Κατασκευές για παιδιά, για να διασκεδάζουν δημιουργικά στο σπίτι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ακολουθήστε τις 5 παρακάτω συμβουλές μας και τα παιδιά δεν θα θέλουν να βγουν βόλτα και η γκρίνια για το «τι θα κάνουμε σήμερα» θα σταματήσει!

1. Κρυστάλλινα αβγά

kataskeyes gia paidia 3
Μαζέψτε τα τσόφλια αβγών και φτιάξτε εντυπωσιακούς κρυστάλλους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κάλιο αλουμινίου σε σκόνη, σχολική κόλλα, βαφή αβγών, πινέλο ζωγραφικής, ένα γυάλινο μπολ, νερό, εφημερίδα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διαδικασία.

2. Χρωματιστές χιονονιφάδες

kataskeyes gia paidia 1
Μπορεί σε κάποιες περιοχές να χιονίζει, σε κάποιες άλλες μπορεί όχι, αλλά τα παιδιά μπορούν να έχουν τις δικές τους χιονονιφάδες και μάλιστα σε ό,τι χρώμα θελήσουν. Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε, πιστόλι σιλικόνης, σιλικόνες, νερομπογιές, ένα χοντρό λευκό χαρτόνι και αλάτι. Φτιάξτε με τη θερμόκολλα τις χιονονιφάδες στο χαρτόνι και έπειτα με τις νερομπογιές χρωματίστε τις όπως στη φωτογραφία. Τέλος πασπαλίστε την κατασκευή σας με αλάτι.

3. Πάγος που λιώνει

kataskeyes gia paidia 2
Αυτή και αν είναι μια κατασκευή που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Χρησιμοποιείτε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας και τα παιδιά μπορούν να διασκεδάζουν για ώρες. Για να τα φτιάξετε θα πρέπει αρχικά να βάλετε στην κατάψυξη σε διαφόρων μεγέθη μπολ, γεμάτα με νερό. Αφού παγώσουν θα χρειαστείτε, νερομπογιές ή χρώματα ζαχαροπλαστικής, αλάτι και ένα κουτάλι. Η διαδικασία είναι απλή. Αναποδογυρίστε τους πάγους σε ένα ταψί, πείτε στα παιδιά να ρίξουν χρώμα από πάνω και τέλος να τους πασπαλίσουν με αλάτι. Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Απλά παρακολουθήστε τη μαγεία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας.

4. Κορδέλες λέιζερ

Αυτό και αν είναι διασκεδαστικό παιχνίδι και μάλιστα πολύ απλό. Κολλήστε στο χολ του σπιτιού σας κορδέλες έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ζητήστε από τα παιδιά σας να περάσουν, χωρίς να ακουμπήσουν τις κορδέλες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες ώρες θα παίζουν και μάλιστα χωρίς να σας ενοχλήσουν!

5. Χιονάνθρωποι από πατούσες

 Σε ένα μπλε ή μαύρο χαρτόνι σχεδιάστε χιονάνθρωπους και μάλιστα πολύ απλά. Με μια λευκή μπογιά βάψτε την πατούσα του παιδιού σας και ζητήστε του να κάνει το αποτύπωμα στο σκούρο χαρτόνι. Έπειτα με έναν μαρκαδόρο σχεδιάστε Καπέλο, μύτη, στόμα, κουμπιά, χέρια και με κορδέλες ή άλλο χρώμα χαρτόνια φτιάξτε κασκόλ και ό,τι άλλο θελήσετε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)