Παιχνίδι μνήμης με τις πρωτεύουσες της Ευρώπης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
  


Δείτε ένα παιχνίδι μνήμης για να μάθουμε τις ευρωπαϊκές χώρες και τις πρωτεύουσές τους. Στην τάξη κάθε ομάδα θα ετοιμάσει το δικό της παιχνίδι για να παίξει με αυτό στη συνέχεια. 

  
  Αν χρησιμοποιήσουμε μικρά τετράγωνα αυτοκόλλητα χαρτάκια η διαδικασία θα είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη. Γράφουμε τα ονόματα όλων των χωρών της Ευρώπης σε χαρτάκια ενός χρώματος και τις πρωτεύουσές τους σε ένα άλλο χρώμα.

  Όταν όλα θα είναι έτοιμα, ξεκινάμε να αντιστοιχίζουμε την κάθε χώρα με την πρωτεύουσά της και να κολλάμε τα χαρτάκια μεταξύ τους. Προσεκτικά τοποθετούμε τα χαρτάκια έτσι ώστε να μην κολλήσουμε μεταξύ τους τα σημεία με την κόλλα. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε πολύ εύκολα όλα τα καρτελάκια του παιχνιδιού που από τη μία όψη θα γράφουν τη χώρα και από την άλλη την πρωτεύουσά της. 

Προαιρετικά, μπορούμε να τις πλαστικοποιήσουμε για να κρατήσουν περισσότερο, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχουμε πολλές κάρτες θα είναι λίγο μπελαλίδικη η διαδικασία.

  Για να παίξουμε, τοποθετούμε τις κάρτες έτσι ώστε να βλέπουμε μόνο τις χώρες. Μπορούμε να παίξουμε σε ομάδες 2 και παραπάνω παιδιών ή ατομικά. Κάθε φορά που κάποιος θα βρίσκει την πρωτεύουσα, γυρνάει το χαρτάκι, ελέγχει αν είναι σωστό και το αφήνει γυρισμένο να φαίνεται.  Αν δεν είναι, τότε το αφήνει όπως ήταν και δε μπορεί κανείς να πει αυτή την κάρτα για 3-4 γύρους (εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε τους εσωτερικούς κανόνες). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γυρίσουμε όλες τις κάρτες από την άλλη όψη τους.

Φυσικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις κάρτες έτσι ώστε να βλέπουμε τις πρωτεύουσες και να ψάχνουμε τις αντίστοιχες χώρες. 

Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα χαρτάκια, φτιάχνουμε πάρα πολλά παιχνίδια για διάφορες θεματικές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)