Υλικά
1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, 1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα, 2 μεγάλα αβγά χτυπημένα, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1/2 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο και αραιό αποτέλεσμα.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης ίσα ίσα να καλύπτει το τηγάνι και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. Συνήθως η πρώτη κρέπα δεν βγαίνει καλή, μην φοβηθείτε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.
Περισσότερες συνταγές εδώ.