14 φανταστικές ιδέες για παιδικές κατασκευές από χαρτόκουτες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε πάρει κάποια χάρτινη κούτα και δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. Ε, λοιπόν αν έχεις κέφι και όρεξη μπορείς να δεις μερικές DIY ιδέες για να φτιάξεις ένα φανταστικό παιχνίδι μαζί με τα παιδιά σου.
Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα και οι δυο θα περάσετε φανταστικά κατασκευάζοντας από το μηδέν κάτι που πάντα ήθελε. Το κόστος μηδαμινό και αυτό που θα κερδίσετε ανεκτίμητο, αφού σίγουρα θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους με την πρωτοτυπία και το σχέδιο του.

Τι μπορείς να φτιάξεις από μια χάρτινη κούτα!

1) Τηλεόραση

xartini tileorasi
Μία χάρτινη τηλεόραση υπόσχεται πολλές ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς. Φτιάξε μια εύκολα ζωγραφίζοντας το πλαίσιο και κόβοντας το στο επιθυμητό μέγεθος.

2) Κουζίνα

xartini kouzina
Μια κουζίνα είναι κάτι που όλα τα κοριτσάκια λαχταρούν, αφού βλέπουν τη μαμά τους και θέλουν και αυτά να ασχοληθούν με παρόμοια σκεύη και εργαλεία. Μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη ή μια  πιο μικρή ανάλογα τον χώρο του δωματίου.

3) Κουκλόσπιτο

xartino kouklospito
Ένα κουκλόσπιτο είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή και σίγουρα θα το ευχαριστηθεί η μικρή σου πριγκίπισσα. Φτιάξε ένα με δυο η τρεις ορόφους και πρόσθεσε μικρά έπιπλα είτε από χαρτόνι είτε μινιατούρες που αγόρασες.

4) Άμαξα

xartini amaksa
Η άμαξα είναι μια υπέροχη κατασκευή για κάθε παιδί, Μπορείς να ζωγραφίσεις ρόδες ή να προσθέσεις πλαστικά βαμμένα πιατάκια. Ακόμα, μπορείς να βάλεις και καλαθάκι στο πίσω ή το μπροστά μέρος για τις κούκλες και τα παιχνίδια του παιδιού.

5) Κάστρο

xartino kastro
Το κάστρο εντυπωσιάζει τους μικρούς μας φίλους και σίγουρα θα είναι κάτι που κάθε παιδί θέλει να αποκτήσει. Μπορείς εύκολα να το φτιάξεις με μια μεγάλη κούτα, σχηματίζοντας το σχέδιο και κόβοντας ανάλογα την πόρτα και τα παράθυρα του.

6) Γκαράζ

xartinos aytonikitodromos
Το γκαράζ με χαρτόνι γίνεται εύκολα με μια κούτα παπουτσιών. Την αριθμείς στο επάνω μέρος σαν γκαράζ και κόβεις τα ανάλογα παραθυράκια από κάτω για να περνάνε τα αυτοκίνητα.

7) Περίπτερο

xartino periptero
Το περίπτερο είναι μια εύκολη κατασκευή που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά σου. Έχει πάγκο, σκεπή και ένα μεγάλο άνοιγμα παραθύρου για να είναι μέσα το παιδί και να πουλάει τα διάφορα αντικείμενα.

8) Κρεβατάκι κούκλας

xartino krebataki
Το κρεβατάκι της κούκλας είναι ένα πολύ γλυκό παιχνίδι που κάθε παιδί θα αγαπήσει. Μπορείς να το φτιάξεις με μια μικρή κούτα σε ορθογώνιο σχήμα και να βάλεις ποδαράκια και κεφαλάρι.

9) Αυτοκίνητο

xartino aytokinito
Το αυτοκίνητο είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων. Κατασκευάζεται με ένα ορθογώνιο χαρτόνι και μπορείς να βάψεις ρόδες και πόρτες.

10) Πύργος

xartinos purgos
Ο πύργος από χαρτόνι είναι εντυπωσιακός και σίγουρα θα χαροποιήσεις κάθε παιδάκι. Μπορείς να το φτιάξεις όσους ορόφους θέλεις και να το βάψεις με πολλά παραθυράκια και σχέδια.

11) Σεντούκι

xartino sentoyki
Το σεντούκι από χαρτόνι είναι πρωτότυπο, χρηστικό και πολύ όμορφο. Χρειάζεσαι μια μεγάλη κούτα για το κάτω μέρος και μια ακόμα για το καπάκι. Μπορείς να τη χρωματίσεις και να της βάλεις χερούλια.

12) Τάξη

xartini taksi
Μια τάξη από χαρτόνι θα κάνει τα παιδιά να παίξουν με τις φιγούρες και να αγαπήσουν το σχολείο. Φτιάξε μια, από μια ορθογώνια κούτα παπουτσιών και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού.

13) Πλυντήριο

xartino plunthrio
Το πλυντήριο από χαρτόνι είναι όμορφο και σίγουρα ιδιαίτερο. Μπορείς να το φτιάξεις έχοντας μια μεγάλη κούτα και έναν μαρκαδόρο. Μετά να ανοίξεις μια κυκλική τρύπα για τον κάδο και είσαι έτοιμη.

14) Tαμείο

xartino tameio
Το ταμείο από χαρτόνι θα μάθει στα παιδιά την έννοια της συναλλαγής και θα κάνει τις αγορές παιχνίδι. Παίξτε μαζί και χαρίστε του αξέχαστες ώρες γέλιου και ξεγνοιασιάς.
Οι κατασκευές από χάρτινη κούτα είναι όλες υπέροχες και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά με την ευκολία και την πρωτοτυπία τους. Η ευκολία στο να τις φτιάξεις και το ελάχιστο κόστος τους τα κάνουν ιδανική επιλογή για τον καθένα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)