Τα παιδιά αγαπούν ιδιαιτέρως την πίτσα. Είναι μια από τις αγαπημένες τους επιλογές όταν τα ρωτάτε τι θέλουν να φάνε απ΄έξω, δεν λείπει ποτέ από το μπουφέ του παιδικού πάρτι και πολλές φορές τους τη δίνετε ως κολατσιό και για το σχολείο!
Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 απίθανες συνταγές που θα κάνουν την πίτσα το ιδανικότερο σνακ για το σχολείο!
Πειραματιστείτε με τα υλικά ανάλογα με τις γεύσεις που αγαπούν τα παιδιά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
Πίτσα Muffins
Υλικά:
2 έτοιμα φύλλα ζύμης για πίτσα
1 φλ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
μοτσαρέλα τριμμένη
ζαμπόν
Εκτέλεση:
Αφήνω την ζύμη στον πάγκο να μαλακώσει. Ανοίγω τις δυο συσκευασίες κι ενώνω τα δυο φύλλα έτοιμη ζύμη για πίτσα. Πατάω την ένωση να γίνει ένα μεγάλο φύλλο Απλώνω σε όλη την επιφάνεια σάλτσα ντομάτα η κέτσαπ. Πασπαλίζω τυρί. Στρώνω ζαμπόν φέτες σαλάμι στην επιφάνεια. Πασπαλίζω τριμμένη μοτσαρέλα .Στρίβω σε ρολό την πίτσα. Κόβω σε φέτες πάχους 1-1/2 εκ. Τοποθετώ κάθε κομμάτι σε λαδωμένη θήκη μάφιν. Αφήνω για λίγο μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15′.
Υλικά:
400 γρ ζύμη για κλασική πίτσα
400 γρ σάλτσα πίτσας
11 φέτες ζαμπόν προτιμάτε
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένη κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί για πίτσα
400 γρ σάλτσα πίτσας
11 φέτες ζαμπόν προτιμάτε
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένη κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί για πίτσα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμους και τοποθετήστε τη σχάρα στο κατώτατο σημείο του φούρνου. Στο επόμενο στάδιο θα φτιάξουμε τα χωνάκια που θα τοποθετήσουμε τα πιτσάκια για να ψηθούν
Για να το κάνετε αυτό θα πάρετε ένα σκληρό χαρτί (χαρτόνι) θα το κόψετε προσεκτικά για να δημιουργήσετε τα χωνάκια. Εν συνεχεία, θα πάρετε ένα αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε προσεκτικά τα χωνάκια και εκεί μέσα θα τοποθετήσετε τη ζύμη.
Για να το κάνετε αυτό θα πάρετε ένα σκληρό χαρτί (χαρτόνι) θα το κόψετε προσεκτικά για να δημιουργήσετε τα χωνάκια. Εν συνεχεία, θα πάρετε ένα αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε προσεκτικά τα χωνάκια και εκεί μέσα θα τοποθετήσετε τη ζύμη.
Για την παρασκευή της πίτσας θα ανοίξετε την έτοιμη ζύμη και θα την ξετυλίξετε προσεκτικά με έναν πλάστη ανοίγωντας την σε μια λεία επιφάνεια. Αφού απλώσετε τη ζύμη θα την κόψετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε τετράγωνη ζύμη σε σχήμα χωνάκι και τοποθετήστε την σε κάθε χωνάκ. Πατήστε καλά για να σφραγιστούν τα άκρα.
Τοποθετήστε τα χωνάκια σε ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος με ανοικτά τα άκρα προς τα κάτω. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά. Όταν κρύώσουν λίγο , αφαιρέστε τα πιτάκια από τους κώνους-καλούπια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ¾ φλιτζάνιού σάλτσα πίτσας, το ζαμπόν και τις πιπεριές. Βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατο για 2 έως 4 λεπτά ή μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι βάλτε από το μείγμα σε κάθε ψημένο κώνο. Στο τέλος κάθε κώνου βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας τυρί. Σερβίρετε ζεστό με την υπόλοιπη σάλτσα πίτσας.
Πίτσα Τορτίγια
Υλικά
4 τορτίγιες
4 φέτες ζαμπόν
200 γραμμάρια από οποιαδήποτε τυριά της αρεσκείας σας
Ντομάτες σε ροδέλες, ή σάλτσα ντομάτας
4 φέτες ζαμπόν
200 γραμμάρια από οποιαδήποτε τυριά της αρεσκείας σας
Ντομάτες σε ροδέλες, ή σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Βάζετε την τορτίγια σε λαδόκολλα. Τη γαρνίρετε με σάλτσα ντομάτας. Επιλέγετε τα υλικά που προτιμάτε και βάζετε τη λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 230 C (για 10 λεπτά περίπου) μέχρι να λιώσει το τυρί και η τορτίγια να γίνει τραγανή Την βγάζετε από το φούρνο, την κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε!
Πίτσα Βάφλα
Υλικά
2 φλiτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για να διαλύσουμε οποιαδήποτε γρομπαλάκια. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-τυριών στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε τις βάφλες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά (σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, πιπεριά, αλλαντικά και ό,τι άλλο θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Κρουασάν Πίτσα
Υλικά
σφολιάτα
10 φέτες γαλοπούλα
10 φέτες ένταμ
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. μουστάρδα
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
κρόκος αυγού για το άλειμμα
σφολιάτα
10 φέτες γαλοπούλα
10 φέτες ένταμ
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. μουστάρδα
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα στα τρία από τη μακριά πλευρά. Κόβουμε διαγώνια το κάθε κομμάτι στα 2. Βάζουμε στη βάση των τριγώνων που σχηματίστηκαν ένα κομμάτι γαλοπούλα κομμένο στα 2, ανάμεσα απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από μια φέτα ένταμ κομμένη στα 2. Τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Αραδιάζουμε σε ταψί και βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και αλείφουμε με αβγό.Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.
Περισσότερες συνταγές εδώ.