Πόλεμος πολλαπλασιασμού! Επιτραπέζιο παιχνίδι πολλαπλασιασμού με τράπουλα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Παίξτε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι πολλαπλασιασμού χρησιμοποιώντας μόνο μία τράπουλα!

Οδηγίες για παιχνίδι 3 ατόμων: 

Ορίζουμε ότι:

Οι φιγούρες (K, Q, J) έχουν την τιμή 10.
Ο άσσος (Α) έχει την τιμή 11.
Ο μπαλαντέρ (τζόκερ) έχει την τιμή 25.

Μοιράζουμε όλη την τράπουλα (από την κλειστή πλευρά της τράπουλας) ένα-ένα φύλλο σε όλους τους παίχτες.

Οι παίχτες αφού δουν τα φύλλα τους, διαλέγουν δύο κάρτες στο χέρι τους, αφήνουν τις άλλες στην άκρη (πάλι από την κλειστή πλευρά της τράπουλας) και ταυτόχρονα όλοι μαζί αφήνουν μπροστά τους τις δύο κάρτες (ανοιχτά για όλους) και ένας-ένας φωνάζει το γινόμενό τους. Νικητής του γύρου είναι ο παίχτης που έχει το μεγαλύτερο γινόμενο και φυσικά το είπε σωστά. Σε περίπτωση που ο παίχτης φώναξε λάθος το γινόμενο των καρτών του, νικητής είναι ο παίχτης που φώναξε σωστά το γινόμενο των καρτών του και το γινόμενό του ήταν το επόμενο μεγαλύτερο. Ο νικητής του γύρου μαζεύει όλες τις ανοιχτές κάρτες και τις τοποθετεί σε μία στοίβα δίπλα του. Τελικός νικητής είναι αυτός που θα έχει μαζέψει τις περισσότερες κάρτες.

Παράδειγμα παιχνιδιού:

Ο παίχτης Α έχει στο χέρι του τις κάρτες Α, J, 2 και τζόκερ.
Ο παίχτης Β έχει στο χέρι του τις κάρτες Κ, Q, 4 και 9.
Ο παίχτης Γ έχει στο χέρι του τις κάρτες 3, 5, 7 και 8

Στον πρώτο γύρο ο παίχτης Α κατεβάζει κατεβάζει το Α και το 2 και φωνάζει 22, ο παίχτης Β κατεβάζει το Κ και το 4 και φωνάζει 40 και ο παίχτης Γ κατεβάζει το 3 και το 5 και φωνάζει 15.

Και οι τρεις παίχτες υπολόγισαν σωστά τα γινόμενά τους (11 Χ 2 = 22 , 10 Χ 4 = 40 και 3 Χ 5 = 15). Νικητής είναι ο παίχτης Β, γιατί έχει μεγαλύτερο γινόμενο και μαζεύει στη μεριά του τις 6 κάρτες που παίχτηκαν.

Στον δεύτερο γύρο ο παίχτης Α κατεβάζει το J και το το τζόκερ και φωνάζει 25, ο παίχτης Β κατεβάζει το Q και το 9 και φωνάζει 90 και ο παίχτης Γ κατεβάζει το 7 και το 8 και φωνάζει 56. Νικητής θα ήταν ο παίχτης Α, αλλά έκανε λάθος το γινόμενό του ( 10 Χ 25 = 250 ) οπότε χάνει. Οι άλλοι δύο παίχτες έκαναν σωστά την πράξη και κερδίζει ο παίχτης Β που είχε μεγαλύτερο γινόμενο, γι' αυτό και μαζεύει και αυτές τις κάρτες.

Τελικός νικητής αυτών των δύο γύρων είναι ο παίχτης Β, μιας και έχει μαζέψει περισσότερες κάρτες από τους άλλους παίχτες.

Ιδέα παιχνιδιού: Αποστόλης Ζυμβραγάκης, φιλόλογος, για το e-didaskalia.blogspot.gr

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)