Πού να πετάξετε χαρταετό. Οι καλύτερες προτάσεις για να περάσετε τα φετινά Κούλουμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Κάθε χρόνο παιδιά και γονείς περιμένουν με ανυπομονησία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Βέβαια, αυτή η μέρα θα ήταν μια αργία σαν όλες τις άλλες για τα παιδιά, αν δεν υπήρχε το έθιμο του χαρταετού.

Πού θα πάτε, λοιπόν, για να πετάξετε χαρταετό, να διασκεδάσετε και να υποδεχτείτε τη Σαρακοστή με τα παιδιά σας, φέτος;

Αν είστε τυχεροί ή προνοήσατε και το επιτρέπουν τα οικονομικά σας ίσως επισκεφθείτε κάποια περιοχή της επαρχίας. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος για άγχος και… μιζέρια. Το λεκανοπέδιο της Αττικής, και όχι μόνο, είναι γεμάτο με χώρους και πάρκα που είναι ιδανικά για το πέταγμα του χαρταετού.
Κι αν, όπως λένε, και ο καιρός είναι σύμμαχός, τότε, σίγουρα, τα φετινά Κούλουμα θα σας μείνουν αξέχαστα!

Λόφος Φιλοπάππου

Ίσως από τα πιο παραδοσιακά μέρη για να γιορτάσετε τα Κούλουμα και να πετάξετε χαρταετό. Φέτος, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και το εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Το γλέντι ξεκινά από τις 10 το πρωί, ενώ για τη συμμετοχή στις δράσεις η συμμετοχή είναι ελεύθερη!
Ο λόφος Φιλοπάππου ή αλλιώς λόφος Μουσών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μπορείτε να φτάσετε εκεί μετά από έναν όμορφο περίπατο στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.  Η θέα θα σας αποζημιώσει, ενώ θα γλιτώσετε και το άγχος του παρκαρίσματος!

Άλσος Βεΐκου

Με έκταση 256 στρεμμάτων το Άλσος Βεΐκου αποτελεί και αυτό μία κατεξοχήν κλασική επιλογή για τα Κούλουμα των Αθηναίων. Βέβαια, πέρα από το πράσινο και τον ανοιχτό ορίζοντα συναντά κανείς σινεμά, καφέ, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και γήπεδο ποδοσφαίρου.
Εσείς βρείτε το σημείο που σας βολεύει, στρώστε τα εδέσματα και τα μεζεδάκια που φέρατε από το σπίτι και πετάξτε τον χαρταετό σας! Το άλσος Βεΐκου βρίσκεται στο Γαλάτσι επί της λεωφόρου Βεΐκου.

Άλσος Περιστερίου

Με έκταση 60 στρέμματα θα αμολήσετε όση καλούμπα θέλετε σε έναν χώρο γεμάτο πράσινο, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο αναψυκτήριο όση ώρα τα παιδιά θα παίζουν στην παιδική χαρά! Δωρεάν σαρακοστιανά, λαγάνες, κρασί, τραγούδια και χορός για όλους τους δημότες της περιοχής και όχι μόνο προσφέρει ο Δήμος Περιστερίου. Πάρτε, λοιπόν, τον χαρταετό σας ή προμηθευτείτε έναν από εκείνους που διατίθενται δωρεάν, την καλή σας διάθεση και… καλά Κούλουμα!
Κατευθυνθείτε προς την οδό Αγίου Βασιλείου και θα βρείτε το Άλσος στο δεξί σας χέρι, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο.

Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Γνωστό ως "πάρκο του Τρίτση", το πάρκο στα σύνορα των δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού αποτελεί σημείο κατατεθέν για την Καθαρά Δευτέρα. Είναι ιδανικός προορισμός για το πέταγμα του χαρταετού, αφού στην τεράστια έκτασή του, 1.200 στρέμματα, θα βρει κανείς σημεία κατάλληλα για να αμολήσει καλούμπα, να κάνει πικ νικ και να απολαύσει μια βόλτα μέσα στο πράσινο.
Το Πάρκο είναι ανοικτό και προσβάσιμο όλο το 24ωρο, με ελεύθερη είσοδο, ενώ μπορείτε να εισέλθετε σε αυτό από την οδό Μουστακλή στο Ίλιον, την λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Μπίμπιζα στους Αγίους Αναργύρους και από τις δυο εισόδους της λεωφόρου Φυλής.

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, Νέα Ερυθραία

Εκδήλωση για να εορταστούν τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 -14:00 στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία, διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς. Ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης θα κρατήσει συντροφιά στους επισκέπτες, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πατροπαράδοτες λιχουδιές, φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το τεράστιο πάρκο με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου στη Νέα Ερυθραία.

Πλαζ Φρεαττύδας, Πειραιάς

Λιγάκι πιο κοντά  στη θάλασσα, ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30 το πρωί. Να τονίσουμε ότι όλα προσφέρονται δωρεάν!
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά,  θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", θα διασκεδάσει τον κόσμο.

Άλσος Τατοΐου, Πάρνηθα

Το τεράστιο αυτό άλσος με τα βασιλικά ανάκτορα αποτελεί ιδανικό προορισμό για το πέταγμα του χαρταετού. Απολαύστε τον περίπατό σας στο καταπράσινο τοπίο, τη βόλτα με το ποδήλατο και, φυσικά, το καλύτερο πέταγμα χαρταετού, αφού τα μεγάλα πλατώματα που το χαρακτηρίζουν είναι ιδανικά!
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας πολύ νερό και νηστίσιμα μεζεδάκια για να τσιμπίσετε. Δύσκολα θα βρείτε κάτι κάποιο κατάστημα κοντά σας. Το Τατόι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και είναι ανοιχτό για το κοινό από νωρίς το πρωί μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Ιππόδρομος, Μαρκόπουλο Αττικής

Ο μοναδικός χώρος του Ιππόδρομου Αθηνών προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και έναν τεράστιο, ασφαλή χώρο για το πέταγμα του χαρταετού. Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες του Ιππόδρομου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα shows, να κάνουν βόλτες με ποδήλατο ή πόνυ  και να απολαύσουν νηστίσιμους μεζέδες ή να διαλέξουν ό,τι οι εκείνοι θέλουν από τις καντίνες του χώρου! Το καλύτερο; Για τους παρευρισκόμενους είναι, ότι θα δοθούν για δανεισμό 50 χαρταετοί, με τη διάρκεια δανεισμού να φτάνει τα 30 λεπτά!
Ο Ιππόδρομος βρίσκεται στην οδό Στησαγόρα στο Μαρκόπουλο Αττικής.

The Ranch”, Σοφικό Κορινθίας

Κι αν θέλετε να βγείτε έξω από τα σύνορα, τότε η καλύτερη κοντινή βόλτα είναι εκείνη στο Σοφικό Κορινθίας και το αγαπημένο “The Ranch”.
Μία μοναδική γιορτή γεμάτη κέφι και εορταστικές δραστηριότητες, έχει ετοιμάσει η ομάδα του The Ranch και προσκαλεί τους απανταχού λάτρεις της καλή διασκέδασης σε ένα event γεμάτο, χρώμα, τραγούδι και πολλά ζαχαρωτά!
Στον τεράστιο χώρο του φυσικά, θα μπορέσετε να παίξετε, να τρέξετε, να γελάσετε, να κάνετε ιππασία και να πετάξετε με ασφάλεια τον χαρταετό σας! Η κατασκήνωση “Τhe Ranch” λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και βρίσκεται στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας μόλις 97 χλμ μακριά από την Αθήνα.
*Κεντρική φωτό: Hellenic Legacy Fund Blog 

http://www.infokids.gr

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)