαψαν το άψυχο κορμί του μεγάλου κατακτητή, εκτελέστηκαν για να μην αποκαλυφθεί ποτέ ο τάφος. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρίσκεται στην επαρχία Κχέντι της Μογγολίας. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)