12 πασχαλινά βιβλία που θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα πασχαλινά βιβλία που μπορεί να διαβάσει το παιδί σας κατά τη διάρκεια των διακοπών ώστε να έρθει σε επαφή με την ορθόδοξη πίστη, να μπει στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών και να γνωρίσει τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας για την πιο λαμπρή γιορτή, το Πάσχα.

"Το Πάσχα του Γιωργή"

Φίλος, φιλία, φιλώ, αγαπώ! Η φιλία είναι αγάπη και η αγάπη είναι ελευθερία! Να είστε δεμένοι μα και λεύτεροι.... Έτσι συμβούλευε η νουνά τους δυο καλούς φίλους, τον Γιωργή και τον Παυλή. Μα ξάφνου έφυγε ο Παυλής... Κι άφησε κενό μεγάλο πλάι στον Γιωργή.... Κι έτσι ο μικρός Γιωργής μπροστά στην εικόνα του Λαζάρου στέκεται και προσεύχεται κι ελπίζει... - Να είναι καλά όπου και να είναι... Το χέρι Σου, Κύριε, ν' απλώνεις και να τον σκεπάζεις... Μια ιστορία ελπίδας, πίστης, φιλίας, αγάπης! Το βιβλίο περιέχει ακόμη ένα ημερολόγιο φιλίας και πολλές άλλες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα τους προτρέψουν να σκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους, τους νονούς και τις νονές τους αλλά και τους φίλους τους μέσα από μια άλλη περισσότερο «δοτική» προοπτική. Κεφάτη και σύγχρονη η εικονογράφηση του βιβλίου από την Αγγελική Δελεχά. Ένα ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο για τα παιδιά μας.
Συγγραφέας: Ματίνα Βλασταράκου
Εκδόσεις:Θύρα
ISBN: 9786188356221
Σελίδες: 240
Για παιδιά 9+

"Οι λαμπάδες που επανάστατησαν"

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους. Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί.  Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;
Συγγραφέας:Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις: Διάπλαση
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-567-024-5
Για παιδιά 5+

"Ένας κόκκινος Αυγούλης στην Ανάσταση"

Ήθελα να είμαι το πιο όμορφο
κόκκινο και δυνατό αυγό!
Να βγω πρώτος στον διαγωνισμό
στης Ανδρίτσαινας το πράσινο χωριό!
Έτρεξα, κουράστηκα, προσπάθησα πολύ,
για να καταλάβω πως η αγάπη,
η συγγνώμη κι η ταπείνωση της ψυχής
σε βραβεύουν με τη λάμψη της Αναστάσιμης ζωής!
Φίλοι μου, δεν υπάρχει καλύτερο έπαθλο από αυτό.
Σσσ... Θα σας πω το μυστικό!
Πιστέψτε με, ξεκινά ταξίδι συναρπαστικό
με πρωταγωνιστές μία κουτσούνα
και ένα κόκκινο αυγό!

Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!
Συγγραφέας: Ιωάννα Σκαρλάτου
Εκδότης: Ελληνοεκδοτική
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-563-200-7
Για παιδιά 6+

"Ένα Πάσχα και μισό!"

Εκείνο το Πάσχα άρχισε να χιονίζει. Χωρίς να κάνει κρύο. Πρώτη φορά είδε τόσο χιόνι το νησί. Οι λαμπάδες μεταμορ φώθηκαν σε παγωτό βανίλια· πρώτη φορά ευχαριστήθηκαν τόσο παγωτό τα παιδιά. Τα πασχαλινά κουλουράκια έγιναν τα μισά κουραμπιέδες και τα μισά μελομακάρονα· πρώτη φορά ενθουσιάστηκαν τόσο οι μαμάδες. Και οι πασχαλιές μεταμορφώθηκαν σε μοβ έλατα και οι παπαρούνες σε κατακόκκινα γκι. Κι όλα αυτά τα χρωστούσαν στην άτακτη μαγισσούλα, τη Λαλαμπρίνα. Γιατί χάρη σε εκείνη ήταν ένα Πάσχα που θύμιζε και λιγάκι Χριστούγεννα! Ένα Πάσχα και μισό!
Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση - Ζαίρη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες : 56
ISBN: 978-618-01-1503-1
Για παιδιά 5+

"Η Τσίου Τσίου ψάχνει τον Λαγό του Πάσχα!"

Σε αυτό το βιβλίο, η Τσίου Τσίου ψάχνει παντού στην αυλή να βρει τον Λαγό του Πάσχα! Θα την βοηθήσεις να τον βρει; Τα βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη, γεμάτα εκπλήξεις.
Συγγραφέας: Ho Jannie
ISBN: 9789605720735
Εκδότης: Ίκαρος
Σελίδες: 8
Συντελεστές: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Για παιδιά 1-3 ετών

Το Πάσχα της Χαράς: Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο

Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές.Η Χαρά η μαγισσούλα και ο γάτος της ο Χάρης συντροφεύουν τα παιδιά τις γιορτές του Πάσχα με παιγνιώδεις δραστηριότητες και τα βοηθούν να περάσουν ευχάριστες ώρες στον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.
Έτσι, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:
- Να γνωρίσουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη και τους αριθμούς.
- Να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου (Άνοιξη).
- Να αναπτύξουν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου.
- Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη λεπτή κινητικότητα και τη φαντασία τους.
- Να κατανοήσουν απλές και εύκολες οδηγίες.
- Να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική και το παιχνίδι.
- Να κατανοήσουν το μήνυμα των γιορτών του Πάσχα.
 Κατερίνα Χριστόγερου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
 978-960-566-964-5
 80
Για παιδιά 4+

"Ο Μυστικός Δείπνος"

«Οι Πρώτες μου Ιστορίες από τη Βίβλο», μια υπέροχη λιλιπούτεια εκδοχή της Καινής Διαθήκης, με ευφάνταστες, πολύχρωμες εικόνες και μικρά αλλά γεμάτα νοήματα κείμενα. Πού έφαγαν για τελευταία φορά ο Ιησούς και οι μαθητές του; Διάβασε την ιστορία του Μυστικού Δείπνου και μάθε τι ακριβώς συνέβη εκεί και ποια σπουδαία μυστικά μοιράστηκε ο Ιησούς με τους μαθητές του.
Συγγραφέας: Κάλλυ Κάθριν
Εκδόσεις: Πατάκης
ISBN: 9789601659633
Σελίδες: 24
Μεταφραστή: Σέρβη Κατερίνα
Εικονογράφος:Σανφιλίππο Σιμόνα
Για παιδιά 3+

Η Ανάσταση του Χριστού

Όταν φτάσαν στον τόπο προσευχής,
θέλησε να ‘ναι μόνος ο Χριστός
και κανένας μαθητής.
Ήξερε πως η ώρα του μαρτυρίου πλησιάζει
κι ένιωθε την ψυχή του να μουδιάζει.

Συγγραφέας Μανδηλαράς Φίλιππος
Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
ISBN: 9789605693107
Αριθμός Σελίδων: 36
Για παιδιά 3+

"Καλό Πάσχα"

Πλησιάζει το Πάσχα και το μήνυμα της ελπίδας που φέρνει η Ανάσταση του Χριστού αγκαλιάζει την πλάση. Η φύση γιορτάζει, τα σπίτια ευωδιάζουν από τα πεντανόστιμα τσουρέκια, τα λαχταριστά κουλουράκια και τα κόκκινα αυγά! Μαζί με τη λαμπάδα, ένα ξεχωριστό πασχαλινό βιβλίο μάς περιμένει με τα έθιμα του τόπου και της χριστιανικής μας παράδοσης.
Με το βιβλίο "Καλό Πάσχα" θα μάθουμε για τη Σαρακοστή, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Κι όλα αυτά μέσα από εκπαιδευτικές ασκήσεις, παιχνίδια γνώσης και μνήμης, κρυπτόλεξα, πασχαλιάτικες κατασκευές, μαγειρική και πολλά άλλα.
Συγγραφείς: Πηνελόπη & Μαρία Μωραΐτου,
Εικονογρ.: Πέγκυ Φούρκα
Εκδόσεις Πορφύρα
ISBN: 978-618-81751-0-5

"Η ιστορία του Πάσχα"

Μάθετε την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Χριστού και γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της αγαπημένης ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με υπέροχη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.
Εκδόσεις Ουρανός
Σελίδες : 32
ISBN:978-960-559-032-1
Για παιδιά 6+

"Το αυγό που ράγισε"

Μεγάλη Πέμπτη. Η γιαγιά Ναυσικά βάφει, όπως κάθε χρόνο, τα πασχαλινά αυγά. Ένα από αυτά ραγίζει στο βράσιμο και όλα τα υπόλοιπα, τα γερά, αρχίζουν να το κοροϊδεύουν και να το υποτιμούν. Η στάση τους δεν διαφέρει από εκείνη πολλών συνανθρώπων μας μπροστά στην αδυναμία, την αναπηρία, τη διαφορετικότητα. Όμως ο εγγονός της, ο Νικηφόρος, θα βρει τον τρόπο να κάνει το ραγισμένο αυγό από τελευταίο πρώτο και να του χαρίσει μια καινούργια αποστολή… Το αυγό που ράγισε είναι μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της καλοσύνης και τη συμπεριφορά μας απέναντι στο απρόοπτο, στην ατυχία, στη δύσκολη στιγμή του άλλου. Με ιδέες και προτάσεις για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου
Εκδόσεις: Σαίτης
ISBN : 978-960-487-295-4
Σελίδες: 32
Για παιδιά 7+

"Το Πάσχα - Ιστορίες από τη Βίβλο"

Ακολούθησε τη διαδρομή του Ιησού κατά την είσοδό του στην Ιερουσαλήμ, στον Μυστικό Δείπνο και στην προσευχή με τους μαθητές Του στον κήπο της Γεσθημανής. Πόσο γρήγορα μπορείς να εντοπίσεις τα αντικείμενα που συναντά στο δρόμο του; Για να δούμε τι θα καταφέρεις! Διάβασε την ιστορία, παρατήρησε τις εικόνες κι ανακάλυψε τα κρυμμένα αντικείμενα!
ISBN : 978-960-457-872-6
Εκδόσεις: Μαλλιάρης Παιδεία
Με 12 σελίδες από σκληρό χαρτόνι
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)