Η οφθαλμαπάτη που τρέλανε το διαδίκτυο. Ελάχιστοι μπορούν να διακρίνουν το δεύτερο πρόσωπο. Εσύ το βλέπεις;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Οι οφθαλμαπάτες προσώπων, είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες που κυκλοφορούν. Είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της ασάφειας τους, η οποία τείνει να ευνοεί δύο εικόνες την ίδια στιγμή.
Αυτή η διάσημη φωτογραφία κυκλοφορεί στον κόσμο από το 1888. Για πρώτη φορά σχεδιάστηκε ως ταχυδρομική κάρτα στη Γερμανία για μια οργάνωση που ονομάζεται «The Anchor Buggy Company».
Αρχικά, η ταχυδρομική κάρτα μοιράστηκε χωρίς να έχουν παρατηρήσει ιδιαίτερα την κρυφή εικόνα. Αλλά κάποια στιγμή, οι άνθρωποι άρχισαν να «το πιάνουν».
Ο καλλιτέχνης που δημιούργησε την οπτική ψευδαίσθηση, ήταν ο Βρετανός γελοιογράφος, W.E. Hill. Ήξερε τι έκανε, αλλά δεν σκόπευε να κάνει τους θεατές να «το πιάσουν».
Μετά από μήνες σιωπής, συνέχιζε απλά την καριέρα του ως γελοιογράφος. Μόλις όμως η εικόνα άρχισε να κάνει επιτυχία, απέκτησε χιλιάδες οπαδούς.
Ονόμασε αυτό το έργο «Young-Girl Old-Woman» καθώς απεικονίζει μια νεαρή κοπέλα που κοιτάζει μακριά και μια μεγαλύτερη γυναίκα που κοιτάζει προς τα κάτω.
Αυτή η εικόνα ήταν η πρώτη του είδους της και έμεινε δοκιμασμένη στο χρόνο, ενώ ανταγωνιζόταν ανάμεσα σε νεότερες φωτογραφίες. Είναι η εικόνα που έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι, ίσως ακόμη και δισεκατομμύρια μέχρι αυτό το σημείο!
Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα και δείτε εάν μπορείτε να δείτε τη διπλή εικόνα! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει να δείτε μια νεαρή γυναίκα που κοιτάζει μακριά και μια άλλη γυναίκα που κοιτάζει κάτω.
Μπορείτε να εντοπίσετε και τις δύο κυρίες; Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο – για μια απλοποιημένη έκδοση της αρχικής ψευδαίσθησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)